Jump to content
Българският форум за музиканти

Най-важния човек в групата?


brysnaria

Recommended Posts

  • Отговори 53
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Квото и да говорим вокала си е лицето на групата и в повечето случай тя се асоциира с него. В случая говоря за участие на живо където контакта с публиката е най-важното нещо. Иначе естествено е важен и човека който организира участията, както и този който пише музиката. От примери няма смисъл, защото практиката го е доказала.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Трудно е да се прецени кой е най-важен в група,но обикновено се оказва че е този който отсъства.Погледнато от друг ъгъл вокала е под най-голямо напрежение щото е лицето,а и скъсаш струна смениш я,прецака се клавира купиш евентуално нов ама гласчето прецака ли се...... си е...о майката :music336:

Ако се прецака гласчето купуваш нов вокалист :hooray: .

 

Групата не винаги се асосиацира с вокала си. Примери - бол. Известни - Iron Maiden, Iced Earth, Mayhem...

 

@Raxus, подкрепям с две халби :) .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-важният човек в една група, е този който казва : "Кат свършим тука, бирата е от мен!"

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най - важен според мен няма, всички трябва да забивят яко :greenball: . А иначе като напрежение може би пада под вокала, поне докато се разпее. Защото винаги съществува да ти се скапе гласа или да се прехапеш или там нещо, което да е спънка(дори и малка). В смисъл, човека не е машина и не винаги се случва да е в кондиция и до последно го има притеснението дали си се разпял, и вече като пееш ако не се чуваш от какафонията на сцената и не знаеш какво стига да публиката.

Но вече като поне да се прави шоу всеки е напрегнат, грешките се забелязват, дори и примерно да има някакъв пич с маракаси да сбърка ще се забележи(наистина забелязва се :) ). Така, че не мисля да е толкова голямо бремето на един вокал, все пак смята се, че е добър и знае какво прави :) .

Но най - важен за групата няма, поне аз до колкото съм забелязал групите се сформират от няколко човека, ако имаше толкова важен щеше да е само един, нали?

 

ПП: човека с бирата не знам до колко е важен, но най го уважавам, поне аз :surprise:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако мога да се изкажа, защо повечето смятат вокала за важен, е че грешките му се забелязват от всички хора. Ако китарист збърка нота, камоли ще се намери човек, дето да е забелязал. Най-малкото, трябва да разбира от това което свирят и чак тогава се забелязва. Невежеството е блаженство. Ще дам пример за ефекта дисторшън, дето ноти които свиря ми звучат адски грешно със този ефект си звучат страхотно даже :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

най-важно е да има синхрон между отделните компоненти ;]] и ако ще се прави нещо - нека да се прави добре ;]]]] видя се че е загубена кауза да се определя кой е най-важен ;]]]] че всеки може и поотделно - цаката е да стане прекрасно като всички са заедно .... нали всички правят едно и също - МУЗИКА

:(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някак си разбирам въпроса, за това кой е по-важен в глобален план (световно извесни групи), а не как е във вашата, моята, или групата на някой ваш познат. И ако не мислиш като музикант, а като фен, който гледа клип на дадена група, познайте кво вижда ислуша той. Дали в този момент го интересува кой е написал парчето, кой е събрал групата, кой е автор на клипа и кой им урежда участията. Всеки да си отговори сам.

Отношенията в групата са много важни, но за хората в самата група, а не за публиката.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вокала не е най-важен,по скоро трябва да е най-внимателен,да не прави грешки на сцена.

А в интерес на истината слушателите са най,най,най-важни.Иначе изобщо нямаше да существуваме. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако се налага да направя подобно разделение, тогава най-важния човек в групата е композитора. Вярно е, че всеки от групата си има своя дял в композирането, но той е малък - основния мотив, идеята на песента са с най-голяма тежест, и при нас (и не само при нас), все един и същ човек ги измисля - просто изключително много му се отдава :recourse:

 

А иначе, по дифолт :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мнението на Тони е абсолютно съвпадащо с моето лично мнение по този въпрос. Една група е такава само като цяло... поотделно са просто музикални индивиди. Група може и без вокал, китарист, басист, барабанист и т.н.... всеки е заменим според стила. Ако има делене кой е по-важен и по-маловажен по-добре не се хващайте да свирите, защото явно още не сте дорасли за този момент. В групата трябва да има първо приятелство, а после да се гледат и другите интереси, защото само така ще има движение напред! Това е групова дейност, а не един музикант се величае, а другите само му слугуват, защото те не са важни. Тази тема се очерта да стане "вечна" в нашия форум :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.