Jump to content
Българският форум за музиканти

A-L-A-D-I-N

Members
 • Content Count

  396
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by A-L-A-D-I-N

 1. Една темичка замислих тъй като ме вълнува един въпрос тоест няколко..... Има ли статистика колко духови оркестъра има в България и в кои градове както нормални /брас и дървени/ така и фанфарни.Както и колко от тях са военни и колко класически? Някой ако знае или ме насочи каде мога да проверя за подобно нещо ще съм му много благодарен.
 2. То вече е направено виж тук и допълвай кадето намериш за добре! http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B0%...%B8%D0%BA%D0%B0
 3. A-L-A-D-I-N

  Бисерите на Muzikant.org

  В раздел "Представяне".
 4. A-L-A-D-I-N

  Проблемът - потене на ръцете

  Използвай талк за ръце! /върши добра работа при щангистите/.
 5. А не мен защо ми показва това? This item is restricted You do not have the credentials to access the restricted item hdl:1794/6275.
 6. Еех тъкмо мислех да кажа за О.Месиен, ама вие сте ме изпреварили.
 7. Ако няма да свириш по концерти или да правиш записи с тези барабани,изборът ти е идеален имат добър външен вид и цената е приемлива.
 8. noflip трябва да слушаш барабаниста ,първата и най-важна причина да има барабанист в една група е зада държи темпото и да бъде ритмичен всичко останало идва след това. Всички останали трябва да се водят по това което барабаниста задава като темпо ако той забързва и ти трябва да забързваш ако той забавя и ти забавяш просто защото трябва да си в такт с него. Обикновено ако пърчето няма интро със соло инструмент или глас и всички започват едновременно, тогава барабаниста дава клик със палки и брои на глас примерно на 3 раз два три или на 4 раз два три четери с което показва в какво темпо ще започне цялата група. Хубаво е на репетициите предварително да сте се разбрали кое темпо е удобно за всички така че да не бъде прекалено бавно или много бързо и всички да могат да свирят нормално. Ако повреме на песента неси сигурна каде си и какво е темпото слушай барабаните.Освен това при положение че имаш паузи и се замотаеш с броенето трябва да погледнеш барабаниста който да ти да де знак кога започва новия куплет или хорус и тн. При някой барабанисти увлечени да свирят някакъв сложен ритъм неим се разбира пулсацията и е хубаво ако имате подобен човек да го накарате да свири по опростен ритъм но за сметка на това да ви набива с десния чинел или с касата силните времена пулсацията 1,2,3,4... Другата страна на медала е че много от барабанистите са неритмични,не професионални или тепърва мислят да се учат да свирят ,а са избързали със влизането си в група и по този начин не може за нищо да се разчита на тях. Ако обаче имате нормален барабанист всички трябва да се водите по него!
 9. Да maple е хубав материал. Е то "заглушаването" или туширането на инструментите не се прави с цел да се подобри звука им защото звучат зле,а за да имат по кратък състейн! Така че независимо с какви чинели свири Steve Gadd, може да ги тушира в зависимост от това как е решил да звучи на момента.
 10. Tozi солото е ОК като се има предвид и кой го прави ако формално погледнеш изпълненията и в двете клипчета използват тремоло и парадидли но не е там въпроса аз имах предвид чисто музикално и като стил. yotzzo какво по конкретно те интересува за ансамбловата техника на Бъди Рич.... ти принципно какви прилики виждаш между двете клипчета.Момчето свири в drumline както си и пише в коментара към клипчето използва дълбок филд барабан каквито обикновенно се използват само за маршировка и изпълнения на открито да неговорим че палките които използва са доста "груби" за джаз и хората които неискат да направят демидж на своя комплект ги избягват. В главата на един drumline барабанист са само как да свирим рудименти и как да ги комбинира всичко е сведено до спорт няма неща като груув, свирене със чувство интеракшън с останалите музиканти в едно комбо или бенд каквито вълнуват един джазмен, особенно ако говорим за Бъди Рич,Джин Крупа-това са просто легенди. Фокуса във втория клип е върху музиката и това как да отговориш на това което останалите музиканти са ти "подали" на момента а не просто въху техника и физическа издържливост. Между другото не се заяждам а си казвам мнението.
 11. A-L-A-D-I-N

  Марин (star Academy) - Среща

  Ако не бъркам го има на DVD-то на Star Academy нали имаше запис на цялото шоу.А между другото какво стана с него след като спечели отиде ли в Кан /или кадето там беше/?
 12. Да интересно, само че този стил на свирене не се използва в концертната музика,а само в американските drumlines!
 13. A-L-A-D-I-N

  Cannibal Corpse - I Cum Blood (cover)

  много е яко....
 14. A-L-A-D-I-N

  Въпрос за палки

  Оправи си постановката проблема не е в палките!
 15. Еми не спирай със уроците поне един път седмично ходи,свиренето със музика или по точно с "play a long" е за по напреднали!
 16. Дано не е менте и наистина да стане. Виждал съм се с D.Weckl тук но ще истинско събитие за България призовавам всеки които се чуства барабанист да посети това мероприятие.
 17. Ларс-а е антика,какво те кефи в него?
 18. Относно учебниците има и качествени неща /посочих ги по горе/ не трябва да се слага всичко под един знаменател колкото до джазът вижте мнението ми в по долната тема.
 19. Е ако си имал предвид учебници по джаз хармония значи не сме се разбрали наистина, по джаз хармония и импровизация няма кой знае какво в България.Но като се има предвид че джазът запада като стил във западния свят със скороста на светлината едвали и е толкова нужно.А за останалите стилове не съвременната музика/с малки изключения/ кл.теория и хармония са напълно приложими.
 20. Ами трудът се казва "Курс по обща теория на музиката"-К.Константинов Това си е учебник по ел.теория който гарантирам е написан на най-достъпен език.Аз самия като дете съм учил по този учебник. За тези които незнаят кой е проф.Константинов -> http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%BE%...BB%D0%BE%D0%B3) Друг също добър учебник е този:"Елементарна теория на музиката"-Вахромев и Способин /между другото по този учебник е правен конспекта със въпроси за изпита в софийската муз.академия./
 21. Това отдавна е направено /поне в България/! Само няма кой да учи то със мрънкане и критики нестава.
 22. С това исках да кажа че е безсмислено промяната на ел.теорията,без значение дали си рокаджия,джаз или класически музикант. Какво имаш предвид с това че съм писал последен в темата?!?? Аз пиша в дадена тема когато чувствам че имам желание за това! Разбира се че нищо свързано с барабаните не ти е ясно! ЧНГ!
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.