Jump to content
Българският форум за музиканти

Колко от вас свирят екстремна музика?


Recommended Posts

  • Отговори 40
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Някога, някой (мъдър, според мене), беше казал, че който не може нещо, но му е гъдел да се бъзика с него, става критик. И се започват едни глупави и несносни определения... Пауър метъл, индъстриъл, траш, спийд, краш, гръндж, екстрем, хеви, хард енд хеви и... Мани, мани... По едно време четох, че "Металика" били спийд метъл. Бедните ми и ограничени познания по английски, все пак, без справка с речник, говореха че става дума за нещо бързо... 'Ми тогава... "Содом", "Антракс", "Ес Ол Ди", "Горгород", "Диму Боргир", "Мешуга", "Ес Ди Ай" и не знам още кой там, тогава трябва да са спейс или бърнинг метъл, или супер спийд или директно "Анихилейтър" да е.... Глупости!

Та моята старост, за да е наясно с въпроса, има един куесчънс: екстремно, това значи ли ен на броя ноти изсвирени за единица време??? Просто от ЛЮБОпитство и за собствено просвещение. Не се заяждам и не се подигравам, а питам съвсем сериозно. Иначе за мене екстремно е да речеме "Ликуид Теншън" или "Колосеум", защото това не е свирене, а е просто зверство... Ама... Красиво зверство, де. :icon_shithappens:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам един въпрос към всички (екстремни) барабанисти! Как свирите шестнайстини с крака в точно тези темпа - 180 и 190?

 

 

Та моята старост, за да е наясно с въпроса, има един куесчънс: екстремно, това значи ли ен на броя ноти изсвирени за единица време??? Просто от ЛЮБОпитство и за собствено просвещение. Не се заяждам и не се подигравам, а питам съвсем сериозно. Иначе за мене екстремно е да речеме "Ликуид Теншън" или "Колосеум", защото това не е свирене, а е просто зверство... Ама... Красиво зверство, де. :thumbs_up:

Обикновено се имат предвид парчетата в 220+ (за мен) съдържащи бласт бийтове в стиловете дет, грайнд, блек и въобще бруталната музика. Това разбира се не означава, че само с бързина можеш да постигнеш "тежест"! :) Ликуид Теншън могат да са екстремна банда в прогресива например. Така аз разбирам нещата накратко! :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря Дани47! Сигурно има гъдел в това, ама... Тази година е високосна, т.е. има олимпиада и ще гледаме как се състезават хората. За мене в изкуството е много пошло да се налага олимпийски принцип. Винаги съм казвал: Добре, много хубаво! Много бърз, страхотен, ама Ник Мейсън (на "Флойд" барабаниста) да го тепаме ли бе, момчета?! :bravo:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Разирам те напълно, но тва с бързината идва от стремежът да си брутален... един бласт бийт няма да е такъв в бавно темпо. :slap: Друг е въпросът, че има много хора, които го приемат за състезание (World Fastest Drummer competition), но това го има във всеки стил, малко или много. Иначе Пинк Флойд! :)

 

ЕБИТ: Можеш да потърсиш клипчета на Derek Roddy, не бързината го отличава от другите в този жанр! :hysterical:

Редактирано от Danny47
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...
  • 2 months later...

Отскоро свиря в една грайндкор банда (в стила на Напалм дет).Взеха ме защото старият им барабанист бъркаше свиренето на този стил с дървосеча,а и в студиото не го пускаха вече.За съжаление не е само този човек (иначе с мед да го намажеш),но толкова много хора смятат че екстремните стилове означават брутално блъскане по барабаните :music336: .Но върви им обяснявай че това си е цяла култура...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Култура? Хммм...

 

Иначе колегите от по-горните постове малко да ги поправя - групата е Ликуид Пеншън^_^ демек Течнопенсионерите:)...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Боре,колегата май имаше впредвид точно Liquid Tension(Dream Theater без James Labrie).

 

Абе аз все реклама да направя:(

 

Съжалявам за объркването. За тези, които не са чули - в сряда много яка българска група - Liquid Pension - ще свирят в Суинга. Групата си заслужава - елате да се накефите! На барабаните е нашия верен другар @Ystejam

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Като гледам май сме доста тия екстренмни барабанисти,и както винаги тоя форум вместо както му е целта да се разбере кой какво и как се превърна в общ спор за нещо,темата стана бойно поле вместо да си споеляме за чувства и романтиката която поражда имено тоя стил,аз като си пусна бест баладс на кенибал и се разплаквам,аз смятам че един барабанист трябва да развива не само стила който му харесва,така че дори и да си в дет или грайнд или там дугите му стилове (мързи ме да ги изреждам ся),а и други,дори и по никъв начин свързан с екстремните спортове,развиваш техника,откриваш собствено взучене и още доста работи,аз също съм в дет метъл група,с доста смесици от лйубими групи но същевремено свирих и с група с цел клубна музика,но усъзнах че не ме влече и това доведе до лошо свирене,макари лесно трябва да се знае усновата,аз като почвах преди 4 години и нещо направих голяма грешка и за това сега нивото ми изобщо не е на 4 годишен барабанист,важното е да има желание и от там на татък само тренировки,дали ще е дет,блек или хеви,мисълта ми беше,не се карайте,нека различията като стил да ни обединяват като колеги,от всеки може да се научи нещо,дали си по техничен,дали си по бърз,ао някога ме видите на улицата не ме бийте много,аз съм си прост но обичам музиката и знам че и при вас е така

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.