Jump to content
Българският форум за музиканти

Es KarNET

Members
  • Мнения

    108
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    klarinet

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    с.Недан

Последни посетители

946 профилни разглеждания

Es KarNET's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

4

Обществена Репутация

  1. ...даже и зелмерите Mарк 6 не правят изключение.
  2. Мартин87,това което казваш е аксиома.Но тук няма богат избор.Повечето търговци не смеят да държат в наличност...
  3. Здравейте.Някой ползва ли или е свирил на тенор саксофон предлаган от Thomann de.Ако има колеги готови да изразят мнение,моля да посочат модела. Благодаря.
  4. То и колегата Мартин ти каза да не мажеш.Казвам ти го и аз.Едно-времешната мода да се скопяват дървените,отдавна я изпитах на свой гръб.Така ни даваха акъл старите кларинетисти.Затова и нямаха звук...
  5. С курбан чорба.Топваш ручилото и посръбваш.Хем импрегнация,хем режещ ефект.
  6. Една заигравка с възможностите ми(нулеви) на клавирджия.
  7. Мартин87 го каза много ясно.Има си хора за тази работа.Успех!
  8. Не съм от София.Иска време,а това ще е догодина.Весели празници!
  9. Имам я,но ме мързи да ти я сканирам.
  10. Oт магазин за левче.Онея плетените за простор(пържина)...Гаранция! Премери колко да е дълго,за да не вземеш по-късо.Но 10 м. са напълно достатъчни.
  11. По темата.Фолклорната музика не е лесна.Лек съвет от мен- 1.Укрепвай "амбажура"Не подценявай свиренето на "дълги" тонове...; 2.Нотите използвай за техническо овладяване на инструмента,Особено внимание отделяй на изучаване и практикуване на различните ладове,маками или казано по-просто изучавай характерните звукореди на които фолк музиката е богата...орнаментиката-по същия път ; 3-4-5.Не спирай да слушаш музика от този вид.Все пак ти трябва натрупване на информация.; 6.Подражанието е една важна първа стъпка.Затова не се хвърляй в наизустяването на виртуозни и непосилни за теб сола.Сладостта в свиренето идва от това да си разбираем,ясен и подреден.Има безброй образци,през които почти всеки е минал и научил и то без ноти; 7.Щом се почувстваш уверен и достатъчно технически свободен,натрупал един чувал с теми,сола-ами пробвай да направиш свои имитирайки и комбинирайки наученото....; 8.Но много важно!-Намери съмишленици и практикувайте заедно.Много се научава! Едва ли съм толкова изчерпателен.Всеки намира свой начин.Най-добре е ако имаш Учител,за да не откриваш топлата вода.Нарочно не продумах за различните стилове с тяхните характерности.Почни от музиката на твоя регион и обкръжение,която най-често звучи около теб. Развивай слуха(не разчитай на ноти),за да не стане "Тъкала Донка престилки и скочил Добри в киселото мляко..." Развивай метро-ритмическия си усет.Това е танцова музика!Ако играещите почнат да се пънат и да куцат,няма да им хареса... Не е лесно,но когато задобрееш,НЕ СПИРАЙ да се самоусъвършенстваш! ...толкоз от един даскал...
  12. Илчев-0878926888 Дано е актуален номера.
  13. Правено е с Finale 2006.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.