Jump to content
Българският форум за музиканти

Nikolov_76

Members
 • Content Count

  111
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Nikolov_76 last won the day on January 21

Nikolov_76 had the most liked content!

Community Reputation

17 Good

About Nikolov_76

 • Rank
  Редовно навъртащ се

Previous Fields

 • Инструмент
  Китара

Recent Profile Visitors

490 profile views
 1. Трафчето е китайско. С възможност за промяна на напрежението. 1000ma. Най- близките по стойнаст са 2 позиции, около 8V и 10V. Ефектите сработват и при двете напрежения. Трафчето е тежко и масивно. Няма пад на напрежението при включен ефект. Меря го на някой от другите свободни жакове, при включен ефект. Разлика не виждам. Въпросът е кое е по- добре да използвам, от гледна точка "здраве" на ефекта...:-)..
 2. Здравейте Разгледах темите за захранване на ефекти, но не намерих точен отговор. Ако нямаме захранване с точното напрежение, какво е по- подходящо като алтернатива - завишено или занижено. Например, при изискуеми 9 V, разполагаме с 8V и 10V. Кое да изберем? С оглед, да не повредим ефекта. Влияе ли захранването върху качеството на звука, като изключим шумовете, които може да генерира. Извинявам се, ако вече е писано по въпроса, моля за линк към темата.
 3. Nikolov_76

  Лампов усилвател до 1300 лева

  Извинявам се, че се намесвам, но какво им е на българските търговци? В смисъл, ако имате информация за некоректно отношение.....ще е полезно да се знае.....
 4. Nikolov_76

  Ефектите Boss

  Изтрих го без да искам, та го качвам пак, ако на някой му е интересно.... Знаещите обясниха вече за какво става въпрос. Ако някой администратор има желание, може да го върне на мястото му.
 5. Nikolov_76

  Ефектите Boss

  Така или иначе, вече я има темта, моля за Вшите мнения: Ккто стна ясно, имам OS - 2. Ползвм предимно драйва. Има ли смисъл да купувам SD 1. Ясно е, че е добре да се пробва, но няма къде да ги чуя заедно. Гледам в You Tube клипчетата, изглежда при определени настройки се препокриват като звук, но дали е така вдействителност..... Моля, кайто има лични наблюденея и има желание- да даде мнение. Благодаря.
 6. Nikolov_76

  Ефектите Boss

  Само когато няма включена китара. Открих го случайно.... Иначе си работи перфектно. А иначе, изключих всичко, оставих само него във веригата и тогава направих клипчето.....
 7. Nikolov_76

  Ефектите Boss

  Благодаря. Защото си помислих, че ефекта се е скапал, въпреки, че като се включи китарата е абсолютно безшумен, дори при усилен драйв....
 8. Nikolov_76

  Ефектите Boss

  Някой няма ли да каже как се генерира този чист тон....? Има проблем с ефекта или е нещо друго....
 9. Nikolov_76

  Ефектите Boss

  За шума на изхода е ясно, но това не е шум, а звучи като ясен сигнал, чиято честота се променя с увеличаване на драйва, все едно е пуснат сигнал от генератор....
 10. Nikolov_76

  Ефектите Boss

  Това се случва, когато няма включен инструмент. Когато се включи китарата пищенето изчезва. Няма никакъв шум. Не съм виждал такова нещо. Този звук се появява, както се вижда, при усилване на драйва, и се променя при усилването.Нормално ли е за тези ефекти? Моля за Вашите коментари.
 11. Nikolov_76

  Ефектите Boss

  Благодаря за корекцията и за отговора.
 12. Nikolov_76

  Ефектите Boss

  Здравейте, Има ли разлика в качеството на ефектите, и по тчно на по- стрите, произведени в Тайван и тези, които продават сега, произведени в Малайзия.
 13. Nikolov_76

  Baevox усилватели?

  Очевидно си абсолютно прав. Лично се убедих, че няма как за без пари да се свири с лампова техника. Явно, много по- добро решение за малък бюджет е транзистора.
 14. Nikolov_76

  Baevox усилватели?

  Говорим за звук,....честотна характеристика, тон, обем....такива неща....нали се сещаш....Задкитарното устройство няма влияние върху тези неща.....ако ме разбираш.......
 15. Nikolov_76

  Baevox усилватели?

  Та да се включа за последно в тая тема.... Имах възможност да пробвам малко лампово комбо - Crate V5. Звучи ми откровено зле.... като тенекиена кофа.... Освен това, установих че вкарва шум. Пробвах го със Squier clasic Vibe и с един Epiphone . И с двете китари при малко по- високо ниво на звука има шум, без да е включен ефект. Не знам дали това е "лампов" звук, но със сигурност не е моя. Според мен и моите уши, Фронтмен 25r с включен в него Zoom G1 on, звучи в пъти по- добре и има възможности за много по- разнообразен звук. Това установих субективно, със собствените си уши. Според мен въобще не си заслужава да се подменя малко транзисторно кубе за малко лампово. Няма никакъв смисъл. Само пари на вятъра.....и може би, дори по- лош резултат.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.