Jump to content
Българският форум за музиканти

Топ потребители

  1. Tehanox

    Tehanox

    Members


    • Points

      3

    • Мнения

      95


  2. Evtim Djerekarov

    Evtim Djerekarov

    VIP listed


    • Points

      2

    • Мнения

      8667


  3. jabs

    jabs

    Members


    • Points

      2

    • Мнения

      1715


  4. Petar Nedelchev

    Petar Nedelchev

    новаци


    • Points

      1

    • Мнения

      0


Най харесвано

Showing content with the highest reputation on 10/21/18 във всички области

  1. Малко встрани от (доста интересните) дискусии, които се водят в последните страници: Вчера взех, поради мързел, това каче от магазина: https://coffeemall.bg/kafe-santos-cafe-emotion-zyrna-1kg-p559.html Леко по-кисело е, но не прекалено. Иначе, съм изненадан - доста е добро. Има си и аромат, пуска кафяв каймак, както трябва. Ако ви се експериментира - купувайте!
    2 points
  2. Не е точно китара, но като нямаме литературна тема... Едит: Люк пише също толкова увлекателно колкото свири на китара Препоръчвам искрено
    2 points
  3. Здравейте! Да се похваля и аз с моята модната Gaggia Classic. Купих я втора ръка от Ebay. След като пристигна се оказа, че е с пукнат бойлер и не може да се ползва. Смених го и я почистих. Открих и тази тема, както и други чужди форуми и се започна търсенето на идеалното еспресо. Поръчах си кафе от Домани и Колумбус, изучих сърфинга и успявах да изпия две-три добри кафета от десет направени. Трудно беше да получа добро второ кафе веднага след първото. И пак четох. И взех решение, ще се модва. Проблема за нестабилността при Класика е малкия бойлер и навлизането на студена вода веднага след като започне да тече кафето, което води до бърз спад на температурата и при високата толерантност на термостата, резултата не е гарантиран, а е по-скоро късмет. Така, че се насочих към PID и предварително загряване на водата преди да постъпи в бойлера. За загряване на водата преди бойлера в нета има няколко решения - с навивка от медна тръба около бойлера, монтиране на втори бойлер преди основния и с пасивен термоблок в близост до бойлера. Аз се спрях на друго решение, което да ми даде по-голям контрол върху температурата на постъпващата в цедката вода. За предварително загряване между помпата и бойлера съм монтирал термоблок, който също управлявам с PID. Термоблокът е от кафеавтомат Saeco. Така модната машината я ползвам вече 6 месеца и дава изключителни резултати с огромен процент на повторяемост. За експеримент съм правил шест кафета едно след друго, като не успях да доловя разлика, само не можах да спя цяла вечер. С външна термо сонда поставена в цедката, си играх да меря температурата на десет последователни кафета от 30мл. Резултатът беше, че темтературата винаги беше една и съща, в случая 93 градуса. Естествено съм пипнал и налягането на 8-9 бара. За сега съм много доволен от резултата и въпреки, че при заиграането преди шест месеца ме перна ток два пъти и почти наводних, като отворя очи сутрин бързам към машинката за едно добро кафе. Остава само да реша проблема с наливането на вода, тъй като заради запълването на вътрешността на кафемашината, не може да се ползва оригиналната фуния, т.е. да се пълни отгоре. Имам идеи, но не намирам време да ги пробвам.
    1 point
  4. Здравейте! Това е моят първи албум "Shadows". Всеки, който желае да ме подкрепи купувайки моята музика, може да го направи чрез линка по-долу. Като независим музикант, за мен всяка подкрепа е изключително ценна и от голямо значение, за това предварително благодаря на всички! https://svilenateneva.bandcamp.com/
    1 point
  5. Момци, чичо доктор каза да спра кафетата за известно време. Ще чета и ще подсмърчам. Душевно съм с вас...
    0 points
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.