Jump to content
Българският форум за музиканти

Enira

новаци
  • Мнения

    5
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    пиано

Enira's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Благодаря на всички за помощта! Вече от две седмици се радвам на красив Kawai CN33 вкъщи, та забравих за тази тема... която, все пак, след всичките мнения и сравнения се надявам да е полезна на много новаци в страната на дигиталните пиана. Съгласна съм с Евгени, че Кавай съвсем не е за подценяване, ако се търси аналог на акустично пиано: и клавиатурата, и звукът са много близки до акустичното, а от дампер-резонанса му съм във възторг! Така че CN33 е точно каквото търсех в едно дигитално пиано, но ако все пак имах по-широк бюджет, не бих се двоумила за CА63 - звукът е "по-роялен", а и дървените клавиши са си изкушение (макар че, ако не знаех за тях, нямаше да направя разлика при пробата). За другите дигитални опции на пианото още нищо не мога да кажа - свиря само класически произведения за сега. Единствено, при доста намален звук (полезно ако ви идва музата да свирите към 2-3ч сутринта) се усеща нотка на елекронност, но пък акустичното пиано няма отделна регулация на звука, така че няма за какво да се вталявам. Нямам сравнителния опит на Евгени с пианата, но ще се радвам да помогна на всеки с моя опит от точно този модел на Кавай. Та, започнах с търсене на сайтове за поръчка на Роланд и Ямаха, а завърших с покупка на Кавай от магазин. Препоръчвам и на тези, които се замислят за Кавай (пък и за други дигитални пиана), първо да пробват наличните в Камертон (те са официалните представители на Кавай тук), дори ако са решени да поръчват от сайт: освен наличието на човешки фактор (което може да е голям плюс) и възможността да се пробва, и цените са по-ниски от тези на Томан, например. Успех на всички!
  2. Благодаря за изчерпателния отговор, Георги! Изпробвах практически всички пиана, които са в наличност в Динакорд и в Камертон. След много четене и сравнения (и имайки предвид, че съм свирила само на Ямаха), се бях спряла на Ямаха CLP330 и 340, при които по описание звукът не би трябвало да се различава много, но в реалност разликата е огромна и не бих препоръчала по-ниско от 340 за тези, които търсят аналог на акустично пиано. Обаче пробвах и Кawai, и останах доста изненадана от модели, които са на значително по-ниски цени, а не отстъпват по качество (i.e. клавиатура и звук) на Ямахата. Спрях се на Kawai CN 33, който обикновено сравняват с Yamaha CLP330, но аз бих сравнила със CLP340 (макар че разликата в цената е доста осезаема). По повод сайтовете за поръчка - най-достъпни са и двете марки в сайта на Томан, обаче цените и в Камертон, и в Динакорд са аналогични, така че за моделите, които са достъпни в тези два магазина не виждам смисъл да се поръчват от инт. сайт. p.s. За тези, които те първа се замислят за дигитално пиано, има едно "помагало", ковто най-малкото разяснява терминологията (и е особено полезно за Ямаха): http://www.ukpianos.co.uk/7-things-you-must-know-before-you-buy-a-digital-piano.html (изисква се регистрация).
  3. Много мило! Да, мина ми през ума да погледна други постове - за поръчки да, но въпросът ми е доста конкретен, а не от сорта "препоръчайте ми дрънкало". Повечето рекомендации за избор на пиано са "Отиди и опитай", а как като пианата, които харесвам, ги няма в България, само могат да се поръчат?! Дадено чуждо мнение няма да накара отделен човек да си купи веднага пианото, но поне ще разшири търсенето - не само една серия от една марка все пак. Регистрирана съм от скоро, може би нямам опит с "правилата" ви тук, които нещо не са от рода на заповядайте-нови-членове, съдейки по поста по-горе.
  4. Благодаря много за изчерпателния отговор! Остава само да избера пианото, само че от дигиталните са ми познати само Yamaha Clavinova и веднъж съм се докоснала до Roland (а и тук е пълно с положителни коментари за двете марки). Но ако ми трябва просто дигитално пиано за вкъщи, което да е възможно най-близко по звук и усещане до акустичното: хамър-клавиатура, чувствителност на клавишите, педали, без никакви особени екстри; какво бихте ми препоръчали, ако имате опит с такива?
  5. Здравейте! Какви проверени/препоръчани сайтове за поръчка на дигитални пиана има в/за България? Става дума за дигитални пиана, които не могат да се намерят в музикалните магазини в София, а именно Roland и Yamaha Clavinova (или поне аз не знам за такива). Всякакви коментари и мнения за сравнение на двете марки пиана са добре дошли.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.