Jump to content
Българският форум за музиканти

Nikolov_76

Members
 • Content Count

  50
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Nikolov_76 last won the day on April 17

Nikolov_76 had the most liked content!

Community Reputation

7 Neutral

About Nikolov_76

 • Rank
  Навъртащ се

Previous Fields

 • Инструмент
  Китара

Recent Profile Visitors

171 profile views
 1. Nikolov_76

  Животът на усилвателя....

  Жестоко! Всъщност, има стари записи и ленти, но не вярвах, че усилвател може да е жив след толкова години!
 2. Nikolov_76

  Животът на усилвателя....

  От 30-те!!! Това са близо 70 години!!
 3. Здравейте! Ясно е, че всеки усилвател рано или късно отива на ремонт. Интересно ми е обаче, можем ли да открием най- стария, работещ и използван и в момента китарен усилвател, независимо транзистор или лампа, кубе или глава.....?!?. Чувал съм за работещи 30 годишни кубета. Почти съм сигурен, че има и по- стари....
 4. Nikolov_76

  ESP EC-256 или Epiphone LP Standard Plus Pro

  Да.....И при мен главата е залепена. Едва се забелязва, но е така. Разгледах подобните модиели на Харлей в сайта и изглежда така е при всички LP на които се вижда шарката на дървото.
 5. Nikolov_76

  ESP EC-256 или Epiphone LP Standard Plus Pro

  Мисля, че грифа е от цяло парче дърво.
 6. Nikolov_76

  ESP EC-256 или Epiphone LP Standard Plus Pro

  Понеже скоро си взех Harley Benton, 450р plus LD (даже се похвалих в темата за нови придобивки) да кажа, че съм доволен. Изглежда много добре. Не съм обърнал внимание за хедстока, но довечера ще погледна. Не знам от какво дърво е, но тежи 4 кг. ( специално я претеглих и се надявам кантара да е верен). Финиша е много добре. Праговете се нуждаят от полиране. Струните са очевидно стари. Има нужда от сетъп. Но за тия пари според мен е супер. Не че съм имал по- добра, но съм пробвал хубави китари по магазините и мисля, че Харлито си заслужава парите. П.П. Да попитам, каква е разликата, ако хедстока е залепен за грифа?
 7. Harley Benton SC 450 plus LD. Доволен съм. Трябва да се полират праговете, но иначе е супер, за парите си. Тежи 4кг! ПП. Моля, ако има коментари, да са обективни и полезни. Аз също разбирам, че не е LP., но ми се искаше да се похваля.
 8. Nikolov_76

  Кабел за китара

  Да, такъв е кабелът. Благодаря за отговора.
 9. Nikolov_76

  Кабел за китара

  Извинявам се за глупавия въпрос. Купих си кабел за китарата на метър (Proel). У дома видях, че до надписите по кабела има стрелки, които сякаш указват посока. Та въпросът е какво указват тези стрелки, има ли значение как ще се включи инстументът и тн, защото за пръв път ги забелязвам на инструментален кабел. Става въпрос за най -обикновен кабел за 1.70 метъра.
 10. С грифа нищо не можеш да направиш. Ако се е изкривил напред ( или назад), можеш да опиташ с корекции във височината на нът-а или задния мост, за да премахнеш бръжденето по праговете.
 11. Nikolov_76

  Как да стана музикант?

  Междувременно, що не станеш звезда и не напълниш някой стадион, Маракана, например, така.....за разнообразие, докато се чудиш... Ега ти темата! Честно, това някакъв майтап ли е?!?
 12. Nikolov_76

  Въпрос за адаптери

  Отново благодаря за пълния и изчерпателен отговор! Рядко някой полага толкова много усилия, за да обясни и помогне на дилетантите . Сигурен съм, че написаното от Вас ще е полезно на много хора. Благодаря Ви! В моя случай става въпрос за сингъли. Вашите обяснения бяха перфектни. Ще си поиграя с уреда и ще видя какво ще се получи.
 13. Nikolov_76

  Въпрос за адаптери

  Благодаря за изчерпателния отговор. Ако разбирам правилно, чисто визуално няма как да се определят, ако нямат означения. Единственото, което се сещам е, че мога да измеря съпротивлението на адаптера. Предполагам, това се има предвид под " сила". Когато съпротивлението е по- голямо - съответно е по силен. Поправете ме, ако греша. А за посоката на намотката и ориентацията на магнита, не мога да си представя как се определят, без адаптера да бъде разглобен, което ми се струва доста опасно.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.