Jump to content
Българският форум за музиканти

ventsi

Members
  • Мнения

    45
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от ventsi

  1. ventsi

    Проблем с Floyd Rose

    Ще "вдигне" флойда нагоре, от стъдовете, което ще му увеличи хода при pull up.
  2. ventsi

    Проблем с Floyd Rose

    Neck shimming, за предпочитане при лютиер.
  3. ventsi

    Ibanez IBZ-LZ

    Ако цената е добра, не се колебай. Аз ръснах близо 300 лв за комплект EMG-та, и честно казано, малката разлика в звука не оправдава голямата разлика в цената .
  4. ventsi

    Ibanez IBZ-LZ

    Имам ги на една талпа. Взех я точно заради адаптерите, за свирене на Рамщайн. Могъщ звук, с яка компресия. Учудващо, клийн звучат също добре. Сравнени с EMG (81), имат по-малко високи и среди може би, като компресия и като състейн не отстъпват никак. Като цяло съм приятно изненадан от тези адаптери, очаквах да са по-зле. Личното ми мнение е, че за тресня не отстъпват по нищо на EMG.
  5. ventsi

    Ibanez Owner's Club

    RG2550 (edge zero), Dimarzio IBZ - 2008 г. RG1570 (edge pro), V7,V8 - 2002 г. 540S (edge), Dimarzio - 1990 г. S570 (ZR), Dimarzio - 2004 г. Blazer II, (strat-style tremolo by GOTOH), Seymour Duncan - 1998 г. RGA42 (fixed), LZ10, LZ20 - 2010 г. Толкоз!
  6. Шайбите от Томан са 12 бр. за 10 Е и се скапват супер бързо. Преди година си струговах 2 тръбички от полиамид и от тях си нарязах пръстенчета с размера на оригиналните, до момента нямат и следа от износване, оказаха се чудесен заместител.
  7. ventsi

