Jump to content
Българският форум за музиканти

Избор на синтезатор


Nizo

Recommended Posts

miro2bg, много неща изгледах и нещо не успях да се надъхам. Andromeda търсих много време, но общо взето не успях да намеря за под 5000лв. Най-ниско се продават за $3500, като това въобще не е крайната цена. Доставката е скъпа. Продавачите искат застраховка. Българските митници искат 20% мито. Нищо не ми гарантира, че бройката която ще получа ще е читава ... по-скоро обратното. Кой би желал да продаде Andromeda-та си? Най-вероятно някой който не е доволен от бройката си. Плюс това в нета има много хора с повредени Andromed-и. Бъгави оцилатори, изгорели осцилатори, лош тунинг, замръзвания, шумящи потенциометри и т.н. Всичко някак си много се насъбра и се отказах от "Мерцедеса" :)

Писна ми да търся и да ровя за синтезатори. Кой не иска да праща в BG, кой сложил 200 лири транспорт, кой пуснал синтезатора счупен отвсякъде, въобще някаква пълна лудница. В българското интернет пространство главно се продават клавири с ориенталска, кръчмарска насоченост.

Ето обаче, че ми предложиха Yamaha AN1x. Не бях чувал за него, но още първото нещо което чух ми хареса. Видях демота и синтезатора все повече започна да ми харесва. Цената ... ниска. Има z/x ribbon контролер. Поразрових още и открих, че AN1X има PC едитор, което рязко наклони везната към него. Изтеглих ръководството и какво да видя. 1 пач съдържа 2 звука, който могат да морфират помежду си. Ефекти ... освен няколко вида reverb и delay, има още compressor, phaser, overdrive, distortion, flanger, chorus и още няколко други които незнам какво правят. Най-хубавото нещо за мен са 4 free form envelop-a, който може да ги рисуваш в едитора и да ги вържеш към почти всеки важен параметър!!! Ето тук бях вече лапнал въдицата и като за връх на тортата тия envelop-и могат да се луупват по няколко начина. Незнам, аз съм доволен, че намерих нещо подобно и то в България.

От друга страна ако счетем, че съм отделил 5000лв, то след Yamahata ми остават 4400лв. С тях мога да купя почти всичко за което сме говорили в темата. Въпроса е дали си струва?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честито, Yamaha AN1x е стар синт ,но си звучи ОК. Относно Andromeda , до колкото знам има серийно пуснати на пазара с бъгове, приятел си беше купил и случи точно на такава и накрая повече време прекара в поправки отколкото в свирене така , че незнам защо не си вземеш пълен Аналог за цената от 580-780 евро, нови при това.Погледни тези немски синтове които са зверски MFB , разгледай линковете. Последният линк е за аналог дръм машина за 280 евро , след като ще правиш техно или транс ще ти трябват добри битове.Синтовете са рак ,но вече си имаш клавиатура на Ямаха ,така че ползвай нея.

Ето и линковете, имай предвид че цените са за нови неща.

 

DOMINION X - 780 Euro

Синтезатор

http://www.mfberlin.de/Produkte/Musikelektronik/Doninion/Dominione/dominione.html

 

KRAFTZWERG - 580 Euro

Синтезатор

http://www.mfberlin.de/Produkte/Musikelektronik/MFB-SYNTH_3/MFB-SYNTH3e/mfb-synth3e.html

 

Drumcomputer MFB-522 - 280 Euro

Друм модул

http://www.mfberlin.de/Produkte/Musikelektronik/MFB-522/MFB-522e/mfb-522e.html

 

MFB-SYNTH II

Вече само 2 ръка, не се произвежда повече

http://www.mfberlin.de/Produkte/Musikelektronik/MFB-SYNTH_II/MFB-SYNTH_IIe/mfb-synth_iie.html

 

Успех.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Вчера нещо пак се змаилих по темата и се сетих , че не съм ти предложил един от най-добрите синтезатори.Марката е Studio Electronics

 

http://www.thomann.de/gb/cat.html?bf=studio_electronics&oa=prd

 

