Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Май месец мисля да си купя един Гибсън. И мисля да си взема и един лаерлес защото, заради невниманието ми , китарата падна от ампа(глава и кабинет 4x12) по глава и се строши ключ. Което е добре от една страна, взех си нови Sperzels трим лок. Та, китарата падна защото забравих да изкюча кабела от нея. А и попринцип, мразя кабели :thumbs_up: . Та по темата, имам към 500 лева за лаерлес. Дайте акъл какво да взема ,не съм вещ по тия въпроси.

П.С. Без Line 6-а на колегата Musicman. Просто не харесвам Line 6(вече).

ДАНКЕ ;)

Редактирано от BloodMetall
Отговорено

Един приятел продава професионално SHURE ULHP 4 за 800 лв.

реална снимка

http://s170.photobucket.com/albums/u270/ur...urrent=dist.jpg

описание от шур

http://www.shure.com/ProAudio/Products/Wir...o_ULXP4_content

как вървят

http://www.nextag.com/shure-ulxp4/stores-html

преди малко го видях, казах му че си се насочил за нещо към 500 лв,

според него ако вземеш ново за 500, ще е класи под това.

Отговорено

TONY, благодаря но неща втора ръка не купувам. Аз ако имах пари знам какво точно да си взема,но до 500 лв... Кажете каква е средната дистанция, при която може да се свири с лаерлес? АKG -то добри ли са ?

Отговорено

valjon,DILETANT на какви метри от ресийварът вече почва да губи сигнал. Тоест на колко метра може да се свири с тия неща?

Отговорено

Моят wireless, по спецификация, има работна дистанция от 100 м., при пряка видимост между трансмитера и рисийвъра.

Не съм го изпробвал защото свиря само вкъщи, но като преминавам с китарата от една стая в друга пак си работи.

Отговорено

А случайно да прихваща някакви нежелани честоти.... примерно, ако се свири на открито да вкарва някакви излишни шумове? Питам понеже и аз мисля да си купувам.

Отговорено

Тънкият момент е, че ти, докато гледаш Металика, ги гледаш със системи на Шур (примерно), които почват от 2 бона горе-долу... При по-евтините не е невъзможно да има смущения, да засечеш радиочестотата на нещо/някой, а и е възможно да има загуба на тон като при не чак толкова добър кабел. Не че при по-скъпите не може да засечеш нечия чужда честота де... И все пак си мисля че около тия пари, които те интересуват Line 6 решението е най-добро...

Отговорено
valjon,DILETANT на какви метри от ресийварът вече почва да губи сигнал. Тоест на колко метра може да се свири с тия неща?

Ами да ти кажа пробвал съм го на горе долу 40 метра и си работеше без проблеми и без да хваща мизерии........

Отговорено

Има технически спецификации. Четете ги внимателно! Дистанцията без падове в сигнала зависи от няколко фактора най-важните от които са чистотата на ефира и терена на който се ползва безжичното устройство и най вече от пряката видимост между предавателя и приемника. Рисковете за намеса на чужди сигнали във вашия идват най вече при по-евтините модели които използват за работа една или две фиксирани честоти. По скъпите wireless системи имат функция clear scan, която позволява да се намери свободна честота в ефира. За това са по скъпи.

Отговорено

Блгадоаря! А може ли малко повече да обясниш за честотите? и дистанцията? И къде да намеря свободните УКВ честоти за тая работа?