Jump to content
Българският форум за музиканти

Въпрос за лампов преамп?


aarab

Recommended Posts

Почвам да се дразня понякога на този форум.

Първо никога не съм почвал с велики неша и съм стигал до най-бюджтните такива. Второ : исках да чуя опит с въпросния преамп - ясно е , че преамп за 200Е не е като такъв за 4000Е, но винаги ли трябва да се повтаря. Толкова имам, за толкова питам. Писна ми от тъпи изказвания от сорта "това е ентри левел, това е за аматьори и т.н" ако можеш да споделищ опит кажи, ама от бръщолевения файда няма...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не се ядосвай дръмъре :) тия тонинжинери и на мен ми лазят постоянно по нервите ама да ти кажа честно има голяма файда от тях :)

 

Аз като се оглеждах за преампи тоя Studio Projects VTB-1 от семпи в нета доста добри резултати беше изтрещял макар че е бюджетно решение. Разбира се един профи никога не би ти препоръчал или похвалил бюджетно решение защото той е "над тия неща" .. затова не се ядосва и го имай това винаги предвид като четеш мнение. Вярвай ми, тези които пишат искат по-скоро да ти помогнат отколкото да те ядосат ... нищо че така се получава.

 

Та ... ако не си бях сменил компа и имах още линковете от моя рисърч като се оглеждах за преамп щях да ти ги постна да четеш и ти ... ама ги нямам за съжеление. Аз лично се рових към месец, питах къде ли не и благодарение на Сашо от Варна (не малко безизвестният, мотащ се постоянно тук, но не пишещ по разбираеми причини за които никой не пита, но и не иска да знае docc) се спрях на Goldmike 9844. Тъй че метни 2 очи/уши и на тоя модел - почти 2х по-скъп VTB-1

 

Ще се огледам пак утре и ако изроя някой и друг сайт където имаше дирекнто сравнения ще ги постна тука

 

Поздрави

Алекс

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ако можеш да споделищ опит кажи, ама от бръщолевения файда няма...

 

Ако поста ми прилича на бръщолевене значи в него няма ама нищо вярно така ли да разбирам ?

 

Ако имаш търпение приятел към края на седмицата ще отворя един такъв VTB-1 и даже ще ти кажа в какъв режим работи лампата.

Ама защо да го правя нима имам някаква файда от тва? Много лесно ми е да спра да пиша , много хора го направиха вече.

 

Човека ти го написа :

Вярвай ми, тези които пишат искат по-скоро да ти помогнат отколкото да те ядосат ... нищо че така се получава.

 

Аре със здраве.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бръщолевения има, но се пита откъде идват? Когато някой е със скромни възможности, но по постовете е с претенции ( Кондензаторен лампов микрофон е претенция, Лампов микрофонен предусилвател е претенция) няма начин да получи други отговори. Истината си е истина - ламповите неща са скъпи.

Псевдо ламповите изделия са именно за такъв тип потребители - евтинко, и да има лампа. Значи може да се постави етикет(кукичка за рибки) "лампов" и толкоз. Понеже има хора във форума, които така или иначе са имали или имат достъп до истински неща, тяхното мнение естествено ще има вида показан досега във темата, и няма да се хареса.

А на мен ми е писнало да съм безплатен консултант на недоволни хора, които хем питат, хем не им изнасят отговорите, и хем са некомпетентни, хем винаги имат прекалено самочувствие...

Крайно време е да се въведе такса за въпроси - като при докторите и адвокатите, за да няма недоволни.

Редактирано от Parni_Valjak
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А на мен ми е писнало да съм безплатен консултант на недоволни хора, които хем питат, хем не им изнасят отговорите

балкански синдром те гони тебе - мноо знаеш, мноо разбираш, нищо не казваш (поне в тая тема до сега си мълчал като риба), ама не забравяш да покажеш че си от хората които занят, могат, имат опит и тн ... не така, не така :)

Ако искаш и можеш да помогнеш - помагай, ако не си трай и остави "лайната" да плИват по канала ..

 

аре живи и здрави и не забравайте че от години има сектор Home Recording и тоя сектор все повече ще расте. Като четете такива постова винаги имайте и този факт предвид .. иначе знаем всички че гъските и със зенитни оръдия можем най-качествено да ги отстрелваме, ама идеята е дрга в случая.

 

По-Здрави за валяка .. ехехех в кръга на шегата разбира се :)

Алекс

 

п.п. ако темата продължи в същият дух модераторите най-добре да я заключат и накажат всички виновници ... вкл. и мен ако трябва

Редактирано от vhcs
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Един форум го създават потребителите му, така че, ако нещо не ви харесва - сърдете се на себе си...

 

Ако темата продължи в подобна насока, няма да я бъде.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Studio Projects VTB-1 е ЧУДЕСЕН за цената си!

Имал съм такъв и пак ще си взема скоро!

Лампата дава доста богати хармоници и с китарата ми си личеше най добре, дори с друга лампа давала леко кривене, ако е усилена до край и придаваше топлина на софтуерните ампове с които свиря!

Идеален е и за директен запис на бас и китара заради З входа си. Който пасва с изхода на пасивните китари и басове!

Идеален за домашно студио!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Studio Projects VTB-1 е ЧУДЕСЕН за цената си!

Имал съм такъв и пак ще си взема скоро!

Лампата дава доста богати хармоници и с китарата ми си личеше най добре, дори с друга лампа давала леко кривене, ако е усилена до край и придаваше топлина на софтуерните ампове с които свиря!

Идеален е и за директен запис на бас и китара заради З входа си. Който пасва с изхода на пасивните китари и басове!

Идеален за домашно студио!

