THE_INEXORABLE Публикувано Ноември 26, 2007 Публикувано Ноември 26, 2007 (Редактирано) Хора, идеята бе дадена от друг, но предлагам направо цяла тема по случая. К'во мислите за следното - искам да направя ТОВА, но не мога. Някой, който е добър в ТОВА, ми идва на помощ в някоя репетиционна, изчистваме го и съм готов с ТОВА. Друг иска да направи К'ВОТО-И-ДА-Е. Някой, който е добър в К'ВОТО-И-ДА-Е, помага на тоя пич. Така всички се научаваме да свирим. ))) Примерно - ПОМОЩ!!! Трябва ми / искам да се науча да свиря суинг вариации. Някой отговаря - ето ме!, свободен съм в петък след 18 ч. Правим среща и отиваме в репетиционна за 1-2-3 часа, така че пичът ми обяснява къде бъркам и как най-лесно да направя К'ВОТО-И-ДА-Е. Ако ми следите мисълта, така ще се основе едно барабанистко задружие. Много усмивки, много нещо. ПП: Много полезно за начинаещи, но зарибени. Нека продължават да ходят на уроци, просто така ще могат и да се обогатят, и да им бъде преподадено нещо, което учителят им не владее да речем. Редактирано Ноември 26, 2007 от THE_INEXORABLE Цитирай
drumvarna Отговорено Ноември 26, 2007 Отговорено Ноември 26, 2007 Дано да има смислени въпроси и отзивчиви колеги!! УСПЕХ!! Цитирай
Danny47 Отговорено Ноември 26, 2007 Отговорено Ноември 26, 2007 Това е доста добра идея, но от сега виждам, че по-големите барабанисти като Цецо ще ги ангажираме постоянно с това! (аз съм го ангажирал ТОЧНО с това в момента всъщност ) Не би ли било по-добре да имаме няква среща, която да стане редовна... по веднъж на месец например. Ще си определяме "темата" на обсъждане/демонстриране предварително и т.н. Който има може и група да домъкне, според "темата". Кво ще кажете за това? Цитирай
GroOveR Отговорено Ноември 26, 2007 Отговорено Ноември 26, 2007 То хубаво ама става въпроса само за София Не мисля че ще се събираме цялата гвардия,но нека да опитаме Цитирай
necrony Отговорено Ноември 26, 2007 Отговорено Ноември 26, 2007 Нещо като BG Forum Clinic И аз мисля, че ако се направи такова нещо ще е в София, което не е проблем за повечето хора, които не са от столицата. Мисля, че ще е супер.. и предполагам, че ако е по този по-отворен начин, смисъл не да се съберат дадения човек с този който ще му показва, ами да се съберем повече хора, естествено и с повече хора, които имат какво да покажат, ще е яко.. :) Цитирай
A-L-A-D-I-N Отговорено Ноември 26, 2007 Отговорено Ноември 26, 2007 Нещо като BG Forum Clinic И аз мисля, че ако се направи такова нещо ще е в София, което не е проблем за повечето хора, които не са от столицата. Мисля, че ще е супер.. и предполагам, че ако е по този по-отворен начин, смисъл не да се съберат дадения човек с този който ще му показва, ами да се съберем повече хора, естествено и с повече хора, които имат какво да покажат, ще е яко.. А тоя който ще идва да ти обяснява кой ще му плаща,щот ако е безплатно то работата на тия които дават часни уроци щесе обесмисли. Защото обикновено барабанистите които могат да покажат, неса съгласни само на едно лукче за услугата. Цитирай
makedonetsa Отговорено Ноември 27, 2007 Отговорено Ноември 27, 2007 Здравейте колеги ! Принципно идеята е готино, но ще бъде трудно осъществима ! Наистина хората които дават уроци и знаят демек нещо повече са доста ангажирани . Аз със моя екип в Център за музикални изкуства , замисляме такива открити уроци (напълно безплатни) като ден на отворени врати на ЦМИ ! За целта тези открити уроци ще се водят от наще преподаватели, но в бъдеще ще каним и други музиканти както от българия така и от чужбина ! Имам вече няколко идеи в тази посока, но за момента ще ги задържа в тайна ! Та очаквайте съвсем скоро този ден на отворени врати на ЦМИ ! Цитирай
