Jump to content
Българският форум за музиканти

Процесор Line 6 Pod X3 Live


Cullum

Recommended Posts

Здравеи те всички фенове на Лаин 6 :D Наскоро си купих Лаин 6 под Х3 лаив,много съм доволен но не мога да разбера как да включвам уаа педала от бутон като "storm,deley,boost,dual tone" Искам като съм си нагласил Волума колкото искам да ми бъде силна китарата и като включа Уаа-то от този бутон да бъде с същата сила,както на Босс ГТ-8 е CTRL педала.Защото сега трябва да настъпа волума до дупка за да включа Уаа-то а така увеличавам китара :(

 

Ако някои може да ми обясни подробно как да се справя с този проблем ще съм му много благодарен :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кръглите въртящи се копчета на китарата също служат за намаляване (само някои от тях де) :)

Верно ли? Сега разбрах за какво служат! :(

 

Към автора - чети внимателно книжката, не може да не е описано как става. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

^^ Доста неоригинално, я кажи сега дали си такъв факир да смениш фигурата, която свириш, да включиш Уа педала и да си намалиш китарата едновременно?

А по темата, възможно е да не можеш да ползваш волюм и Уа педал едновременно, но не съм сигурен, понеже нямам такъв процесор, на моя Корг не може да се ползват едновременно.

Редактирано от pampi
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Здрасти. Честито за процесора. Малко ми е непонятно защо си намаляш сигнала с педала, вместо от Volume врътката? По въпроса: аз правя следното: сейвам пресета какъвто си го искам на друг слот, отивам на него, натискам Edit и отивам на предпоследното меню (на последното меню пише No Variax connected, разбираемо защо.) От там, секцията Pedal я нагласяш така, че на 1 да пише TWK, а на 2-Vol. В Edit си има и меню за Wah, откъдето се включва самия ефект и си избираш модел. Това е, хвани се да разцъкваш :D Аз съм с POD XT Live, може при мен да е по-различно, но не ми се вярва.

Редактирано от KeRRANGKid
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Да но като направи така, като използва Уа-то ще намля втория канал. Нама как да ти стане номера. Мъчих се 3 месеца и аз над тази дилема и не стана нищо. Може ако някои от новите ъпдеити на софтуера да поддържат тази възможност. Пък и сега видях че когато включиш уа-то ти се изключва валюма.

Редактирано от Maluc_Secko
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... да смениш фигурата, която свириш, да включиш Уа педала и да си намалиш китарата едновременно?

Кай честно, че го написа това.... :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Кай честно, можеш ли да го направиш, като я намалиш на необходимото ниво, щото волюм педала обиконовенно се ползва за смяна на 2 различни определени нива в парчето? Или нема значка колко врътнеш, важното е че си намалил ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Абе, аз ли нещо не разбирам, ама ... защо ти е да си определяш цялостното ниво на китарата с корекция от волюм педала? Не е ли логиката при максимум волюм да ти е базисното ниво, а корекциите да са само в посока намаляне, където има нещо по-иначе да се свири? Иначе, ако е за регулиране на гейна (намаляваш волюм за по-малко разложен звук, увеличавш за повече драйв), това си се прави от китарата по принцип ...

Ако си assign-неш wah-то на някои от стомп педалите (нямам го тоя pod, но, предполагам, че това е възможно, аналогично на Boss), можеш да го включваш, без да се налага да буташ предварително expression педала, в manual (или както там се казва на Line 6-а) mode. Аз на Боса така действам и въобще не разчитам на суича на expresion-а даже ...

Редактирано от sevenstring
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тва с волюм пота е пълна глупост и не помагате на човека грам. Намаляли ли сте си китарите някога и виждали ли сте ефекта? sevenstring го написа, така ще се намали кривоча заедно с изходния сигнал, а едва ли авторът цели това.

Cullum, за жалост приятелю няма как да стане тази работа, която искаш. Вариант е да си направиш съседен пач, който да бъде по-тих, колкото ти е необходимо и уа-то да бъде включено, така ако А ти е основния, то примерно на Б правиш същия пач, който е по-тих и правиш така, че уа-то да бъде включено директно така натискаш Б и действаш с експрешън педала. За жалост това е май единствения разумен начин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси за отзивите мисля че го разбрах KeRRANGKid е прав от систем менюто има такава опциа.Другиа вариант от дуал тона просто другата бленда я правя с Уаа.Малко сложно е направено ама нема как.На Босс-ГТ8 това му харесвах че може да си нагласиш от контрол педала да си пускаш Уаа-то ама звука на Под Х3 Лаив е 100 - пъти по добър :cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Имам намерението да си купувам процесор Line6 X3 Live (http://line6.com/podx3live/).

Музиката която свиря е микс от Траш/Дет/Прогресив (в този ред).

 

Какво искам да постигна:

1. Искам да мога да записвам вкъщи/в репетиционната китари/бас/вокали (аз свиря на китара но и другите инструменти трябва да се записват)

2. Искам да мога да звуча добре на живо (хубавото според мен е че дори да няма хубав наличен амп мога да ползвам процесора директно)

3. Искам да мога да звуча добре в репетиционната (през кубе Fender Stage 1600 с 2x12 Celestion говорители)

4. Искам да имам като звукова палитра: ритъм бленда, соло бленда с вдигнати нива (възможно EQ) и дилей (wah педала е плюс) и хубава чиста бленда.