С един от по ниските модели работи и Гарет Емери , както и с един Virus C .Относно Андромедата , ако настина толкова много си я харесал

 

http://www.ebay.co.uk/itm/ALESIS-ANDROMEDA-A6-KEYBOARD-/140672303721?pt=UK_Musical_Instruments_Pro_Audio_Synthesisers_CV&hash=item20c0b90269#ht_3105wt_1398

 

Ето ти я наддавай от Англия.Ако я спечелиш , ще те свържа с една фирма която транспортира стоки до България за един паунд на килограм.Имаш и опция да застраховаш каквато и да е стока за около 10-15 паунда и при повреда от транспортирането , ти поемат цялата цена на стоката.Варианти има много.Относно Ямахата , която си харесал , според мен не си заслужава.Бих те посъветвал да не си купуваш синтезатори с каквито и да е вградени ефекти (с ичключение на Вируса) , защото просто ще ти навредят повече отколкото да ти помогнат.Сам може да се досетиш как е възможно , толкова "невероятен" синтезатор с толкова много ЛФО-та , ефекти и т.н. да е на такава ниска цена.

Редактирано от asek
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз явно нещо не разбирам май.Защо е необходимо да се дават толкова пари,когато могат да се купят 4-5 дърти синтезатора и то супер хубави?

Например Оберхайм Матрикс 6 или 12,Роланд Юпитер 4 или 8,Полимуг 8.Корг ДИ ДЪБЪЛ Ю 8000.Монофонични има на А -ЕР-ПИ за без пари,както и на Кру(Ъ)мър с осцилаторите,лоу фрикуенс филтрите,модулаторите,на роланд-също,сиел, с всичко необходимо,толкова много фирми правеха тия свирки,че сега собствениците им се чудят какво да ги правят.Дори пред очите ми в Англия продадоха модуларен МУГ за 600 паунда.Бих Ви помолил колеги да ми обясните какво точно се търси,все пак аз съм от ерата на динозаврите,почнах с велтмайстер ТО 200/5,вермона ЕТ6-1 минах през хемънд с лесли,фендър пиано със солина стринг и стигнах до високия клас тогава семплери и полифонични синтезатори понеже бяха много по удобни за носене.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@asek Аз вече купих Yamaha AN1x. Ползвам го известно време. Определено е добър MIDI контролер -> 61 клавиша с афтър тъч, 8 врътки, X/Z ribbon, MOD WHEEL, PITCH BEND.

Около синтеза нещата са малко странни. Синтезатора е способен на доста голяма гама от звуци, но начина на синтез е леко нетрадиционен. Примерно LFO имат повече форми от осцилаторите. Идеята е сложно LFO да модулира прости осцилатори. Малко дървено като идея, но пък с интересни резултати на практика. Звученето на този синтезатор е много меко и контролирано. Пробвах какво ли не за да изкарам тъмната му страна, но не бих казал, че имам особен успех. Не е точно това което искам от един синтезатор, но пък определено съм доволен от възможностите му за цената която платих.

Запознат съм със Studio Electronics ... хубави синтезатори, но скъпички. Може би ще си взема и някакъв аналогов от рода на тези MFB, които los vlados предложи. Намерих още една фирма Analgue Solutions, която предлага някои интересни неща. Най-интригуващ заместник на Andromeda ми се струва JomoX SunSyn, който обаче за момента не е наличен на пазара.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

lucke, моделите които си дал за пример са стари, но държат високи цени. Къде си ги видял за без пари? Дай да видим.

 

ARP Odyssey -> 2300 лири

Roland Jupiter 8 -> 5700 лири

Oberheim OB-Xa 8voice -> 1600 лири

 

