Jump to content
Българският форум за музиканти

clock

Members
  • Мнения

    10
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от clock

  1. Пратих процесора, наложен платеж-180лв., до Ломско шосе, товарителниц...

  2. Така, малко обяснения. Лайн 6, както и другите крайни устройства ( MIDI to USB cable... ) се включват към USB Host, който го играе компа с операционната си система и драйвери. Не можеш да включиш две USB устройсва насреща, които не са Host. Тоест не става да вържеш MIDI to USB cable към Лайн6 и да получиш MIDI. Не съм запознат с този модел на Лайн6, може пък фърмуера му да има опция той да работи като USB Host, но не ми се вярва. Не пише ли нещо в описанието?
  3. http://sites.google.com/site/djhautecoutur...rects=0&d=1
  4. Дали един оптичен компресор не би свършил по-добра работа, що се касае до бас. Работил съм с THAT и стари модули на dbx,и субективно ми изглеждаха "по-безвкусни". Правих комбо ( преди 5-6 г.) с оптокомпресор и 2 JFET каскода след него и се представи доста добре. Оптокомпресора може да е с лампата за гейнстейдж. Мислил ли си за говорители? Един широколентов драйвер ( до 10-13 kHz), двулентова система, трилентова? "Acoustic Image" (модел Coda+) имат много добър пример за последното.
  5. clock

    Humbucker към Split Coil

    ^^ Ето малко инфо: http://www.precisionmusictech.com/gmax.htm
  6. clock

    Humbucker към Split Coil

    Има още един вариант. Взимате потенциометър 1 Мом (линеен), единия край отива на маса, другия - на изходния извод на хъмабъкъра(hot), а средния извод - на общата точка на двете намотки на хъмбъкъра. В едното крайно положение на пот-а ще има сингълкойл с южния магнит, в другото крайно положение със северния магнит, което ще потрябва за паралелна работа с мидъл адаптер например, а около средното положение - хъмбъкър с възможност за компенсация на нееднаквоста на намотките на адаптера. Ще се радвам ако съм бил полезен.
  7. Новото творение на Цецо - Zvetano - Тук съм му спретнал едно албумче: Zvetano PRS Custom 22 Тяло - цяло парче махагон, топ-клен, гриф - пак от цяло парче махагон с индийски палисандър фретборд. Страхотна изработка ! Адаптери - custom made - 12 цилиндрични магнита на всеки, активна електроника с променлив резонансен пик (800 Hz- 4.5 kHz) ,+ 12 dB boost и 6-позиционнен пикъп селектор.
  8. Малко от от моя скромен опит. Да, определено от желязо за мрежов траф може да се направи достатъчно добър изходен трансформатор. Обикновено му трябват повече навивки за да се получи желаната индуктивност, но тъй като секционирането е оскъдно (добре се получава така: II, I, II, I, II), проводника се събира в прозореца. Трафа естествено е с габаритен размер 3-4 пъти по-голям от необходимата изходна мощност. За 5W изходен траф - 20 W захранващ.Секциониране, макар и малко, се налага, защото в много крайни стъпала, както SE, така и PP, не се използва отрицателна обратна връзка, и така се стига до 18-19 kHz честотна лента на - 3dB. Все пак зависи от конкретния екземпляр. С ООВ се разширява до 21-22 kHz. Както каза Gregg, по-добре да имаш какво да режеш после. Един "плюс" за мрежово желязо на изходен траф - при претоварване на крайното стъпало звучи малко по-стегнато и "ръмжащо" .
  9. Ако искаш, обади се на лично, правим всякакви MIDI контролери .
  10. Това не е точно ефект за китара, но предотвратява навеждането над Whammy-то. . Малко MIDI педалче.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.