Jump to content
Българският форум за музиканти

svet.k

Members
 • Posts

  444
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Everything posted by svet.k

 1. По тялото няма много промени, освен изкопаване на дупка за хъмбъкер на бридж позицията и пререботка на 6 струнния струнник към 7 такъв, защото не можах да намеря тук. Грифа е от али експрес поради същата причина. Читав е, имаше само едно повдигнато прагче, което се изпили. Мидъл адаптера е Belcat. Бриджа е доста мощен, перфектен за баритон. https://voca.ro/1kKITLz0aDF1 https://voca.ro/18kex9qfkdVV https://voca.ro/1fqLG3LTqRQX
 2. Възобновяваме търсенето на барабанист и басист. Имаме издаден албум, където може да чуе насоката на групата.
 3. Kогато е усилен няма проблем, за тихо свирене имам в предвид.
 4. https://voca.ro/15vbmRfaccg3 Набързо нахвърлена импровизация. Идеята е да е с прог. вокали от типа: Radiance, Vola. Aко въобще ще има вокали. Аз ще се заминавам с всичко, който му харесва и смята че може да допренесе с таланта си е добре дошъл.
 5. https://www.facebook.com/North.from.the.South Нямаме особени изисквания, може само да е над 30 г. и задължително баса му трябва да е пригоден за Си настройка. тел.: 0889941007 Светлин.
 6. Ит'с фули функшунал нау https://freeimage.host/i/l6QVi7 https://freeimage.host/i/l6QSWB https://freeimage.host/i/l6QORj https://freeimage.host/i/l6Q1Dl https://freeimage.host/i/l6Q40F https://freeimage.host/i/l6Qs5J https://freeimage.host/i/l6QbsI https://freeimage.host/i/l6Qpft https://freeimage.host/i/l6Qy0X Така звучи: https://voca.ro/131y9KiuZHc5
 7. Давай ги насам тогава, ще ти пратя нещо в замяна.
 8. Записа е праен с TC Electronic El Mocambo и Mooer Ge 200, като на него има заредена Меса IR кабинетна симилация. Focusrite звукова карта.
 9. Първото, което направих бе да отсраня флойда и сингъл адаптера. За целта взех тяло от Lag Arkane. Също липово, звучи по топло и плътно, макар гейна да намаля с една идея, но стана по красив. Сегашната конфигурация е: 2 хъмбъкера, които се делят на сингли с тон потенциометъра. Бриджа е стар, български, от Кремона най вероятно. Грифа, ключовете и адаптрите останаха от Айбанеца. Последно, смених магнитите на двата адаптера: керамичния отиде на бриджа, а алнико 5 на нека. Като цяло V8 нямаше чуваема разлика с Dimarzio crunch lab, поне според мен. Сега стана по топъл, крещящ и по хай-геин. Също така, състейна се увеличи доста от фиксирания бридж. Китарата изглежда, усеща се и свири доста по добре от преди. https://voca.ro/14TZOdc7XKXK
 10. Здравейте и за много години! Въпроса ми е следния, не знам дали е за този раздел. Открих на скоро, че на гърба на стерео усилвателя си имам 4 изхода за захранване от неговия траф. Фишер, японски е, с 5 бандов еквалайзер. Едното е 220 волта, 100 вата, като сложих там стерео уредбата, която ползвам за стъпало нещата се промениха доста сериозно в положителна насока. Има още три по 16 волта, но на тях пише: само за тунер, само за дек и само за проба. Идеята е ако сложа стабилизатор ( Бейби Томас има една такава тема ) с радиатор да речем на чипа, дали ще мога да ги ползвам да захранвам ефектите с които свиря? Мисля че и тяхното поведение ще се промени доста добре и няма да има шумове.
 11. На Baevox-а май всичко му беше отдолу. Нагоре само говорителя и решетката.
 12. Лампите му са отдолу, няма какво да прегряват толкова
 13. https://www.mboxdrive.com/guilmor bae amt4 sim.mp3 https://www.mboxdrive.com/baevox amt evoice demo.mp3
 14. И аз имах един Baevox, не са лоши, но тези малките с 2-те лампи не стават за метъл според мен. Имам записани демота с него, ако искаш мога да ти пратя: със сменен говорител и т.н.
 15. Не помня как се казваше. С много светли очи и русолява. Беше преди година, доброволка към няква фондация. Там рисувахме голи жени, даже и подарих една скица.
 16. Да, най вероятно е субективно. Това което исках да кажа е че при хай гейн на лампов усилвател тона е по стегнат, а именно всички честоти идват заедно При Гитар риг, трудно се постига. Имах едно Фейм кубе, беше много зле в това отношение. Знам че техничарите не ги възприемате така нещата, но направи си експеримент и се заслушай точно в това. Между другото запознах се с братовчедка ти. В "Пейка" в Пловдив.
 17. Готова е, очаквайте скоро финалното демо.
 18. Пак ще го кажа, при ламповите усилватели, дори и евтините няма латенция на ниските. С тях свирят джент, дет и т.н. Джъга-джъга. Докато при по малките транзисторни има едно забавяне на ниските, което до голяма степен скапва тона. Имал съм само един транзисторен Маршал, при който го нямаше. 100 ватовите глави и те го нямат. Същото е и със софтуерните, повечето. Някои по стари процесори също. Но в крайна сметка всичко е до настройка и добавяне на педали, така могат да се решат почти всички проблеми в това отношение. Примерно с лампов преамп преди софтуер или процесор, нещата се подобряват доста.
 19. Имах в предвид латенцията на ниските честоти при ламповите усилватели, която я няма Докато при повечето транзисторни - да.
 20. За съжаление няма как да добиеш реална представа за един амп, само от демота в нета. Там използват други китари, нивото на усилване е друго, често има ефекти, които не се виждат. Другото е че, слушането и свиренето са доста различни неща. Най характерните неща за ламповите усилватели - липсата на латенция при ниските, топлотата, динамиката трудно могат да се усетят ако не свириш на него. Ампа в къщи ми звучи доста различно, когато аз свиря на него или някой приятел. Всеки може да се "модне" с буустъри, ефекти в луупа и т.н. Аз например, съм вкарвал сигнал от сенда на един амп във входа на друг, възможностите са хиляди.
 21. Някой има ли парче месинг, подходящо за бридж? Ще си го обработя сам. Не мога да намеря подходящ бридж. Ако сложа от кост, пак ще трябват тежести.
 22. Куха е. Гледам има едни бриджове от телешка кост, май това ще е.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.