Jump to content
Българският форум за музиканти

Начинаещ китарист


Niki pRo

Recommended Posts

Добър ден на всички,
Имам питане към Вас.... интересувам се каква е функцията на адаптерите на китарата и каква е разликата между двойни и единични? !
Когато вградения дисторшън в кубето не ви допада и си купите педал (процесор или там както се нарича) трябва ли вградения дисторшън да се изключва. От скоро имам китарка Yamaha ERG 121 купих я на калъп с кубе (23 ватово) Squier-че и дигитален тунер...  всичко за 300 лева... което мисля, че е екстра за начинаещ китарист. От скоро се уча да свиря някой интрота на песни (Fade to black на Metallica, Estranged на Slash и т.н) но въпреки с този вграден дисторшън звука не е същия казаха ми че всичко е до процесор на китарата и до адаптери обаче хабер понятие си нямам от това..... Та за това питам каква е функцията на адаптерите и на процесора и т.н

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отскоро съм шофьор и имам питане - каква е функцията на двигателя и има ли разлика между бензинов и дизелов... Не се обиждай приятелче, но първо седни почети, пообразовай се и питай за нещата които не са ти станали ясни. Идеята на този тип форуми е когато човек се учи , работи да получи съвет от някой с повече опит, а не да му се поднася всичко готово смляно с биберона...Не мислиш ли че е малко наивно да смяташ че хората ще си зарежат работата за да те учат на азбуката.

  • Like 5
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добър ден на всички,

Имам питане към Вас.... 

 

питам каква е функцията на адаптерите и на процесора и т.н

:thumbdown:

http://en.wikipedia.org/wiki/Pickup_%28music_technology%29

Редактирано от a_panov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз понеже не съм много по-напреднал от теб, само това искам да ти кажа: Не мисли за адаптерите! Не мисли и за модела китара! Щом търсиш определен звук купи си един процесор за 100 лв и... търси. А, и освен това- свири! ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами извинявам се много щом това не е форум от който да науча нещо... благодаря за бързите подигравателни, нападателни думи и т.н... развивайте се професионално. Локвайте темата с добро писах и с добро се махам.

П С ... Благодаря за линка panhead & за съвета sbondokov

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Рани куче да те лае,пусни прасе у одаята да ти се качи на кревата ..български поговорки..

Темата къде да се локва бе,локви няма,студено е,добре е,че се махаш,лошо е че някой въобще ти даде линк към нещо,вместо да те остави да си тепаш чугунената готованска тиква в опит за мислене ..

Редактирано от Hillbilly
  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всъщност единия от въпросите ти е много на място, но някои хора явно предпразнично бързат с флейма. Ако ползваш въпросния процесор за основния си звук - т.е. драйв, ефекти, ехо, реверб..., то би следвало да нагласиш кубето така, че да е колкото се може по "прозрачно" за процесора - определено ако вкараш драйва на кубето след като процесора е сложил ехо, ще стане доста... авангардно. Също избягвай да ползваш спийкър симулация или амп симулация от процесор, който после ръгаш в кубе. Разбира се има много начини да свържеш процесора с кубето, но зависи ти какво точно гониш като ефект. Подхождай с разбиране към техниката - разбий си идеята за процесор и си го представи като отделните ефекти, които съдържа и така лесно ще се ориентираш какво къде да сложиш. Има джаджи, които най-често се слагат преди драйва(входа на кубето) - фейзъри, буустери, филтри, уа и т.н., има и такива, на които им отива да са в fx loop-а на усилвателя - хоруси, ехота, реверби, флейнджъри... има и такива, които не им отива да се ръгат в китарна техника и да се наслагват - моделинг симулации - те направо отиват в PA-то. Има разбира се и китаристи, които постигат жесток звук като експериментират и не се ръководят по горните насоки, но бих ти препоръчал да започнеш от общото и да търсиш как да постигнеш звука си, отколкото да накичиш черво от случайни ефекти и да питаш след месец ядове защо китарата ти звучи по гнусно от прахосмукачката на съседката ти.

 

Колкото до адаптерите, както ти казаха горе - свири и още по-важното - слушай какво свириш. Така ще разбереш кой адаптер за какво ти звучи добре :)

Редактирано от 7thString
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Адаптерите на китарата преобразуват акустичните трептения на струните в електрически сигнал,чрез който се чува през китарният усилвател.Разликата при единичния и двойния най-общо казано е ,че двойния има повече плътност на тона и не създава брум,единичният звучи по чисто и има по изразителен тон,но това е общо казано,не важи за всички можели.Когато се използва външни ефекти,вграденият дист би следвало да е изключен,в противен случай ще се получи голяма шумотевица,от която няма особен смисъл.Процесорите служат за "оцветяване"на тона на китарата,могат да го изкривяват,модулират,компресират,транспонират,усилват и др.За да звучат тези песни по начина по които звучат,са вложени десетки или стотици хиляди в инструменти,техника и оборудване винаги висок клас,за това не можеш да звучиш като тях с техниката която имаш.Има ефект процесори,които се доближават до конкретно звучене на даден китарист,но все пак в твоят случай,важното е да свириш с наличното което имаш!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.