Jump to content
Българският форум за музиканти

Лампи на Blackstar HT 5


svet.k

Recommended Posts

Здравейте наскоро се сдобих с въпросния амп. Искам да знам дали има смисъл да сменя лампите, като цяло ми харесва тона но е малко замазан и липсва дефиниция. Става въпрос за драйв канала, доколкото знам той е със чип, който дава изкривяването, иначе е с по една пред. и крайна лампа. Затова незнам дали ще даде някъв сериозен ефект. Като цяло търся хай гейн тон с повече среди. Препоръчайте лампи за целта.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ампът не е изцяло лампов, но все пак и лампата (предусилвателната) играе роля в гейна, така че смяната й ще окаже влияние. Най-вероятно положително, понеже фабричните в 90% от случаите са смотани.

Крайната също ще има влияние, вероятно в по-малка степен, но все пак не е ясно какъв боклук са сложили. :P

 Може и да са вече подменяни с по-добри (ако си го взел употребяван). Знаеш ли какви са сегашните?

Единият ми евтин усилвател дойде с някакви китайски нонейм лампи и звучеше меко казано отвратително. Точно тенекиен беше звука! Сложих истински и излетя в Космоса. ;)

От новото производство най-много ми допадат Тунг-Сол, но са и най-скъпи. ЕН също стават. JJ е супер на късмет - един път са добри, друг път трагедия. Но са и най-евтини.

Най-добрият вариант е да имаш кутийка (или приятел) с различни лампи и да тестваш. ;) 

 

П.П. Сега погледнах схемата, отвратителна работа. Има 400 транзистора, опампа и диода, не знам за какво са сложили тея лампи вътре изобщо... ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както каза колегата, проба му е макЯта. Преди няколко месеца си купих Orange Micro Terror. Веднага си казах: ще му набуча най-яката ми предусилвателна лампичка вътре и ще стане ?. От завода усилвателчето е с JJ. Сложих му RWN NOS лампа - тя направи усилвателя по-ярък и с по-малко гейн. Това може и да е добре в някои случаи, но в конкретният не ми допадна и върнах JJ лампата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, има 4 големи транзистора вътре, хибриден трябва да го водят. Но смяната на лампата все пак даде доста добра положителна промяна. Падна нивото на шум, покачи се на гейна, намали се компресията, която ми идваше в повече и се появиха едни много приятни ниски среди. Те са ми любимите общо взето в китарния тон. Като цяло звучи доста по истински с повече хармоници и един приятен презенс при лиид. Лампата беше Совтек, сложих Тунг сол, за което съм бллагодарен на Бейби Томас :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.