Jump to content
Българският форум за музиканти

ednomomi4e

Members
  • Мнения

    26
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от ednomomi4e

  1. Пичове това някакъв виц ли е или ....................
  2. ednomomi4e

    Фукня

    Във високия регистър доста по-тих отколкото в ниския май. Надявам се, че е от някакъв еквалайзер.
  3. ednomomi4e

    Фукня

    Прилича на рашански бас, само дето не е сгъваем и за руски пляски сигурно ще става
  4. dai nqkakva cena samo za BB210 ako se prodavat otdelno

  5. най вероятно е объркан ъгъгла гриф - тяло.
  6. може да не съм вече девойче ама саунда си доста .........ан. Пак ако си мераклия купи си такива да видим каде ще го ползваш тоя сраунд.
  7. честно казано тия адаптерчета q-tuner доста плоско звучат и освен китайска народна музика друго несесещам какво маже да се свири с тях . Тука неискам да изпадам в ама L.K. тва за "добре оборудвана лаборатория" е само за пичове дето не им стиска щото и q-tuner имат добре оборудвана лаборатория ама полочението е резил, а Gibson и Fender каква лаборатория са имали 50 години
  8. Направи почивка 1 седмица и след това опъни найлонови струни на китарата и никога нетрябва да има натоварвания които причиняват болка при свирене
  9. Пич сори за спукания гриф но такива са последствията от четенето на теми по форуми писани от капацитети. Може би твоя вкус просто не съвпада с този на Washburn и Carvin. Твърдениета "не ми харесва изявената среда на моят Бас" и "На комбото съм обрал всички среди и високи за да звучи ОК" са в противоречие или търсиш доста индивидуален саунд. Дай малко пояснения коя среда е изявена в твоя бас ниската среда (звучи дървено) или високата среда. От корекцийте които си направил на ампа оставам с чувството 4е ти избива висока среда което ми навява мисли за дефазирани адаптери. Тогава баса като свириш slap звучи като камшик прекаран прес кофти компресор със силно изявени високи и голяма загуба на ниски. А ако струните са ти от миналия век проста забрави да искараш някакъв модерен саунд. Та носи нещата при някои светнат в нещата да разбереш за каква става въпрос и да няма още лоши последствия.
  10. тая "fodera" е 33" скала. А китайските търговци мисля, че са доста по напред от нашите.
  11. GIbson - Kort 100% бес чудене
  12. Взимаи V50-112 доста по серозно крайно стъпало с 6L6. Миналата седмица се занимавах с едно гаранционо V33 - 212. V18 и V33 са с ЕL84 и катоден биас доста допотопно схемно решение. Захранването е с трансвертер но небеше спасило краините лампи които с доста пренапънати анодни напрежения. Предосилването е 6. Та в доброто старо време с ЕL84 се исползваше само в радиоапаратите (и едно исключение MV то с ЕL84). Мисля че MV за 700 кинта си е готина цена.
  13. Модела Crate V18 неможе да искара 18W и даси садере за*ка от зор, и 50 говорителя да му сложат все тая.
  14. Тоя кит няма нищо общо с QUAD 405.
  15. Пусни процесора директно в пулта и щеразбереш за какво става.
  16. Неодимови магнити ( NdFeB ) не се исползват за адаптери на китара. Прекалено високи магнитни характеристики има за целта. Обикновенно се използва ALNICO в оригиналния Fender J но се намира трудно и е скъп, а и слагането на добър магнит за целта не гарантира хубав sound. Taka, чe го прави с магнити за шкафчета пак каквото стане. Соц китарите бяха масово с такива FERO магнити от шкафчета.
  17. чакалче нямам намерение да ти показвам нищо. Само ми кажи как ще прекараш прав ток през исходящия траф на твойте правоъгални импулси? Та това което виждаш на твоя пършив осцилоскоп е много далече от истината. Всички НЧ сигнали се ралагат на синосуидални. Така че говорителя трепти и след първоначалния пик които е много голям а колкото са почести тези пикове (както е в траша) на говорителя му става по добре само да не се надхвърлят номиналните параметри (исклучвам случаите на самовъсбуждане на ВЧ). Защо е така? Оставям те да откриеш отговорите сам.
  18. Говорителя за китара за мен е един elctro voice 12L всичко друго кофти. Направете си експеримент с 30W кубе с този говорител и някакъв друг. Защо е така? Мисля че темата е много дълга и оспорвана (затова няма смисъл, а и "таварищи на вкуса и цвета нет"). А за съгласуването на лампов усливател с говорител мисля че най-важното което трябва да знае един музикант е да непуска усилвателчето бес товар - бес закачен говорител. Има голяма опасност да изгорите изходящия трансформатор. При всички видове несъгласуване ще има загуба на мощност някаде повече някаде по-малко. ЗА исизкванията за двойна мщност на говорител за дистортион имате много здраве (китарата не е генератор на правоъгални импулси даже и ако свирите TRASH METAL ). Уточнявам имаме предвид P синус, а не P за няколко милисекунди или P програм.
  19. Radiotehnika S-90 е с 12" говорител!!! Ако го смениш ще им раскажеш играта , а боксовите са добри за вкъщи.
  20. Без дарака отзад http://www.bassplayer.com/uploadedImages/D...6_resize(1).jpg
  21. kolio_k мисля че китара коята правиш не трябва да има налог в нито едим магазин иначе се губи смисъла. Доколкото разбирам се търси Gibson саунд но не точно защото вероятно имаш такава китара и да има як ROCK тон. Мисля че ти трябва точно това - Свирил си бая на тая китара ако не се бъркам със Здраво. Ако се ковеш на тва чудо кажи на диката да ми се обади да му да шаблоните на треските а задния адаптер го има Hand Made ako него е разкарал на някаде.
  22. ednomomi4e

    Jaco Pastorius Bass Sound

    Използва пръсти. На акостична китара има абсолютносъщия саунд. Можеда го видиш на тоя концерт Pat Metheny Group - Speaking of now Live как свири акостична китара. Така че взимаи една кухарка с наилонки и другото страшно много бачкане и успех захваналсисе с най- готиния пи4.
  23. ednomomi4e

    Шум от баса

    сложи една жица на струника към шаси. Ако има такава сигурно е прекъснала. Екрана едва ли 6те те спаси. PS Успех
  24. Бисер Рачев Всичко давам па даму ида на концерт.
  25. ednomomi4e

    Любими басисти

    Аз не разбирам много ма повечето басисти са кофти музиканти. Та от новите дето не им знаем парчетата на изуст не са сещам да сам пускам да слушам самостаятелан албум на басист освен на Richard Bona. А за пичовете дето си падат по Victor Wooten май си нямат гадже. То по голям циркаджия от тоя скоро не бях виждал. А и в родния ми град още началото на 80 години имаше двама пича дето свираха Double thumb доста добре така че тая свирня е доста демоде даже в BG. Ако се обиди някои басист предварително се извинявам.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.