Jump to content
Българският форум за музиканти

MoDz

Members
  • Мнения

    39
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

MoDz's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

0

Обществена Репутация

  1. Търся книга или учебник с детайлни специфики на българския фолклор, които да ми помогнат да започна да се уча да свиря този стил музика. Интересувам се основно от тракийския и странджанския край, ако това има значение. От София съм, а ако книгата или учебникът не може да се поръча от интернет, но някой ми каже, че е в наличност примерно в книжарницата на АМТИИ (или на което и да е друго място в пределите на България), няма проблем да отида до Пловдив, за да си я взема. Благодаря.
  2. Да де, въпросът ми беше за разлика откъм звучене, издържливост и т.н.
  3. хаха Само един последен въпрос - намерих струни от "Phosphor Bronze", както и "silver plated" такива. Има ли голяма разлика?
  4. Чак сега разбрах защо ме питате за бриджа и че найлоновите струни нямат топчета . Китарата е оригинално за метални. Намерих и магазин в интернет, където има такива (както и найлонови струни с топчета). Благодаря за помощта!
  5. Китарата е на 400 километра от мен в момента, а брат ми няма хубава камера, че да я снима. Ще се прибирам след 2 седмици, затова реших да купя струни от София. Аз говоря, че първите 3 струни са метални. Това за оплетката на последните 3 струни го знам, но не ми дойде на акъла все пак да проверя дали са чисто метални. Сигурно не са.
  6. Благодаря. Не разбрах, пластмасови или метални (като оригиналните) струни да взема? Като цяло не ме интересува дали са 8 или 20 лева, въпросът е да не се скъсат след месец. Как така да му взема по-тънки струни? По този начин диапазонът на китарата няма ли да се измести нагоре?
  7. Здравейте. На брат ми, който е в 6-ти клас, са му подарили някаква стара акустична китара Кремона. Проблемът е, че докато се опитвах да я настроя, скъсах едната струна, която и без това си беше пред умиране. И сега трябва да й купя нови струни. Тъй като не разбирам, моля да ми дадете съвет какви да взема до 20-30 лева и от кой магазин в София. Оригиналните струни са метални, ако има значение. PS: 12-ти, 13-ти и 14-ти праг на първа струна изкарват един и същ тон (този, който трябва да се чува от 14-ти). Ако с новите струни не се оправи, може би трябва да изпиля малко 14-ти праг?
  8. Търся програма, която свири хармония. Тоест да ми бъде музикален "партньор", който ми свири хармонията и аз ръчно да мога да сменям тоналностите, които свири. Програмата свири хармонията, а аз - мелодията. Дано да разбрахте какво имам предвид.
  9. За какво служат тея кръгове? Ако в арматурата има 1 диез, значи тоналността е сол-мажор, така ли?
  10. Преди имах номера му, но след като ми се развали компютъра, го изгубих. Когато го имах този потребител ме попита за номерата на майстори и аз му дадох номера на Жечко Маринов и на още няколко. Пиши му ЛС, за да го питаш дали пази номера.
  11. Благодаря на всички. Има още няколко неща, които не са ми ясни, но сега ще гледам да развия слуха си (аз като чуя някоя нота, не мога да позная каква е ) и след това ще донауча теорията.
  12. Моля, ако някой има време, да ми отговори на следния въпрос, защото колкото и да се мъча, не мога да го разбера: Как ладът и тоналността се свързват с музиката? Гледам ги в учебника просто като едни гами и не мога да загрея какво общо имат с музиката. Такива поредици от тонове няма никъде Благодаря на всички отзовали се и неотзовали се.
  13. Песни или мелодии търсиш?
  14. А тегленето и излизането на резултата довечера ли ще е?
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.