fantastic Публикувано Май 15, 2007 Публикувано Май 15, 2007 Търся караоке софтуер с който да мога да изчистя напълно гласа до сега намирах софтуери които издърпват гласа назад и го размазват има ли такъв софтуер и ако има моля ви кажете ми откаде да го изтегля имейла ми е duo_fantastic@yahoo.com Цитирай
SomeoneElse Отговорено Май 15, 2007 Отговорено Май 15, 2007 Точно така, няма такъв софтуер, а аз сега ще ти обясня защо: Никога не можеш да махнеш гласа от дадена песен, освен ако не я имаш на отделни канали, където всеки инструмент (за барабаните доста често и всяко отделно барабанче) е на отделен канал, на който можеш просто да дадеш Mute. Това е така, защото и гласът, като всеки друг звук си има честота на трептене, обертонове, които определят тембъра и т.н., които се смесват и припокриват с другите честоти във вече завършената песен. Най-нагледно мога да ти дам един пример - все едно да смесиш примерно червена, бяла и зелена боя, а после да се опитваш да извадиш зелената, че да ти се поличи чисто розово Не става, защото всичко в крайния запис е "разбъркано" и няма как да извадиш само гласа. За сметка на това пък в нета има доста .kar файлове на песни, които се четат от Winamp и представляват доста добри и точни midi-та на съответната песен, която търсиш, в комплект с текста й, като при пускане в Winamp ти излиза прозорец, в който текста се маркира като на караоке (какво и кога да се пее), под съпровод на midi-то. Цитирай
IgniteAll Отговорено Май 15, 2007 Отговорено Май 15, 2007 Много точни отговори. Ти сам/а си видял/а как се замазва гласа(не знам пола на потребителя)... Това е защото програмата реже честотите, в които обикновено се намират вокалите, което осакатява парчето много грозно. Цитирай
fantastic Отговорено Май 16, 2007 Автор Отговорено Май 16, 2007 благодаря за изчерпателното обяснение много миди файлове звучат изкуствено и непрофесионално имам някои мп3 инструментали които много ми харесват и по специално рок инструментали жалко че няма как да се добера до различните цветове бои преди да са миксирани благодаря още веднъж Цитирай
BlueZone Отговорено Май 16, 2007 Отговорено Май 16, 2007 Всъщност въпросните софтуери махат центъра в стереото, където по принцип се намира вокала и по тази причина от него остава само някаква реверберация, която де факто е размазаното. Паралелно с това изчезват и някои инструменти, което прави тези софтове още по-непотребни. Имаше някакъв фокус с дефазиране на центъра, който даваше някви поносими резултати като за пеене дОма, ама не помня как беше точно схемата. Цитирай
antonium Отговорено Май 16, 2007 Отговорено Май 16, 2007 ^ ми то тва правят тия софтове - дефазират центъра, махат еднаквите неща от двата канала Цитирай
Baby Thomas Отговорено Май 17, 2007 Отговорено Май 17, 2007 Търся караоке софтуер... И аз да кажа, че няма. Намери си сингбеци, има хиляди... Цитирай
HeLL^AnGeL Отговорено Юни 28, 2007 Отговорено Юни 28, 2007 ама така и никой не написа адрес за сваляне на синбеци Цитирай
Recommended Posts