Jump to content
Българският форум за музиканти

menaka

Members
  • Мнения

    34
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    guitar

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Plovdiv

menaka's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

15

Обществена Репутация

  1. Цялото становище е грешно. Явно си нямаш понятие. Толкова глупости на едно място, даже няма и да те коментирам.
  2. Ами аз лично не виждам изход за жалост. Или поне не зависи от нас малцината. По принцип знам, че се избягва засягането на политически теми във форума, но дискутираната тема е много тясно свързана. Лошото е, че политиците и десетината фамилии управляващи държавата вече са се продали безвъзвратно. Това не значи, че трябва да се отказваме все пак. В тоя ред на мисли какво мислите за следния парадокс: Чалгата или етно музиката при различните народи е музика на бедните хора, на гетата и крайните квартали. А в при нас май нещо се изкривява в обратна посока.
  3. Абсолютно си прав за това, кое добарва чалгата. Но игнорирането на този проблем допълва тезата за щрауса. Добре е, че в темата все пак се изказаха и някои трезвомислещи хора. Нека който няма какво да каже - има теми за кафеварки, фотоапарати и т.н.
  4. Ок, но какво е съотношението (типа заведения) може би нещо от сорта на 20 000 към 50 в полза на чалгата. Един бърз поглед за това какво най много се слуша в youtube и ми се плаче. Азис, Шушана, боже мой.....милиони гледания, екстаз. Дайте да правим разлика за това какво е по Щатите и в БГ, там може да е каквото си иска, но чисто и просто чалга няма. Не говоря, че тук трябва задължително рок или джаз да се слуша. Ама само пък чалга.........даже в училищата по "отворените даскали" чак поощряват. Абе каква конспирация кви пет лева, как така изведнъж някакъв мазен и противен ц...нин (който пее супер смешно) става супер популярен за десет дена с някаква простотия и цяла България пее и коментира с възхищение. И ние да си заврем главите като щрауси ли, или да се махаме..........(колко удобно).
  5. Ама аз си ходя, ти за мен не се притеснявай. Най малко пък примера с балета на ГДР....... говориш сякаш сигурно ме познаваш, пък и акъл даваш, явно живееш в паралелен свят. Темата е достатъчно сериозна за тези които я осъзнават, другото е чесане ала колко сме отворени... И в дискусията (спора) се ражда истината, както и затова е този форум, не само за това че си купил нови струни или си назубрил две блус схеми (примерно).
  6. Еми "новите господари". Нали някой не си мисли, че нещо се случва ей така. На тях им трябват ниско платени слуги - миячи, чистачи на кенефи и обслужващ персонал. Има си и изградена система за така нареченото "изтичане на мозъци".....и т.н. Да не би случайно видиш ли нещо да изтърват. Чалгата е отличен инструмент що се касае за изпълнението на тези нужди (опростачването).
  7. Ми то един популярен професор каза за някакви си 80%, но аз си мисля, че човека даже спести някой процент още......... През годините тази тема много кратно ме е измъчвала и сам стигнах до заключението, че надежда няма.
  8. Ооооо....... искам два. Отдавна съм си набелязъл, но са бая скъпи.
  9. Не е лошо, ако има някой, който е купувал от проаудио да даде отзиви, за да не си правим грешни изводи.
  10. Много малко вероятно това да е японско Греко (има корейски и китай). Нека автора на обявата снима адаптерите от вътрешната страна, тъй като твърди, че са оригиналните (японските имат специфично обозначение).
  11. "а шредъра увисва - някакви безкрайно дълги и досадни сола и общо взето слабички песни, дето няма да си ги пуснеш повече от веднъж-дваж...." - алилууууя
  12. "отпадна ми един урок и реших да се включа набързо"....... ами май вече го проведе
  13. menaka

    Bugera

    Хм „Меса се намеси“, ако няма рима....... Уважаеми колега примера е сравнителен,ако ме разбираш , ако не...............
  14. menaka

    Bugera

    Абе Бугера си звучи, като Бугера.....нищо повече. Който си го кефи-няма лошо. По-добрия вариант е първо да се научиш на Бугера и след време на Меса (нарича се естествена градация).
  15. Коледа е малко далече ама айде........(Галин е железен)
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.