THE_INEXORABLE Отговорено Ноември 28, 2007 Автор Отговорено Ноември 28, 2007 Аз за едно приятелско съвместно развитие говорех. Ако ще и по половин час на седмица м/у хора, които искат да си помогнат. Кат' нек'ва комуна. Но наистина пък от много време копнея да видя drum clinic в България. Цитирай
mproject Отговорено Декември 10, 2007 Отговорено Декември 10, 2007 Здравейте колеги музиканти! Във връзка с темата, отворена тук, Център за музикални изкуства (ЦМИ) разработи проекта "Ден на отворените врати в ЦМИ". Проектът ще стартира на 20 декември тази година. Създаден е, за да е в помощ на всички, които желаят професионална консултация по музикален въпрос в областта на джаз, поп, латино и рок музиката. Идеята е регулярно в ЦМИ да се провеждат отворени уроци по определен инструмент, отворени и за публика, на които да се коментират различни въпроси, свързани с инструмента и по този начин да се достигне до желаната цел в тази тема - обмяна на опит между музиканти. Един реален музикален форум Проектът взаимства от т.нар. уъкшопове, но формата му ще бъде изключително приятелски структурирана - Център за музикални изкуства толерира общуването чрез музика м/у хората! Пилотно "Ден на отворените врати в ЦМИ" ще се проведе на 20 декамври 2007 г.(четвъртък) от 17:30ч. до 20:00ч., в сградата, в която Център за музикални изкуства развива принципно своята дейност - на Бул. "Витоша" 109. Първото провеждане ще бъде НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО и е насочено към голяма част от музикантите от форума, в смисъл че на 20.12.2007г. на разположение за отговори на поставените въпроси ще бъдат квалифицирани музиканти, изпълнители и педагози по вокално майсторство, китара, бас китара и барабани: Румяна Коцева - поп и джаз певица, преподавател по пеене Пламен Петров - китарист, преподавател по китара (поп, джаз, рок китара) Николай Стоянов - басист, преподавател по бас китара Цветан Георгиев - барабанист, преподавател по барабани (поп, джаз, латино, рок) Предполагам, че тези музиканти предизвикват интерес и биха могли да бъдат полезни със своя опит на много от членуващите във форума. Информация за всеки един от тях е публикувана в сайта на ЦМИ: www.cma-bg.com Предвид ограниченото време, заложено в проекта, приканвам всички желаещи да уведомят екипа на Център за музикални изкуства, ЧРЕЗ ИЗПРАЩАНЕ НА МЕЙЛ на адрес e-mail: mproject@abv.bg (в свободен текст) с цел деклариране на заинтересуваност и ЗАПИСВАНЕ В ПРОЕКТА. Повтарям пак, промоционално първото провеждане на "Ден на отворените врати в ЦМИ" ще бъде ИЗЦЯЛО БЕЗПЛАТНО ЗА ВСИЧКИ ЗАИНТЕРЕСУВАНИ ОТ ПРОЕКТА. Записването се прави, за да се разпредели отнoсително равномерно времето на преподавателите с всеки музикант, желаещ консултация. Всеки, който изпрати мейл за записване ще получи отговор с инф. кога точно ще бъде неговата консултация. Надявам се проектът "Ден на отворените врати в ЦМИ" да предизвика интерес сред членуващите във форума и ДА БЪДЕ ПОЛЕЗЕН ПРОЕКТ! От името на екипа на Център за музикални изкуства, желая успех на всички! Поздрави! Тина Коилова PR Manager PS: Засега информацията е анонсирана само в раздела за барабанистите на форума на www.muzikant.org, предвижда се идеята да се разпространи в близките дни. Цитирай
Recommended Posts