Ей това е мнение по темата, човека го е ползвал и споделя. Хора не се засягайте. Аз също знам каква е разликата между евтиното решение и скъпото. Пробвал съм Нюман кондензаторен мик за 5000лв. и Берингер за 100......има разлика, но като нямаш 5 хилки даваш 100 и толкоз. Въпроса е дали за тези 100 взимаш най-доброто за 100? Толкоз........

Поздрави на всички и със здраве!

Ще помоля всички да не приемат думите ми лично, не са насочени конкретно към някого... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз поне не се засягам. Пиша, ако на някой не му харесва, няма лошо - да няма да се женим, че да се обичаме, нъл тъй - пък и това е само мнение, при това само моето :headbang:

 

Въпроса е, че при употребата на преампа, като DI за китара и за микрофон - при това за глас, обикновено се гонят различни цели. Моето мнение за този предусилвател за мъжки глас (баритон) за поп/рок/метъл музика е, че:

- звучи плоско, без дълбочина, във високите звучи пластмасово (ламповите хармониците, не знам дали са от лампата или има някакъв exciter, но това е резултата, който аз чувам), ниските нямат дълбочина;

- при по-голямо усилване е шумен;

 

Дали на теб ще ти върши работа е отделен въпрос. Но, аз специално оставам на първоначалното си мнение - взимай и действай. Като не ти харесва - продаваш, взимаш друг, който можеш да си позволиш в този момент и действаш и така. Без проба няма грешка, без грешка няма как да разбереш дали си сгрешил ти в твоя избор за твоите цели. Просто за добро или за лошо си спестих цялото това писане и написах кратко "взимай и действай", което може би не е било съвсем правилно, но го направих, защото си мислех, че дълго е писано по тези въпроси. Това е така разбира се, но да го отсееш това, което е писано не е лесно :cheers2:

 

Като малко продължение - учудващо, но има много, които не харесват Neve или Chandler или , за техните цели. Също учудващо, има голямо количество тон инженери с мулти-платинени албуми зад гърба си и легендарен статус, които използват МАудио Тампа, например, за location recording (e не е за студиен), но все пак.

 

Аз бих ти препоръчал nikifena да ти направи микрофонен предусилвател, вероятно ще е по-скъп от VTB, но на мен поне ми харесва, на някои разбира се не им харесва :)

 

Хай сега не ме застрелвайте :)

 

Успех още веднъж. Няма значение какво ще вземеш сега. Ако не ти хареса, ще вземеш друго.

 

В нито един момент не съм искал/имал предвид да звучи това по-горе (или по-долу :) ) поучително или назидателно, ако се е получило така, че като го четете да звучи така, то това е неволно :) Радвайте се на музиката и живота.

 

П.П В един момент, аз поне започнах да обръщам повече внимание на това, което е пред/зад микрофона и как да се впише в музиката, повече от средствата, които използвах. Но това разбира се не пречи на цялостния стремеж винаги към нещо по-добро, като средство. За мен поне това улеснява повече нещата, които правя, като записи и ми дава повече време да се занимавам с музика. Защо ги улеснява - защото не се чудя 2 часа, къде какво ЕКю, компресор (каквото и да е да сложа), за да направя, в моя случай, китара или бас да звучи добре, то просто си звучи (почти) добре още при записа. Но това зависи от музиката, аранжимента, начина на свирене, настройките на усилвателя, разположението на микрофона, е едва тогава предусилвателя и аудио интерфейса :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 months later...
Крайно време е да се въведе такса за въпроси - като при докторите и адвокатите, за да няма недоволни.

 

Стара тема, ама да си кажа и аз мнението....

Пич имаш е**аси самочувствието честно.... предполагам си записвал албумите на Металика и на Мейдън и оттам май си си вирнал носа.... Такса за въпроси а??? Още един роден научен виждам тука. Поздравления!!! :thumbs_up:

Просто исках да си кажа мнението и да ти напомня, че не летиш по улиците а вървиш по тях....

Така, че или слез на земята или си отвори канотра за въпроси с такса :thumbs_up:

Извинявам се на модераторите, но не се сдържах.... :girl_witch:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@aarab - Ако някой я този форум има право на претенции за знания около ламповата техника, то това със сигурност е Валяка. Поразпитай кой е, 6то е и сам 6те разбере6 ... Аз ли4но съм си пла6тал за неговите професионални съвети, макар и 4овека да не е настоявал, пла6тал със си и за супер професионални услуги по най-скъпата лампова техника ... И 6те продължавам да го правя - да искам съвети и услуги от този 4овек, просто за6тото е топ-про или не знам как да го нарека по друг на4ин ... Може би "доктор по лампова техника", а и не само ...

 

Със здраве, ман ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Жалко е, че не ме рабрахте. Аз питах конкретно за определен преамп. После разни хора почнаха да го плюят без да се обосноват и това за мен си грандоманщина.....

Затова е всичко. Просто може да каже: не съм го ползвал, но има по-добро решение в този ценови клас.....

Повтаряв за 18 път, че ми е ясно, че преам за 200Е не е като преамп за 5000Е.....

Медудругото преампа съм доволен от него :thumbs_up: За цената си е огън.

Айде със здраве. А за Валяка, може и да ги разбира, но хора със такова самочувствие ме дразнят....определено.....

Дет се вика, качи една снимка да се кланяме :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Затварям темата, защото бяхте помолени да си пестите заядливия тон, което не направихте. Има хора, които много знаят и много могат и го практикуват в живота си, а и ги търсят заради всичко, което споменах в това дълго изречение. Стига били коне с капаци и се огледайте как и някой друг може и знае. Ако пак засека заяждания от този тип, ще късам уши!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.