Jump to content
Българският форум за музиканти

schrey

Запитване за Електронни барабани и техника

Recommended Posts

Здравейте! Скоро замислям да си купя електронни ударни, че ми харесват доста за тренировка без вдигане на особено шум вкъщи, но също така искам да го комбинирам и със следните неща, точно за тези неща и се обръщам към всички Вас. Искам да мога да :1/ чувам песента която свиря, както и какво свиря ,т.е ударните също да ги чувам - звукът искам да е максимално добър в домашна обстановка. - това да става през слушалки  и колони или през двете ; 2/ да мога да  записвам максимално качествено от вкъщи самите ударни върху някаква песен . Това  най-вероятно става чрез програми, които аз не знам и ще ви помоля да споделите кои са / - т.е трябва ми програмка , която да ми дава свободата да махам ударни от определени песни и аз да наложа нещо мое отгоре , също така да ми позволява да свалям примерно само ударните от дадена песен, за да мога да ги изучавам. Ако имате конкретни виждания за комбинации от марки на самите електронни ударни до слушалки,микрофони и т.н. каквото СТЕ СИГУРНИ, че ще ми е нужно като техника ,програми и т.н. ,
  моля да споделите. Парите не са проблем, така че давайте смело с предложенията !!!  Благодаря предварително !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Не съм ползвал е-барабани, но вероятно дръм модулите имат Aux вход и позволяват да включиш слушалки/колони, откъдето да излизат и двата сигнала (Aux входния + барабанния). Виж какво пише в описанието на моделите, към които си се насочил или пък в упътванията им.

Няма такива програми - нито да вади само дръм трака, нито да оставя само него. Но можеш да намериш мултитрак песни (каквито вадят от игри като Guitar Hero, Rocksmith), където трак по трак можеш да пускаш спираш каквото си искаш. Трябва ти някакъв DAW, но може и с безплатното Audacity, което е дървеничко, но ще свърши работа. От тези игри има цялата дискография на Металика и РХЧП да речем, както и множество други песни.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.