Jump to content
Българският форум за музиканти

Промяна в музикалната теория


Промяна в музикалната теория  

32 гласа

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Моля, впишете се или се регистрирайте, за да гласувате.

Recommended Posts

^^

"Но като се има предвид че джазът запада като стил във западния свят със скороста на светлината"

За да не изпадаме в ;), би ли аргументирал това мнение в нова тема :greenangel:

Редактирано от Лими
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 48
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Е ако си имал предвид учебници по джаз хармония значи не сме се разбрали наистина, по джаз хармония и импровизация няма кой знае какво в България.Но като се има предвид че джазът запада като стил във западния свят със скороста на светлината едвали и е толкова нужно.А за останалите стилове не съвременната музика/с малки изключения/ кл.теория и хармония са напълно приложими. :)

Аз лично имах предвид всички учебници, които съм чел на български. Включвам "Елементарна теория на музиката" на П.Хаджиев и "Българска Народна Музика" на Лидия Литова - Николова. Не желая да правя конкретни анализи на определен учебник, но като цяло за нещо което може да се обясни с едно изречение се пишат поне две (ненужни) страници следвайки формулата: "разказваме за какво ще разказваме - разказваме го бързо - разказваме за какво сме разказвали".

 

Джазът!

 

'A-L-A-D-I-N' . Твърдението ти е на човек, който няма абсолютно никаква представа за какво говори. Позиция на пияница в селската кръчма ,който чувайки от селския даскал името Бах заявява че такова нещо нЕма и никога нЕма да има щото в нашата кръчма не се пуска по радио-точката.

 

Well! Let me tell ya'! Бах ще го има много след като нас всички са ни забравили.

Джаз не е просто музикален стил или пазарен продукт. Всички стилове са взаимствали и продължават да взаимстват от джазовите иновации през последните 100 години.

Мотивацията на музикантите които се занимават с джаз (особено дълги години) няма нищо общо с модата на деня и търговията на едро и дребно.

Ако наистина живееш в Маями както е написано на профила ти, иди в някой джаз клуб (там сигурно има поне един) и наблюдавай хората които слушат музикантите. Може пък и да научиш нещо и да се замислиш.

 

Извинете за офтопика!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Относно учебниците има и качествени неща /посочих ги по горе/ не трябва да се слага всичко под един знаменател колкото до джазът вижте мнението ми в по долната тема. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.