... лирата в момента е 2,34лв. Въобще аз доколкото съм търсил, всички аналогови синтове държат високи цени, независимо стари или нови.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето,това си е влиянието на интернет-никога не търся свирки в ибей,когато правех плейбеци в миди формат- от '85 година с атари 1040 ЕС-ТИ и си- лаб криейтър-нотейтър софтуер и няколко още прохождащи мултитимбрални модула- НЯМАШЕ интернет.,което не пречеше на саунда ми и на изработените от мен аранжименти да са на доста по-високо ниво от сегашните неплатени такива.Същото е и с пазара на свирки-отиваш,четеш обяви,вестници-аналогови неща ползваш,ако щеш намирал съм хемънд Ц-3 за 50 паунда само по слуховете от един бар,барабар с шарма лесли кабинета.На битаците да идеш пак ще намериш нещо сериозно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

lucke, намери някоя Andromeda за 1000лв. и ми я продай за 2000лв. Вземаш 1000лв. за нищо работа, а и после ще може да разправяш какъв балък си намерил в българското интернет пространство! :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

lucke, намери някоя Andromeda за 1000лв. и ми я продай за 2000лв. Вземаш 1000лв. за нищо работа, а и после ще може да разправяш какъв балък си намерил в българското интернет пространство! :D

Доста време не съм се интересувал от свирки-повече от 4 години,но ще опитам и без балъкщина в интернет пространството,аз лично съм много добър мухарски риболовец,но според мен се засягате излишно....а една хилка на никого не е излишна....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ОППАААА,мисля,да се извиня,поне това,което гледам в момента из нета е на убийствени цени,дори монофоничния Roland SH-101,който ползвах за бас-китара е над 1200 лева,бях го купил за 250 ДМ на 1 година???Никога не съм очаквал такова страховито завръщане на аналоговите свирки,ами един Полисикс продават вече за 1500-2000 лева.Аз въпреки всичко ще потърся по моите канали,съвсем скоро ми носиха Юпитер 4 и едно J-50 от скрапа в Ротердам.колкото до алесиса-доста нов продукт е все пак,трудно е да се намери под 1500 долара.

Редактирано от lucke
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 years later...

Ако все още не е завършена темата мога да кажа и моето мнение , а то тази тема край няма  . . . . .  Та според мене Моно синтовете са повече за студийна работа . Може да се запишат много писти , да се вкарат много ефекти и със сигурност ще убият много от най добрите софтуерни синтове . Едно вмъкване софтуерните са някак стегнати сухи - нещо им липсва макари да звучат добре на пръв поглед . При хардуерните има накакъв усет за живот , има още нещо в звука , просто звукът е жив . Та продължавам с това , че трябва синта да е с повече гласове за да свири човек с двете си ръце . Аз на пример не се задоволявам само с това . Един синт трябва да има почти всичко изкарано от горе на потенциометри за бърз контрол , да е поне 4 part multitimbral което дава възможност да изработиш 4 отделни звука и да ги обединиш в един . От това се получават невероятни комбинации . Освен това добре е да може да променя вълната както Waldorf - 

 

М/у другото този модел е недоизкусурен . Правел някакви номера при запис на паметта и връщане на вече запазената на компютъра . А за Andromeda също чувам че са бъгави и проблемите ще дойдат скоро . 

Общо взето от това което аз виждам като добро са : Acces Virus TI , Acces Virus TI2 , Clavia Nord Lead 4 , Dave Smith Prophet 8 , Dave Smith Prophet 12 , Waldorf Microwave XT Wavetable Synthesizer  , Oberheim - не знам кои модели но е убиец , и най големия убиец е този Steiner Parker Synthacon ( въпреки че няма всичките неща кито искам ) . НЕ  Е  ЛЕСНО ! Още повече защото ти трябват няколко различни . . . . . . Това е .

 
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И още нещо ; трябва да може да записва всеки звук който искаш , много от тях не могат . Просто си въртиш променяш си и няма връщане на предишния звук от вчера . Най старите са такива и някои от новите , които са само с копчета за промени и без дисплей . Как ще запишеш нещо и как ще го повториш на концерт след това ? Пропуснах да спомена и тези :

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе не е много в час с темата, но тук е пълно с аналогови красоти, а ми се искаше да го пусна някъде, тъй че...

 

Млад Беринджей (Беринджър) мислят да копират ARP Odyssey за 500 $: http://createdigitalmusic.com/2014/12/behringer-clones-korg-remaking-arp-odyssey-say/

Редактирано от НиколайGK
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.