Jump to content
Българският форум за музиканти

Dimarzio за Фендер Стратокастер


jorotomov

Recommended Posts

Здравейте,

 

Искам да попитам за мнения какъв адаптер Димарцио бихте препоръчали за бридж на Фендер Стратокастер. Китарата е Fender American Deluxe с адаптри SCN (Samarium Cobalt Noiseless) със системата S-1 и maple гриф, ако е от значение.

 

От скоро съм с Фендер фен, като последните години съм свирил на Ибанец Престиж. Но свиря единствено вкъщи за "кеф" и не е рентабилно да държа две сравнително скъпи китари.

Обмислям смяната на бриджа, понеже сегашния адаптер ми "тънее", няма "тяга" (извинявам се за образните определения).

Та питането ми е да ми препоръчате модел на Димарцио (а защо не и друга марка), където ще се получи малко по-рок и хеви звук и китарата ще стане по- (не намирам българската дума - "Версатилна").

Също ме интересува дали системата S-1 ще се промени, ако се сложи хъмбъкър за бридж.

 

Благодаря предварително,

 

Жоро

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Слагаш един hot rails и става доста рок.Даже може и да се дели на сингли.

 

Има ревюта в тубата,и в сайта звукови семпли

 

http://www.seymourduncan.com/pickup/hot-rails-strat-neck

 

Има и други възможности, но зависи какво търсиш.

http://www.seymourduncan.com/pickups/guitars/stratocaster

Редактирано от Heartman
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет. Преди време, когато започнаха много да ме дразнят мътните оригинални адаптери на епифончето и аз започнах четене и гледане/слушане (нещо от което не добих голяма представа) на различни производители на адаптери. След известно време, хората от форума ме насочиха към  Димарцио - DP 100 Super Distortion, а хората от Димарцио ми предложиха още (след като им обясних, че свиря от Шадоус до Металика) още два модела - Evolution bridge и D Activator DP 220.

Предварително искам да ти споделя, че нито съм музикант, нито имам опит с други адаптери или гиър, просто минах по-този път и реших да ти споделя.

Та с две думи D Activatora не бил много много за начинаещ като мен, понеже високия му аутпут допринася всяка малка грешка да бъде силно изразена. В крайна сметка си закупих Super Distortion с който съм и сега. Първоначалното впечатление бе, че разликата беше огромна, това обаче не знам как ще е при теб, поради високия клас на твоя инструмент в сравнение с моето китайче. СД има също доста висок аутпут и определено можеш да свириш от блусарски неща (поради чистотата на адаптера) до неща по-тежки от Металика (заради аутпута). С две думи силен адаптер е, но пак уточнявам, не съм изпробвал друго и не съм професионалист. Поради тази причина, не мога да ти препоръчам друго. Това ще го сторят колегите. Като заключение не съжалявам за избора си.

http://www.dimarzio.com/pickups/humbuckers?view=grid Тук можеш да разгледаш и други модели.

Също така погледни и  Seymour Duncan.

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дано да не съм офтопик, но аз бих ти препоръчал това.

Гилмор не е близко до разбирането за метъл, но мисля за плътен и добър тон - да.

На много изгодна цена е, аз си монтирах същия на единия Страт.

Нямам общо с пусналия обявата.

 

P.S.: не е Димарцио.

Редактирано от jabs
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Що пък точно димарзио,помня навремето не някакъв рок фест в град Рила ,бях със стратокастър 75г и димарзио чопър на бридж-е мидъла звучеше най пробивно..а сега сложих ха едно скуайърче страт някаква хотрейл Белкат- китайщина,ама мачка,страшно добър адаптер за 25 кинта..,

е ако е насериозно си дрънча с Гибсън или Теле със сток адаптерите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,

благодаря за споделянето на опит и предложенията, които сте дали, има доста интересни.

Аз не търся метъл звук, а богат, плътен тон за сола, с възможност за хармоници.

