Jump to content
Българският форум за музиканти

Apple Logic Pro


Recommended Posts

Определено има проблем с мултитата този ъпдейт - не е изолиран случай. Така, че внимавайте и си пазете стария Лоджик до като не се оправи проблема. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Аз съм с 10.2.2, тъй като следващите версии официално не вървят под Mavericks, който ми е основна ОС. Не съм пробвал да го лъжа, напр. редактирайки property list-а с ОС версията, както при Pro Tools 10 и El Capitan да речем. Подобни трикове с MS Office 2016 обаче не сработиха много добре, въпреки че инсталаторът тръгна.

 

За съжаление наистина развалиха интерфейса на последните Mac OS съгласно модерните плоски течения. Смяната на емблематичния системен шрифт Lucida Grande беше по-скоро слабо решение (не че не може да се пачне). Yosemite не съм пробвал, ала съм срещал доста оплаквания по производителността на версията, и не само. El Capitan обаче изглежда е добре оптимизиран и системата е пъргава. Засега съм с три системни дяла: 1 х El Capitan предвид и новите версии на Xcode, 1 х Snow Leopard заради по-стария Xcode с PowerPC кроскомпилацията, която е необходима при подготвяне на fat binaries.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...
Не съм пробвал да го лъжа, напр. редактирайки property list-а с ОС версията,

 

 

Тези трикове не са възможни, защото Apple промениха много неща в програмирането след 10.2.2.

В 10.2.3 & 10.2.4 има досадни бъгове, но като цяло платформата е оптимизирана много по добре съобразно новите тенденции - VEP 6 например. El Capitan OS & Logic 10.2.4 е с около 25% по лек и балансиран от Mavericks и LPX 10.2.2.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 months later...

Излезе Logic pro X 10.3  :)

 

EnuffZnuuff май ще почакаме още до 11-ката

 

https://support.apple.com/en-la/HT203718

 

Още не съм имал възможност да цъкам много, но за сега всичко върви супер, а има и доста нови врътки. За всеки случай пазете стария разбира се!

 

:virtuoz:

 
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Графиката  е ужасна :) Все едно съм в 90-те :) Най-после направиха рендър на ефект в регион . И са оправили копирането на трак пресети от проект в проект

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Здравейте ! 

За да не отварям нова тема, реших да задам въпросът си тук.

Онзи ден си взех Slate digital Virtual Mix Rack .Използвам го с  Logic pro x  10.3.1 под OS X Sierra . Проблемът е следния:

Когато извикам запазен пресет или от готовите , сменя името на пресета , но не променя настройките по плъгините. Открих доста бъгове в Сиера, дали  операционната система ги прави или е бъг в Logic с 3d party плъгини ? 

Редактирано от enuffZnuff
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бъг с VSt  , ама Лоджик работи AU . Свалих и демо на други Slate плъгини и пак е същото. С плъгините на Лоджик всичко си запазва и извиква нормално. И на двата компютъра имах доста проблеми  , след като сложих Сиера и затова си мисля, че от нея може нещо да се случва. Ще пиша до съпорта на Slate

Редактирано от enuffZnuff
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имам само един плъгин в Лоджика и не е на Слейт, но бачка ОК. Нооо като цяло тъя Сиера е голяма пръдня, при първа възможност ще я разкарам. Прееба се кийборд навигацията във Файндъра, което ме изкарва извън нерви! Освен това за колко хиляди богове и странности има писаници в нета... все едно Уиндоус... :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Напоследък VEPro 6 е основната платформа в която могат да се товaрят AU i VST на различни машини свързани по Network LAN (PC & OSX) - MIDI & AUDIO. Тази система е абсолютно оптимизирана и дава големи ресурси.

 

Апропо, AU i VST версия на един и същ инстумент или плъгин може да има голяма разлика. VEPro 6 е алтернатива...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.