Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

здравейте искам да ви попитам ще има ли някъкви проблеми ако се сложат дебели струни от сорта на 11-70 или 10-60 на китара с флойд роуз? аз лично половин година карах с 70ки на китара с тремоло и нямах проблеми. За китарата с флойда,става въпрос за ето тази http://www.ibanez.com/ElectricGuitars/model-S520EX ZR Tremolo и така нататък :)

Отговорено

Фукаш ли се с тва ZR? :) В зависимост от строя, в който ще искаш да я държиш, ще се наложи да сложиш допълнителни пружинки отзад, понеже по-дебелите струни дърпат по-силно. Не би трябвало да има проблем.

Отговорено

Мисля, че не би трябвало да имаш проблем, но първо помисли дали наистина искаш ТОЛКОВА дебели струни :) По принцип на флойдовете има убеждение, че не трябва да се слагат много дебели струни, за да не се износват ножовете и stud-четата от прекалено голямото натоварване (дори и с правилен сетъп), но в твоя случай има лагери, така че няма какво толкова пагубно да се износи. Но пак ти казвам - ако искаш да свириш в Си или дори Ла, едни 12ки или 13ки ще ти вършат добра работа. В един момент самата дебелина на струните почва да пречи, дори и да не са кой знае колко опънати, а .070 например ще е хем много дебела, хем много опъната :girl_cray2:

Отговорено

То с флойда проблеми няма - слагаш една-две пружини още и става работата. Повече обаче бих се притеснявал за грифа - бая е тънък, да не вземе да се изметне от толкоз дебели струни, все пак е разчетен за деветки.

Отговорено

да ами и аз точно за това се чудех на JS1 jackson бях половин година с такива. всичко беше наред а по принцип на js1-то по "здрав" ли е грифа?

Отговорено

Абе аз да попитам, вие хубаво предлагате да се слагат повечко пружини, ама къде се намират тези екстри ? :greenangel: Аз съм от Варна, проверих във Фактор, в xxxx, в Канев и в Дайнакорд - няма никъде ...

Отговорено
Абе аз да попитам, вие хубаво предлагате да се слагат повечко пружини, ама къде се намират тези екстри ? :greenangel: Аз съм от Варна, проверих във Фактор, в xxxx, в Канев и в Дайнакорд - няма никъде ...

В белите страни такива части се продават из повечето музикални магазини.

В БГ - намираш някой, който ще поръчва от Томан(примерно) и се закачаш за поръчката, като му плащаш и малка част от транспорта.

Можеш и сам да си поръчаш, де, ама 60лв транспорт за 2 пружини си е ебаси набутвацията.

Отговорено
да ами и аз точно за това се чудех на JS1 jackson бях половин година с такива. всичко беше наред а по принцип на js1-то по "здрав" ли е грифа?

Грифът на JS-1 надали е по-здрав, но поне е по-къс, с 22 прага е, и стърчи по-малко навън от тялото, което го прави с една идея по-устойчив. Но така или иначе тия "шредърски" грифове не са за тая работа, лично аз съм виждал Ibanez от същия клас с непоправимо изметнат гриф от 13-ки в Си, и затова не смея да слагам по-дебели струни от 11-ки на моята китара, макар че също обичам да свиря с дебели струни.

Отговорено

Що се отнася до пружините - в София и Пловдив могат да се закупят, струват 4 кинта едната, доколкото си спомням.

Отговорено
Казано просто - тъя китара не е за такива издевателства. Купи си баритонка с фиксед бридж и си сложи 12-68 като искаш... :)

А на нормална стринг-тру китара с подвижно магаренце ако се сложат 13 - 56 дали ще се ебне грифа?

Отговорено

Ами китарите, които обсъждаме са принципно с 24 позиции и дебелина на грифа 19 мм на 1-во прагче и 21 мм на 12-то, демек класическа шредърска постановка. На една от другите ми китари, която е с 22 позиции и грифът й е с поне 2 мм по-дебел (нямам шублер в момента да измеря) съм 13-ки в Ре и няма проблеми.

Отговорено (Редактирано)

Аз в момента съм с 13-56 в СИ (B ) и съм си перфектно, но моята е с 22 прагчета и Fixed Bridge а за флойд незнам как ще стои положението но предполам че няма да се спогаждат много много.

Редактирано от krismana