Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Да ви покажа какво сътворих днес за 2 часа:

06072800.JPG

06072801.JPG

06072802.JPG

Трябваше ми футсуйч и никъде не можах да намеря подходящ, ма се радвам щото този стана супер. Лепнах му двуцветен светодиод готино ключе, абе има си сичко. Намерил съм си и метални кутийки ама днес нямах време да ги дооправя но и на тях ще им дойде времето. Искам да благодаря специално на Никифена ;) за оказаното съдействие.

Отговорено

Аз планирам идната седмица да си спретна за моя АМР. Щракалките са две - за каналите и за ривърба. Намерил съм идеални метална кутийка, имам си и черен спрей...

Само не знам как да си направя лампи за вкл./изкл. индикация. Трудно ли е?

Отговорено

а да ви попитам някой може ли да каже набързо какви части са нужни и как се прави , искам за кубето да сменя от чист на дист. ,нищо повече

Отговорено

И аз това ще си правя. Трябва ти кутийка, щракалка тип DPDT, двужилен кабел с жак 1.4". Но е кофти да нямаш лампичка за статуса... :)

Отговорено

е нали (предполага се) имаш слух :) . Иначе за лампички ще трябва да докараш захранване до кутията и с 2полеви транзистора или нещо такова може и да стане

Я ми обяснете тези хамрикЪнски означения на ключетата. ДПДТ е 2ен нали? а другите как са??

Отговорено
Аз планирам идната седмица да си спретна за моя АМР. Щракалките са две - за каналите и за ривърба. Намерил съм идеални метална кутийка, имам си и черен спрей...

Само не знам как да си направя лампи за вкл./изкл. индикация. Трудно ли е?

дуде, мога да ти пратя схема - язе си моднах оригиналното футсуич като му боцнах 2 светодиода с цокълчета и стана като сток ;-)

Отговорено (Редактирано)
е нали (предполага се) имаш слух :) . Иначе за лампички ще трябва да докараш захранване до кутията и с 2полеви транзистора или нещо такова може и да стане

Я ми обяснете тези хамрикЪнски означения на ключетата. ДПДТ е 2ен нали? а другите как са??

DPDT = Double pole double throw

има една много елегантна алтернатива, която ти позволява да добавиш управление на светодиод, в случай, че превключваш сигнали, а не релета, а именно 3PDT = triple pole double throw

Fulltone 3PDT Stomp Switch

Редактирано от wolfgang
Отговорено
откъде ги намирате тея ключета - аз само дпдт съм виждал дося??

и все пак трябва да закараш захранване до кутията

по-горе има линк. аз от там съм пазарил.

варианта да сложиш футсуич на пътя на сигнала е абсолютно неудачен - затова си правиш суичинга с релета, а тяхното управление с гореспоменатите ключета и на педал. в този случай ти вече си извел захранване от ампа и ползвайки диоди с малка консумация няма да попречиш на управлението на релетата.

Отговорено (Редактирано)

а не се ли получава пукане, когато релетата превключват?? Чувал съм от някой които са правили фуутсвучове за усилватели (аз още не съм) че имало гадно пукане и трябва с оптрони да се прави.

А нещата от там как пристигат в бг??

Редактирано от Overdrive
Отговорено
а не се ли получава пукане, когато релетата превключват?? Чувал съм от някой които са правили фуутсвучове за усилватели (аз още не съм) че имало гадно пукане и трябва с оптрони да се прави.

А нещата от там как пристигат в бг??

пристигат по пощата. usps ems досега винаги идва и за не повече от седмица, а стюмак е добър магазин стига да ти харесват цените ;-)

конкретно с едно фултон 3пдт си суичвам каналите на месата.

и не, няма пукане. моето пиви е сток с релета и нито пука, нито се чува цъкне от самите релета. 5150 (6505) серията също е с релета, а някъде да си чул, че пука??? шум - да, скуийл - да, ама пукане - не ....

а и реленцата са бързи и закъснение не се получава при смяна на каналите.