 

Най-вероятно ще го купувам от http://www.musicstore.de, защото само там го има и е в много добър пакет с чанта и излиза 900лв с доставката. Ето линк към пакета Цък!!!

За сравнение в http://www.musicworld.bg струва 970лв. само процесора. В http://www.thomann.de от 1 седмица го няма процесора и казват, че вече няма да го докарват.

 

Единствената алтернатива за която си мисля е чейн от:

1. Boss NS-2

2. MXR DynaComp (или SuperComp)

3. MXR Fullbore Metal (или текущия ми Boss MT-2)

4. MXR 6-band EQ (за сваляне на нивото и най-вече средите при ритъм)

Който чейн излиза (420лв с MT-2 и 600лв с Fullbore Metal)

Също така за да мога да изпълня първото условие в списъка един Line6 Studio UX1 (240лв) и евентуално по-нататък един Shure SM57

Проблем тук е, че чистият канал е сух (няма какво да го оцвети за да стане приятен)

 

Финансите, които мога да отделя за момента, са около 900лв.

Предимството според мен на първия вариант е, че е по-компактно, по-удобно и с по-големи възможности.

Втория вариант според мен е по-добър от страна на качество на звука (мисля че ефектите на MXR и на Boss са доста добри от тази гледна точка)

 

Ако има някой съфорумец, който може да ми услужи за проба с процесора, ще съм много доволен.

Също така ако имате някакви предложения от сорта на друг процесор, други ефекти или от всякакво друго естество, ще съм доволен да ги чуя.

Редактирано от FireStorm
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като бивш притежател на въпросния процесор, смея да твърдя, че с него ще получиш исканията от списъка си (като се има предвид, че добър звук, за теб може да е добър, за друг - не, малко е относителна работата). Ще можеш да записваш китари и бас с него, за вокали не мисля, че има смисъл, но си има разни глезотии махащи съсшкане и съскане "уж". Аз обаче се разделих с него тъй като на мен лично не ми даваше 1 усещане, което намирам за мен си за много важно, динамика ли е какво ли е не знам как да го нарека, но с процесора го нямаше, за сметка на това като звук ми харесваше страшно много (чувал съм и ужасни звуци от такъв процесор, ама то май си зависи и от притежателя). Та така, описаният чейн от ефекти на мен лично ми харесва и може би е по-добрият вариант, само дето тук вече е въпрос на приоритети и вкус.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди да започна, добре е да знаеш, че съвсем скоро ще бъде пусната нова серия floor-процесори POD. Тъй-наречения POD HD, който идва с обещания за коренно нова технология на моделиране. Убеден съм, че местният дилър ще ги внесе навреме в България, а на цена ще е може би 500-600 евро за "топ" модела.

 

Та както е казал народът, Line 6 tone is not good tone.

 

Това съвсем не означава, че Line 6 тона смуче :recourse: Можеш да постигнеш прекрасен, наистина прекрасен clean и много приемлив hi-gain звук. При това аз ползвам по-стария модел XT Live. Само че динамиката на Line 6 симулациите няма нищо общо с тази на истинския лампов амп, и като цяло си я няма, включително и в X3. Да кажем така: машината звучи отлично, но не усеща свиренето ти. Прекарай няколко месеца с някой от hi-gain моделите в процесора, след това се включи в Меса Буги и... може да се окажеш сериозно озадачен защо даваш тяга, а звучиш като първокласничка на училищен празник. :) Това е, смея да твърдя, единственото сериозно слабо място на процесора, и в интерес на истината, за твоите цели тази подробност е пренебрежима.

Амповете са моделирани добре, докарани са поне 80%+ от характерния тон и други особености на усилвателите.

Стомп боксовете също са прецизни (буствал съм една от Месите в Sub Zero с tube screamer-а на POD-а и бях доста доволен :) ).

Кабинетните симулации са приемливи, но доста дървени. С добър импулс при записи POD-а от къртене на зъби минава към категория опожаряване на села, питай Misha от Periphery :)

За всичко изброено от теб процесорът отговаря на нуждите ти. При запис върши работа колкото интерфейс, че и повече. Като го включиш в друг амп, на практика получаваш Line 6 Spider. Директно в пулта - имаш достатъчно изходи както за пулта, така и да се включиш към монитори за stage sound. Като цяло си заслужава машината, но

 

виж какво ще ти кажат за чейна с камиончета, за мен това е непозната територия и не мога да се изкажа.

и изчакай още месец-два, за да видиш с какво ще излязат Line 6.

 

Това е, надявам се да съм разбираем.

Редактирано от KeRRANGKid
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Говоря от опит с XT live!

 

На слупалки вкъщи е просто префектно. Колкото по голяма става апаратурата толкова повече си личи. Никога не успях да постигна приемливи резултати в голяма апаратура над 300вата.

 

Като ефекти в проесора, обаче имаш прекрасни опции. Най добрият ми опит беше XTто директно в лампов амп VMB 100w. От крайното стапало се получаваше сравнително приемлива атака, но въпреки това не е като голямата щайга!

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.