    Фен-клуб Marshall

    От скоро си отглеждам това животно: Има си характерния маршалски тон, който много харесвам, с безкраен състейн. Супер гъвкав, с огромен потенциал за бленди от кънтри до индъстриал. Най-хубавото е, че звучи добре при всякакви настройки, просто не може да го накараш да звучи зле .
  8. Кашон някакъв, с много врътки: Покрива всичко от Brad Paisley до Rammstein.
  9. Става горе-долу . Симулацията е на ENGL, 2 усилвателя в паралел.
  10. Имам такава от около 6 месеца, взех я заради активните адаптери. Стандартен суперстрат на Ибанец, с гриф като всяко RG. Разликата със стандартните RG-та е фиксирания бридж, който за мен е много удобен, и активните адаптери. Тялото го водят махагон, но сравнено с други махагонови китари е доста по-леко, което е хубаво за свирене прав, но го няма състейна на тежките махагонови китари. Адаптерите са добри - безшумни и с доста висок аутпут. Вградения преамп е с 2 мода, честно казано за мен единия мод е неизползваем - замазва яко звука. Батериите на преампа явно карат много, защото не съм ги сменял откакто я имам. Взех китарата точно заради кавъри на Рамщайн, и помогна много за да наподобя звука им. Като цяло е добра китара за парите си, не блести с нищо, но нямам и повод за оплакване от нея. Ето я в действие - симулацията е от Line6 HD500:
  11. Не, сравнението беше S770 и S4XX, които имат осезаема разлика в цената, а се различават само по 1 калпав сингъл в повече + по-шарен финиш...Със здраве да си я ползваш, китарката е готина .
  12. Доколкото разбрах, дефектната покупка е сменена безпроблемно от вносителя, какво "дефектно" има в новата бройка? Разхлабени ключове и пот, опиращ в тялото? Ползвай гаранцията в такъв случай, ще отстранят проблемите за по-малко от 5 минути . Не искам също да бъда разбирам погрешно, въпреки че наистина качеството се понижава всяка година, в случая не виждам повод за оплакване. Пак казвам, този модел е надценен, разгледай ценовата листа и спецификациите и ще намериш същото качество за доста по-малко пари. Което напълно обяснява дребните забележки, които намираш в китарата си. И точно защото ценя парите, купувам Престижи, и китари произведени миналия век.
  13. Като почитател на марката Ibanez ще драсна и аз няколко реда: S-серията е една от любимите ми, и притежавам 2 такива китари -японска 540S от 90-та година и корейска S470 от 2004-та. Споделям всички плюсове, споделени в първия пост, но с доста от минусите не съм съгласен. 1. Фурнира, който прави китарата много атрактивна, всъщност има чисто естетическа роля, и не заслужава 200 лв. разликата в цената спрямо S570, която си е същата китара, но без фурнира. 2. Абсолютно нормално е на чисто нова китара да се затегне целия наличен хардуер - отнема минути и спестява много разочарования и проблеми в бъдеще. 3. Ръчката е слабото място на ZR тремолото - чупи се холдъра на ръчката, и въпреки че проблема уж е отстранен от години, все пак правилното решение е ръчка + холдър на Шалер за Floyd Rose - пасва перфектно и работи перфектно. 4. Сетъп на чисто нов инструмент, независимо от класа, е повече от задължителен, заедно със смяната на струни. Пак спестява разочарования. 5. ZR системата работи много добре, но иска прецизна настройка и свикване с разликата в усилието при dive и pull up. За конкретното тремоло мисля е излишна, защото и без нея държи строй добре, а и убива "мъркането". Лично аз ползвам ZPS-a за да преминавам бързо от drop-D в нормален строй и обратното. Но от скъсана струна няма да те спаси, и това би трябвало да ти е известно преди да купиш китарата. 6. Адаптерите са shit и съответстват на ценовия клас на инструмента - за толкова пари, толкова. Все пак е среден клас китара, дори е надценена, при положение че разликата с 900-левовите S-ки е само в средния адаптер и финиша. Сравняването на EDGE с ZR неуместно, като първорманс и качество на изработката EDGE е класи отгоре. Като цяло, поддържам мнението че е по-добре да се намери запазен екземпляр произведен миналия век, отколкото да се купуват нисък и среден клас китари, които предлагат качество, адекватно на цената им. Ако ще е нова, то само Prestige и Premium си струват парите, IMHO.
  14. Това е HD500, но в рак вариант. Нямат никаква разлика.
  15. От 2 дни се радвам на това: Зверска машина, просто удари BOSS GT10 в земята.
  16. Нямам такива намерения. Почитател съм на творчеството на Дими и го намиран за надарен музикант. Предния му Пресиж с EDGE pro ми е на ръка разстояние (въпреки че не мой ) Просто давам друга гледна точка върху качествата на Престиж серията. Генералния извод "Престижа ми се скапа = Престижите не стават" просто не е верен. Може би е попаднал на "лимонка", нямам идея.
  17. Гарантирам че мога счупя всичко по всяка китара за 3 минути. Вероятно и други го могат. Моите седла са същите като на Дими повредените. С 2 вдлъбнатини от калъпа за изливане. Обаче нямат 2-те грозни черти от струни. Изглеждат точно толкова износени, колкото и на дъртия ми Ибанец, от "златната ера". Обаче не се съмнявам че мога да постигна на Дими резултатите точно за една цигара време. За още една ще превъртя всички резби на всичките си китари. И никой няма да ми е виновен.
  18. Мирише ти неправилно. Нито гравитирам, нито ме вълнува бъдещето на който и да е магазин. Фен съм на марката Ибанец, харесвам китарите им и нямам никакъв повод за оплакване от тях до момента. "Китайският" ми Престиж, закупен от България, е на същото ниво (ако не и по-високо) като качество на материалите, изработка и звук, сравнен с JS1200, купен от Япония. Не знам Дими какво си е купил и какво го е правил, но е факт че е единствения с подобни оплаквания от Престиж серията. Въртенето на стъдове при нормално настроена китара не би трябвало да е проблем. На дъртия ми Ибанец (1990, с EDGE) са в идеално състояние, а само аз доста съм ги повъртял . На Престижа също съм ги въртял, няма и помен от износване, както ножовете, така и стъдовете. Отделно, капацитети по форумите твърдят, че независимо от китайсkото си производство, новото EDGE Zero тремоло е с по-твърди ножове от оригиналния EDGE.
  19. Имам 2550z от 2 години и нито един от изброените проблеми не се е появявал при мен. Китарата е купувана от Икономов и е произведена 2008 година. Или аз съм късметлия, или Дими не е .
  20. Хм, ако не се лъжа на въпросната китара не и върви с лютиерите. Мисля че точно този инструмент преди време беше мое притежание и се разделих с него заради... калпаво рефретване . Ще е жалко ако се съсипе разкошната китара от недъгави майстори. Не се съмнявам че Диката е направил най-доброто - след като видях резултата от "Софийското" рефретване (което честно казано не беше чак толкова зле, но някак си очаквах да е перфектно), реших че имам 2 варианта - да я нося на Диката или да тръгвам от нулата с чисто нов инструмент. Избрах втората и сега съжалявам че не съм комбинирал 2-те опции .
  21. ventsi

    Мастило

    Мастило -
  22. Да бе, ще търся. Лошото настроение ми мина отдавна .
  23. Бърз кавър в много лошо настроение:
  24. ventsi

    Rocksette % Black

    Roxette са ми любими от невръстен тинейджър, не можах да устоя да ги засвиря, а другото е провокирано от Данчо Лазаров - много яко я правят по кръчмите.
  25. ventsi

    Rocksette % Black

    кръчмарска пентатоника...
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.