Jump to content
Българският форум за музиканти

Помощ при избор на акустична китара


Ogan

Recommended Posts

Здравейте,

 

Предстои ми закупуване на акустична китара и съм се спрял на три варианта. Текущо се боря с една класическа, на която обърнах струните, че е за дясна ръка. Бихте ли ми дали съвет коя китара от изброените по-долу да закупя?

 

1. LAG TL66D

2. Walden D550L

3. Fender CD-100

 

Благодаря предварително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Избор - само след пробване и чуване. Никой от съветващите из интернет не носи отговорност за препоръките си.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Спатия.

 

 

Пичове айде по-сериозно моля - това хвърляне на марки не изглежда твърде полезно. Другият вариант е да преформатираме темата в анкета - накрая оригиналния питащ да си види бройките гласували за всеки модел и така :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Каро! :D

Стриктно казано, авторът на темата не пита за обосновка на отговор на тема, дъвкана доста пъти ;)

 

Иначе ако трябва да съм сериозен, и трите китари са добри като за класа си, изпробвал съм ги и трите. Удобни са, звучат прилично, сносна изработка, добри китари за не много пари, и са много сходни. Бих взел Lag, защото последно като се мотах по магазини по темата, най-много ми допадна точно T66. Walden-а е готин, разцъках го в Динакорд, имал съм две техни китари за по година-две, макар не този модел точно. Като цяло ми харесва марката, макар да ми звучат малко по-мътно в сравнение с други китари. Към акустичните Фендъри бях предубеден, но разсвирих на едно приятелче неговата, и останах доволен. Това е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Един вид, макар че усещането кое как звучи е строго субективно. Друго, което ми е правило впечатлание, е че Walden-ите ми звучат по-добре като свиря на тях с пръсти, а не с перо. Което пак е безкрайно субективно, както и всяко друго мнение, което можеш да получиш, в общи линии. И трите китари ги има в София, ама десничарски. Проблемът е наистина, че ти трябва левичарска китара, които в България за наличност е факт, че са кът. Вариантът е да помолиш в магазините продавачите да разсвирят за малко, да чуеш разликите, макар да е спорно до колко има смисъл, тъй като личното усещане е по-важният фактор за мен. А ти писал ли си на представителите да ги питаш имат ли всъщност левичарски модели, или просто не си виждал?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси за информацията. Валдена ще е. Преслушах доста звуков материал в нета и определено ми допада звученето. Намерих Валдена в два онлайн магазина. Единият е в Сандански а другият е Дайнакорд. Дайнакорд я нямат в наличност.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.