Jump to content
Българският форум за музиканти

Compressor - The Best One


Vynyl Sky

Recommended Posts

^ пробвай с компресор пред лампово комбо и тогава давай компетентно мнение.

 

ако си те кефи без него добре, но в случая човека, който пита е с лампов амп

и знае защо търси компресор.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз лично си ползвам компресора.Чейна е китара-компресор-уа-драйв-глава-кабинет-моите уши(често и чужди).За сола е супер!Състейна ми се увеличава доста, а мога да го наглася и да ми дава разлика в нивото на драйв при ритъм и сола - не свиря само метъл :offtopic-001:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Компресора е устройство което се използва в даден случай с дадена цел - не хаотично и по принцип. Той с еднаква успеваемост може да направи едно соло да звучи с убийствен състейн масивен тон ( в правилна комбинация със съответен инструмент гиър и.т.н.) примери много - Parisienne Walkways Gary Moore..Pink Floyd - Another Brick in the Wall... най известните сола на Слаш в баладите на Гънс...Бед ъф роузис на Бон Джови и.т.н. и.т.н. както и да развали и скапе тона на китарата до неузнаваемост. Ето за това малко не може да се даде еднознаен отговор на въпроса за най добър компресор - ако говорим специално за камиончетата...няма как да се отчете - Босс компресор състейнър или друг е най добър - просто е добре човек да го има примерно и в конкретен случай за конкретно нещо със съответен амп да го използва за определена цел. :) Всичко което са казали колегите дотк е абсолютно вярно - но затова няма нито едно мнение за конкретен модел. Те са различни не само по име и марка но и по предназначение и възможности....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря от сърце на всички ви за съветите и отделеното време! Определено темата ми бе полезна. Разбира се ако има още коментари, те са само добре дошли.

 

:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... ми не че имам много какво да кажа - май съм от болните натуралисти дето вярват във формулата "китара-кабел-амп", най-много с готин драйв между китарата и ампа. За компресор рядко включвам вградения на един lexicon mpx 200, който поне според мен си е гадничък. Иначе имам добри спомени от един компресор на tc electronic но не се сещам за модела ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

DOD 280!Преди време се запалих по кънтри и за това си взех компресор иначе и аз съм от натуралистите.Специално този модел е бижу,наистина слушащия отстрани може и да не разбере,че е включен.Ползвах го и за бууст на драйв канала и резултата беше много приятен.Все пак мразя да денся по кутийки и в момента свиря само с кабел и кубе.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз полавам един компресор - камионче на DOD, предишният му собственик го позваше с бас китара. Много добра работа ми върши за сола и за Funk също! Състейн с дни. Единственото кофти му беше, че нямаше лампичка и доста често съм че чудил включен ли е или не, на сцената особено. Обаче Дими ми го модна и ми сложи лампичка (благодаря Дими) и много му се радвам сега :girl_cray2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Хм, ако още има интерес, аз съм с DYNAMICS COMPRESSOR DC9, който съм паркирал след OVERDRIVE/DISTORTION OD100.

 

Общото ми впечатление ( без да мога да обяснявам като Евтим или Док) е, че доста ми "ошлайфа" звука от китарата, на изключен компресор звука е доста по - дрезгав... Малко се губи състейна обаче. :)

Така или иначе обаче препоръчвам наличието на "играчката" - без нея упражненията с "рифове" стават доста какафонични.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Дъра дъра...

 

Ползвам компресори от доста време и при редица неща щеше да ми е бая по дискомфортно без.

 

За сега свиря с TC Vintage Compressor и Okko CocaComp, в зависимост къде и какво. Докато TC-то ми е по подходящ за увелечение на състейн,

ползвам Кока-ата за всики сингел ноут истории заради по дефинирания атак. На живо съм само с КокаКомп.

За коледа си подарих Comprossor на Keeley от който се надявам да замести TC-то, но не съм стигнал още да го пробвам достатъчно.

 

Преди са минали и (вечния) Dynacomp на MXR и Ibanez Tube Compressor през мойте крака.

Ако имаш конкретни въпроси към един от тези компресори, мога да ти разкажа едно или две неща за тях.

 

Поздрави

Алекс

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.