niki123bg Публикувано Май 24, 2005 Публикувано Май 24, 2005 Днес се рових да си намеря някакъв тунер за китарата и баса, но не попадам на нищо свястно. За сега ме кефи едно G-Tune (10x Baby Thomas), но то нещо не се понася с баса - твърди че 4-та и 3-та струна са настроени еднакво в Ми ... Та дайте някаква идея за свестен софтуерен тунер който да се справя прилично и с бас китара. Чудя се дали няма такива VST плъгини. Цитирай
the_gorer Отговорено Май 24, 2005 Отговорено Май 24, 2005 (Редактирано) Пробвай с вградения тунер на GuitarPro - работи за китара и за бас, но трябва предварително да му кажеш каква партия ще свириш (бас или китара) и тогава да настройваш. Мисля, че и вградения в GuitarRig ще стане за бас. Tой май отчита тоновете, без да го вълнува от коя октава са. Прецизен е и него ползвам за настройка. Знам и два-три самостоятелни софтуерни тунера, но не ги ползвам от години и дори съм забравил как се казват. Редактирано Май 24, 2005 от the_gorer Цитирай
sa6tiat Отговорено Май 24, 2005 Отговорено Май 24, 2005 Пробвай с вградения тунер на GuitarPro - работи за китара и за бас, но трябва предварително да му кажеш каква партия ще свириш (бас или китара) и тогава да настройваш.Мисля, че и вградения в GuitarRig ще стане за бас. Tой май отчита тоновете, без да го вълнува от коя октава са. Прецизен е и него ползвам за настройка. Знам и два-три самостоятелни софтуерни тунера, но не ги ползвам от години и дори съм забравил как се казват. Дай линк, к_ре... А честит ти ден на буквичките! Да живейш! Поздрав на Евтимий, Царевец и търновските хали, вили-самовили, дет са ти цокнали сивото... Цитирай
the_gorer Отговорено Май 24, 2005 Отговорено Май 24, 2005 sa6tiat, нямам линк. Ти Е-Мулето вече не го ли обезкости отвсякъде? :think: Поздрав и на теб и на софийските стари моми, дет преподават у катедра БеФе. Самовилите, ще ги гоним до крак, ама ти пусни едно търсене в eMule за GuitarPro. Цитирай
sa6tiat Отговорено Май 24, 2005 Отговорено Май 24, 2005 Мулето, като лишено от поколение добиче, си е адски безплодно и като програма; нещо не ще... Ако се присетиш за софтуерен тунер, прати нишан. Ъъъ, не знам кога ще има форумна сгледа, ма ти се дотътри, то ще има и джемове чат-пат... Да живей! Цитирай
Baby Thomas Отговорено Май 24, 2005 Отговорено Май 24, 2005 Това е едното, не е лошо. VST. http://www.nuton.ca/g_tunerex.html Това другото. DX, но е фрий: http://www.more-k.com/ktuner/ktuner.htm П.П. Би трябвало да стават и за бас. Не съм ги тествал, щото не мога да ги подкарам. Слагам ги на inserts, обаче действам само при прослушване на записан уейв. Директно не тръгват. Я да каже някой как става номера... Цитирай
ProjectHamsterdam Отговорено Май 25, 2005 Отговорено Май 25, 2005 Аз харесвам Chromatia Tuner - предполагам става и за бас, това е най-добрият компютърен тунер, който съм виждал. Може да се изтегли shareware от http://www.fmjsoft.com/. На който му трябва регистрация да пише един ПМ. Недостатъкът му е че е ПРЕКАЛЕНО чувствителен - но това може да се поправи с човъркане в настройките. ПП: Работи си в реално време, да. Цитирай
fracture Отговорено Май 25, 2005 Отговорено Май 25, 2005 става и за бас - говоря от личен опит, погледни и този тунер: http://home.att.net/~jorgeguillen/minituner.html freeware e, но някои казаха че не се понасял с XP-то Цитирай
Nikifena Отговорено Май 25, 2005 Отговорено Май 25, 2005 в сонар има тунер.. Иначе и аз имам 1 софтуерен, ама не съм го ползвал отдавна, за това не помня как се казваше ;( Цитирай
Baby Thomas Отговорено Май 25, 2005 Отговорено Май 25, 2005 Ники, не ми харесаха и двата тунера. Много "лагват". Което няма нищо общо с АСИО настройките или драйвери други разни. Просто самите софтчета са бавно реагиращи. Лично мен т'ва ме дразни. Жалко, че G-Tune не работи с баса, но за китара е перфекто. Успех! Цитирай
niki123bg Отговорено Май 25, 2005 Автор Отговорено Май 25, 2005 (Редактирано) Мерси на всички за идеите до момента. Пробвах каквото можах и имам следните наблюдения: g_tunerex - познава баса, но стрелката постоянно се мятка на ляво на дясно като риба на сухо. неприятно за употреба ktuner - познава баса, обаче го гони жесток лаг (може би щото е DX). също не кефи fmjsoft chromatia tuner - познава баса, обаче нещо е супер чувствителен и е стрелката му по от време на време скача от самосебе си наляво надясно. трудна работа g-tune - с баса постоянно го измъчват съмнения - тва E ли е A ли е... иначе за китара е супер minituner - и този изпитва съмнения относно 4 и 3-та струна на баса guitar rig (vst) - става тунера и се справя и с баса и с китарата доста добре tune it (vst) - не е лошо ap tuner - доста добро, жалко че не е vst едит: току що открих, че g-tune има по-нова версия (2.50) която познава бас китарата, но и на нея стрелката и скача като хамава. Редактирано Май 25, 2005 от niki123bg Цитирай
Baby Thomas Отговорено Май 26, 2005 Отговорено Май 26, 2005 ...току що открих, че g-tune има по-нова версия (2.50)... Ми тичам да точа. А ти си поиграй малко с настройките, все си мисля, че се оправяше някак играенето на стрелката от волюма или нойз филтъра... Цитирай
Nikifena Отговорено Май 27, 2005 Отговорено Май 27, 2005 Мерси на всички за идеите до момента. Пробвах каквото можах и имам следните наблюдения: g_tunerex - познава баса, но стрелката постоянно се мятка на ляво на дясно като риба на сухо. неприятно за употреба ktuner - познава баса, обаче го гони жесток лаг (може би щото е DX). също не кефи fmjsoft chromatia tuner - познава баса, обаче нещо е супер чувствителен и е стрелката му по от време на време скача от самосебе си наляво надясно. трудна работа g-tune - с баса постоянно го измъчват съмнения - тва E ли е A ли е... иначе за китара е супер minituner - и този изпитва съмнения относно 4 и 3-та струна на баса guitar rig (vst) - става тунера и се справя и с баса и с китарата доста добре tune it (vst) - не е лошо ap tuner - доста добро, жалко че не е vst едит: току що открих, че g-tune има по-нова версия (2.50) която познава бас китарата, но и на нея стрелката и скача като хамава. Евала ти адаш... ебаси и експеримента си си направил да тестваш сумати тунери Цитирай
Baby Thomas Отговорено Май 27, 2005 Отговорено Май 27, 2005 Евала ти адаш... А покрай него и аз ги пробвах всичките. Без 1-2, които ги знам от по-рано, че са летви... Цитирай
Recommended Posts