Jump to content
Българският форум за музиканти

Diamond Amplification - една бързо набираща сила марка


metalhammer

Recommended Posts

Както винаги сърфирайки из нета се натъкнах на непознатата за мен марка Diamond (ако за някой тва е старо инфо моля да продължи нататък , а следващия път да я постне преди мен).

 

http://www.diamondamplification.com/index.html

 

На пръв поглед доста качествени лампови ампове .

 

Явно в марката са наляти доста парички (лъскав пиар , купили са дори Боб Рок) кранк ряпа да яде..

 

Сайта е доста модерен и има добри семпли за всички модели.

 

Enjoy ....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изглеждат готини и хубаво звучат де, ама сигурно пак няма за България внос, а Боб Рок, поне според мене е доста дразнеща личност (пак повтарям, личност), колкото и добър музикант да е.

Редактирано от djbnz
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Your news are old news.

(as sang by Phil Anselmo) :headbang:

 

Бъзикам се, де. Да не се вържеш пак.

Да кажем поне от половин година един от амповете им, ми е в уиш листата.

Ама 4 бона в паунди не се събират лесно. :)

Глава с 2х12 е толкова в ЮКей. Не знам в щатско колко са по-евтини.

Няма да си купувам такъв, поне не тази година. :cheers2:

 

 

ПС - какъв внос за БГ??? колко хора ще тръгнат да си купуват...

кой ще си прави труда за една - две продажби максимум на година!

Редактирано от TONY
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами нормално е да нямя внос при положение, че Дийн не внасят в БГ, а като гледам и тази фирма май е към тях както новата марка китари DBZ guitars.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам колко е сериозна фирмата, но когато чета някои нелепости, започвам да се чувствам доста глупаво:

Tubes: 3 x 12AX7 preamp and 2 x JJ/Tesla EL84 power

Rectifier: 6CA4

Power: 22 Watts

Power rating: Class A

Хайде, да е малко преувеличено, иди дойди, но да се твърди, че усилвателя дава 22 вата с 2 EL84, при това в клас А, е опашата лъжа.

За да стане ясно, ще обясня. С голям зор 2хEL84 може да стигнат 17 вата в клас В, и не повече от 10...12 вата в клас А. Твърдението за 22 вата е по-скоро непочтенна лъжа, която е предназначена за все по-малко знаещия съвременен потребител. Още повече че конкретният усилвател (Del Fuego) e "True tube, true Class A, true clean/blues/vintage breakup, true Texas." Т.е. по-скоро clean/blues с малко кривоч. Е, хем да е чист, хем да са 200% претоварени лампите просто няма как да стане. При такъв режим (ако изобщо е такъв), ако лампите не гърмят веднага, сигурно се сменят всяка седмица. И понеже очаквам да няма такъв момент, явно ватовете никак не са такива...

Не коментирам изобщо "звуковите качества" поради това, че оценката им е субективна, и там нямам думата.

Между другото подобно е положението с MESA 22 (ако не бъркам цифрите), където крайното стъпало е с 2хECL82(или 86), и дава с кривоч 7 вата, а се представя за 20 ватово. Пак казвам, не коментирам звукът, защото не става въпрос за него, а за сигурността на усилвателя и вярността на твърденията.

 

Не коментирам като опонент на metalhammer, а само като технически компетентен човек, който може да хване подобни манипулации и да изясни на заинтересованите какво е реалното положение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Без въобще да се правя на специалист, само искам да спомена, че ако става въпрос за Меса Студио 22 ( не знам друг модел на Меса 22 ), то същият работи с EL84.

Kазвам го не за друго , а защото мнго пъти съм сменял лампите на моята. От друга страна не съм запознат с ECL82 и не знам дали това не е някакво друго име за EL84, ако е така се звинявам

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Конкретно Меса имат някакви техни си пауър рейтинг системи, гледах го в едни таблици с мощности.

Това го научих, когато видях, че уж 30 ватовия Меса Ф-30 има само 2хЕЛ84. Дават го 30 Dyna-Watts, което е някаква тяхна технология* за повишаване на мощността, бла-бла. Факт е, че свири МНОГО силно и е съизмеримо с друго комбо 30 вата с 4хЕЛ84...

За съжаление не мога да намеря таблицата по сайта им, от която се вижда, че всеки АМР е с някаква си тяхна пауър рейтинг технология...

Да не би и Даймънд Амплификейшън да имат някакви подобни техни си рейтинг дивотии?

 

*

DYNA-WHAT?

UNDERSTANDING THE 5:25’S SECRET WEAPON

Mesa’s Dyna-Watt circuitry is a clever way of getting more power out the 5:25’s two EL84 valves, which would traditionally yield only 15 to 20 watts.
The technology is not new – Mesa first filed a patent for Dyna-Watt in 1986 – but it has undergone a good deal of refinement. In layman’s terms, Dyna-Watt effectively stores up power so it can be released when you hit a note – Randall Smith uses the analogy of a camera flash – giving more power at that instant. The amp is constantly recharging and releasing power as you play, though it’s not something you’ll notice at all – we didn’t witness any notes being artificially cut off or any other odd behaviour from the 5:25.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хммм... Ето как тръгват легенди за това, че 5-вата лампови са повече 5-вата транзисторни... хи-хи-хи :godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам дали има някакви модификации, или както споменах бъркам цифри, но съм отварял и мерил подобен усилвател. Дори изходящият трансформатор е миниатюрен, далеч под размерите на стандартен за посочената мощност. Изобщо не коментирам подхода за получаване на специфичен звук. Само отбелязвам разликите между рекламата и действителното положение.

Dyna-Watt е метод, който се използва в HI-FI усилвателите още от 80-те години (например Dyna-Harmony на Hitachi). Естествено технологиите са различни, но идеята е една и съща - да се отдаде висока импулсна мощност за кратко време, а след това да се работи в нормален режим. Това е донякъде приложимо при динамичен вид програмен материал, но при почти нулева динамика (визирам lead/drive режим типичен за посочените усилватели) не се връзва идеята. Мощността спада след не повече от половин секунда, и само логаритмичния закон на възприемане на човешкото ухо позволява това да не е фрапиращо (два пъти промяна в мощността се приема за груба граница между две нива на разпознаване; някои твърдят, че хващат по-малки разлики, но са по-скоро изключения). Не знам и това непрекъснато "плуване" на силата как се усеща от изпълнителя, но по същество е все едно да има включен експандер или peak unlimiter в системата.

Както и да е - всеки има право да конструира каквото сметне за необходимо. Само казвам, че се разминават рекламните приказки и реалното състояние на нещата. Да, всяка съвременна реклама си е чиста проба измама, но не пречи от време на време да се посочват и истините. Поне за мен е важно.

 

ПП. Май темата се измести малко. Подобни "динамични" хватки принципно не са приложими при клас А усилватели, за което отворих дума в началото.

Редактирано от Parni_Valjak
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.