 

Намерих нещо интересно, един модел американски Fender Vintage Hod Rod 57 stratocaster, който фабрично е със същите Нек и Мидъл адаптри SCN и на бриджа Димарцио Тон Зон и може би ще вървя в тази посока.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Меткаш едни те такива те като в линка и ще можеш освен рок и метал и брутал да го даваш

 

https://bareknucklepickups.co.uk/main/pickups.php?cat=strats&sub=contemporary&pickup=the_sinner

 

Успех с избора

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За Dimarzio хъмбъкър bridge на страт аз съм в лагера на Tone Zone. Смятам че ще пасне невероятно добре в елша, освен това е доста гъвкав за различни стилове.

 

Единствените две причини още да не съм сложил един Tone Zone на моя страт са:

 

- Томан искат 99 ойро за бял ToneZone за разлика от 88 за стандартния черен :rolleyes: а аз съм стиснат

- не мога да намеря бял HSS пикгард за японски страт, имам вече 2 различни и дупките за болтчетата все се разминават...

 

така че бих казал do it!! do it!!!

 

!! Имай предвид, че като комбинираш двоен адаптер с два сингъла трябва да съобразиш схемата с потенциометрите които използваш. Тоест хъмбъкъра да работи с 500kOhm, а единичните адаптери на 250kOhm. В нета има схеми от Suhr и Dimarzio по въпроса. !!

 

ПП: От единичните хъмбъкари Dimarzio Chopper работи добре и на bridge, и на neck позиция.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен ще бъде хъмбъкър в сингъл форма. Най-вече клоня към Тон зона. Много ми харесаха и Чопъра, Хот Рейла на СД. Но щом са слагали фабрично  тази комбинация (Тон Зон) на висок клас Фендер, значи не  е случайно.

Аз също ще имам проблем с цвета на адаптера. Моята китара е с пикгард и адаптери някакъв вид кремаво. В сайта на Димарцио има кремав цвят, който ми се вижда доста по-тъмен от мойте, а има и цвят Aged White, все едно пожълтял с времето, та ще е дилема.

По отношение на свързването ще търся човек специалист, понеже аз съм трагедия, още повече че китарата има система S-1, (копчето на волюма се натиска навътре, подобно на пуш/пул, като прави някакви други комбинации на адаптрите), което прави звука по мек и не искам да го загубя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Имам три Стратокастера и темата за смяна на адаптери ми е много близка. На единия страт сложих комплект Сеймор Дънкан сигнейчър на Ингви Маумстийн. Втората китара остана с оригиналните фендерски адаптери, а третата я обурудвах с Димарцио, като избрах следната комбинация: HS-3 за нек позиция,Area-67 за мидъл позиция и Virtual Solo за бридж позиция. Фендерските адаптери са много добри за чиста китара и донякъде за крънч. При по-голямо криввне са слаби,не могат да напълнят дисторшъна и бръмчат много. Сеймор Дънкан дават значително по силен и плътен тон който напълва добре дисторшъна, но пък липсва онзи звънлив звук при чистата китара. Най-много ми харесва китарата с Димарцио-едновременно имат плътен тон, богат на хармоници и ясно изразена динамика, прекраси резултати и в режим на сингъл и хъмбекер. Препоръчвам ги горещо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Hillbylly e абсолютно прав... имам такъв китайски адаптер с алнико магнит и бих казал че саунда е зверски... след време си взех и dimarzio evolution който сложих на друга китара с подобна структура... не звучи зле, но определено по пробивен звук има китаеца... с две думи всичко е вятър и мъгла :wallbash:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз бих ти препоръчал да си поиграеш с височините на адаптерите (бриджа в случая) - това може да "побутне" звука в нужната посока ако си доволен като цяло, но нещо ти липсва. На моя страт (скуайър, guitar fetish адаптери) бриджа му е вдигнат доста близко до струните и вади малко по-плътен и агресивен тон. От друга страна разделянето на тоновете или чистотата на акордите е по-замазана, отколкото с  по-нисък адаптер.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.