Jump to content
Българският форум за музиканти

Процесор или Камиончета!?


SLAYER_ÜBER_ALLES

Recommended Posts

Здравейте,

Имам усливател Laney X65R, но искам да се сдобия с още ефекти защото не се сещам за китрист който ползва само усилвател имам бюджет от 600 лв . Голямата ми дилема е процесор или камиончета, като имам от бая време един Boss DS 1. За тези пари ако си взема процесор дали ще има доста добър звук, а пък камиончета няма ли да ме ограничат много  от към експерименти , защото все още не съм си изградил конкретен звук, това което ми е любимо да е свиря е метал но обичам обичам да експериментирам, но дали процесора ще вади як дисторжан и съм се объркал вече от различни мнения ако някой може да ми помогне : :blush:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щом не си си изградил звук отговора е ясен. Още по-добър вариант е да си вземеш интерфейс и да експериментираш с някой софтуер за ефекти докато разбереш какво искаш - така поне ще имаш възможност да записваш отколкото одъртял безполезен пластмасаняк процесор.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вземи си лампов усилвател, втора ръка.

Продай си транзисторният и си вземи за колкото ефекти ти стигнат парите.

Примерно уауа, хорус, дилей.

Това е най-правилното изхарчване на наличният кеш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако си намериш процесор, който има FX Loop ще е идеален вариант за теб. Ще можеш да експериментираш, кои ефекти - къде искаш и т.н. Ако не си пюрист(т.е. анален) относно ефектите - като нищо може да си го ползваш с години.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А според мен 7-ма Струна го казал най-добре първо се убеди какво ти требе и после си търси

 

моя личен опит имах и автопарк и проц, но накрая  установих , че ми трябва само един хорус и един дилей и толкова и разбира се инвестирах в приличен лампов преамп и сносен усилвател

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Примерно уауа, хорус, дилей.

да е свиря е метал

 

Интересно в колко слеърски песни има хорус, дилей и уауа... айде сериозно :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо усилвателя (Laney LX65R) си го купих преди няма 2 месеца и мисля че в този ценови клас няма да намеря нещо по добро което  да ме одоволетворява  и няма никакъв смисъл да го продам за да си купя нещо сходно. И както каза  7 ма струна , не мога да си представя каква ще е тази лампа-комбо за тези пари с която ще свиря без да ми е нужен допълнителен дисторжан за метал. Мерси все пак за съветите. :music:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо нищо такова не е казал 7thString, второ не става дума за тези пари да си вземеш "лампа" а въобще да се сдобиеш с такъв усилвател /вършат работа да знаеш!/ и трето уж си объркан от много различни мнания а в момента продължаваш да търсиш такива. Нещо не те разбирам... Можеш да експериментираш и с едното и с другото и даже без тях - разгледай ревютата на Николай Карагеоргиев. Обаче, най ти препоръчвам да свириш - здраво и по много! Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.