Jump to content
Българският форум за музиканти

Line 6 Pod Studio (Ux2) Наистина Ли Са Такива Боклуц?


Joel

Recommended Posts

Здравейте!

От доста време търся начина да записвам китара и вокали през комщютъра,но заради ужасната вградена саундкарта не се получава нищо, което може да се нарече дори "приемливо" -бръждене, страничен шум, висока латенция са само част от проблемите. Вънашна саундакарат ми се струва добър вариант, та се поинтересувах, какво може да се намери на пазара в Бълагрия.Спрях се на Line 6 POD Studio UX1 , но след като разбрах, че само по-скъпият вариант Line 6 POD Studio UX2 има phantom power и ще мога да пускам кондензаторни микрофони (поне така пише) реших да си купя нея, обаче навсякаде се сблъскавам с мнения, че създават много проблеми или напарво неработят. Чудя се дали някой , койта полза може да си каже мнението. Четох из форума, но неуспях да намеря изчераптелен отгоговор. Искам да използвам саундкартата за заспиване на всичко - китара, бас, вокали с хуваво качество, а под хубаво имам предиви да е наистина добро, защото целта ми е да записвам песни за демо и искам качеството да е на ниво. В ощби линии искам да разбера дали си струва да дам 350лв и отгоре за това конкрето "нещо" или да търся друго? Всяко мнение или съвет ще ми бъдат много полезни!

 

P.S. Причината да избера Line 6 е, че върви с PODFarm, а доколкоро успях да разбера като цяло хората са много доволни, и незнам дали GutarRig или Amplitube са в неговия клас? :unsure:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам UX2 oт половин година и нямам никакви грижи.

А можеш ли да ми кажеш доволен ли си от покупката и пробвал ли си да записаш вокали? Благодаря! :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, пробвал съм с един сравнително евтин Shure PG58. Включвам в интерфейса китара и микрофон и ползвам двете програми PodFarm и GearBox. За тези пари не виждам какво повече може да се иска, след като освен добрия софтуер има и digital out.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Аз имам Line 6 Tone Port UX 2 от две или три години и трябва да ти кажа че досега никога не съм имал проблеми . Записвал съм вокали с готовите пресети в Gear Box-а и звучът отлично . Незнам как стоят нещатата със софтуера но когато аз си купих моята карта POD Farm беше демо версия , в смисъл няма ги най хубавите симулации на кубета и т.н. и се наложи да си го купя , а и не може да работи като плъгин ако не си го купиш :)Ето тук: http://www.myspace.com/hangar42band може да чуеш последно което записвах с нея . всичко е записвано с тази карта , като барабните са на една писта записани директно от пулта :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Звучи супер! Микса е станал адски добре! Според мен ,който си разбира от работата може да изкара хубав от всичко!

Иначе аз вече си купих друг интерфейс, но виждам ,че е нямало да направя грешка ако си бях купил този на Лайн 6. Мерси много за отговора!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.