Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Здравейте колеги!

От скоро имам

бас комбо Peavy TNT 115 black widow,още не съм го пробвал на сцена.

Интересуват ме мнения на хора,които са го използвали на сцена.

Благодаря предварително,поздрави!

Share this post


Link to post
Share on other sites

За какво ще го използваш на въпросната сцена?

Share this post


Link to post
Share on other sites

За свирене,естествено!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Браво! А сега ако наистина очакваш съвет дай малко повече подробности. Изискванията към усилвател, който ще се използва за тежък метъл с ниско настроен 5 струнен бас в група с трима китаристи са доста различни в сравнение със ситуация, в която свириш в джаз с пиано и сакс. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Пак те питам. за какво ще го използваш? Backline/monitor reinforcement  или ще се опитвате да правите микс от усилвателите, който да чува публиката?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здрасти,свиря от време-навреме с TKO,което е с почти същия усилвател като TNT то,но с различен говорител(TNT са база за по-късно разработените TKO и Tour) .Не казвам по-добър или по-лош (говоря за говорителя),въпрос на вкус е.Като цяло не виждам и кой знае каква разлика между TKO,TNT и Тour сериите,въртят се около един и същи тон,което е нормално за всички марки и различните им серии усилватели.Не съм чул Пиви да звучи откъм "хай-фай" страната,така че се приготви за по "дарк" тон,най -вероятно вече си го усетил - т.е. колкото и да въртиш копчетата няма да изкараш звука на GK или MarkBass.Предполагам,че те интерсува дали ще чуваш нормално,да нямай притеснения ,свирил съм с ТKO-то в голям клуб с двама китаристи (единия с 4х12 BlackStar,другия с 2х12 Marshall) и доста здраво блъскащ барабанист с две каси и всичко беше ок,чуваше се добре и като сила и като звук.Имай предвид,че помещението в което свириш има огромно значение,за отношението сила-качество на звука.Пиви имат относилтелно ниско THD,така че не очаквай да изкараш някакъв вид задоволителен дисторшън,което пък го прави удобна платформа за педали (фъз,дистер и т.н.),общо взето за парите си са ок.Единственното "слабо" място на Пиви винаги е било тежината  :D ,затова няма да е лошо да си монтираш колелца,не че ще те спаси от не-носенето,но все пак помага.Най-положителното и същевременно не толкова за мен в бас-усилвателите на Пиви е,че "оцветяват" тона доста по-малко от други марки ( няма да ги споменвам,защото не ми се ще да бъда разбран грешно),но в същото време се въртят около един и същи "вкопан" характерен глас,които според настоящата ти китара може да звучи добре или зле,въпрос на вкус,затова има и толкова марки и модели -ако не си доволен от Пиви си взимаш нещо друго.Обикновенно,който се интерсува от Пиви,се интерсува по-скоро от "сурова" мощ,надежност и относително чист тон,отговарящ на съотношението цена-качество.Ако търсиш модерен тон,не мисля че ще го намериш в Пиви,поне не в тези модели.Успех.

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Благодаря ти приятелю,за изчерпателния отговор...мисля,че точно това търся...чист и мощен тон на бас китара,а ако искам нещо по-модерно,мога да ползвам и процесор(zoom B3),относно тежината,кубето си има колелца на лагери-така го купих.

Още веднъж...голямо благодаря,сега вече знам,че в това ТNT,е  тонът,който винаги съм търсел...Да си жив и здрав,приятелю!

Поздрави и наздраве!

Крис

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Similar Content

  • By Александър Георгиев
   Добър ден/Вечер колеги,аз съм Александър и съм на 19 години от Бургас тук съм за да се допитам до всички вас за помощ и съвет
   това лято постъпих във операционната със срязан Радиалиус ( Нерв ) Артерия главна и венички във момента се възстановявам но процентите пръстите ми да останат изтръпнали е много висок,а китката ми да се изправи на 100% също е нисък.Попринцип свиря на бас и пиано и във момента е много трудно,поради тези проблеми също имам и проблеми със университета..чудя се какво да направя  и как ? кой край да хвана съществуват ли уреди или  ръкавици за свирене или нещо от сорта..за във момента ходя само на физиотерапии където ме подлагат на ултразвук и т.н.
    
  • By Anomis
   Здравейте! Имам огромното желание да споделя любовта си към английската гръндж/пънк/поп банда Wolf Alice с млади, артистични и смели хора! Разполагаме с вокал, 2 китари и барабанист. Търсим си басист. Можете директно да се свържете с мен тук: https://www.facebook.com/an0mi

  • By androbandro
   Здравейте готини хора.

   Казвам се Андрей и съм на 24 години от София. Пея, свиря и композирам в свободното време. Също така и работя. Обичам музиката и купона да се свири на живо. Също така обичам отговорността към нея и детайлите нужни за да се изпипа и направи едно парче да предаде възможно най истински, предвидената емоция. 

   Заедно с един много пъргав и ентусиазиран китарист правим авторска музика. 

   Жанра най просто казано е стил “Dirty Rock”. Групи за пример - Royal Blood, Des Rocs, Highly Suspect, Kaleo, Jamie N Commons и The Heavy (със сигурност изпускам някои).
   Имаме идеи, (някои от тях записани) които искаме да до-развием. Винаги е хубаво да има принос от всички членове. Single/EP като за начало.

   Търсим барабанист(ка) и басист(ка). Да обичат да избухват на сцена. Да се кефят на живота. И да обичат да избухват на сцена (2 пъти за всеки случай :D).

   На който му допада – да ми пише. Ето и ФБ - https://www.facebook.com/good.show.37

   Предлагам да се съберем на един джем като за начало за да видим как бихме се сработили.

   Good vibes!
  • By Krisko_K
   Търсят се басист и барабанист за метъл група! 
   Изисквания:
   Дабсте от Шумен (или да имат възможност да идват за практис) 
   Между 15 и 19 годишни
   Да имат собствени инструмент
   И да са свестни пичове, естествено ;) 
    
  • By OGBiceps
   Здравейте, колеги басисти! Би ми било интересено дали има собственици на Trace Elliot, ако да ми пишете, понеже съм заинтересован да си купя. 
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.