Jump to content
Българският форум за музиканти

Nikolov_76

Members
 • Content Count

  64
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Nikolov_76 last won the day on July 20 2019

Nikolov_76 had the most liked content!

Community Reputation

11 Good

About Nikolov_76

Previous Fields

 • Инструмент
  Китара

Recent Profile Visitors

354 profile views
 1. Nikolov_76

  Блус - 12 такта

  Благодаря! Най- накрая го схванах! Материалът се оказа разбираем и много полезен. Наистина ми помогна. Благодаря за отношението!✌
 2. Здравейте. Най напред искам да се извиня за въпроса, но моля някой да обясни защо класическата блус схема се нарича "12 тактова". И как точно се отброяват тактовете. Свиря, броя, но не стигам до числото 12 ( не мога да се изразя по ясно), при затваряне на фигурата. Очевидно, нямам нужните теоритични познания и едва ли ще ги придобия, но ще съм благодарен ако някой опита да обясни този конкретен въпрос.
 3. По- нагоре в темата, а и в други теми е писано, че масло не се използва при кленов лакиран фредбоорд. Маслото попива във фредборда, когато е от розово дърво или нещо друго и не е лакиран. Така го освежава и поддържа. Както се досещаш, няма как да попие в лакираната повърхност на фредбоорд от клен.
 4. Искаше ми се да видя още разсъждения по темата, но май няма да стане. Опитвам се да се обедя, че няма проблем и че това не може да е причина да търся лютиер или направо нова китара...
 5. Други мнения, или нещата са ясни.....
 6. Явно е масово. Много ме дразни, ама ще ми мине! 😁✌😁✌ Мислех, че се получава само при евтините китари ( като моя Squier) , но май не е така.... Разбирам, че причините за това са много....
 7. От стягането на болтовете?!? Не мога да проумея, защото китарата е нова. Купих я от човек, но по всичко личи, че е нова.
 8. И да попитам, има ли нужда от някакъв ремонт и с какви материали трябва да се извърши.
 9. Моля, някой да обясни защо се получава това. Китарата не е удряна, натиска на и тн... Виждал съм го на три китари. Надявам се пукнатината да е само на лака. Моля, който има отговор да сподели...
 10. Някой може ли да ми обясни защо става така. Виждам това на поредната китара....Китарата е нова, но забелязах спукване на лака, в основата, при сглобката на грифа. Ще опитам да кача снимка . Интересното е, че това съм го виждал на две- три китари. Няма следа от удар или нещо такова. Някой може ли да обясни от какво се получава това?
 11. Платформите не разрешават да се продават копия и реплики. Напишеш ли "копие" в заглавието, веднага свалят обявата.
 12. Stagg 10w нов не е добре. За същите пари в OLX има два пъти по големи и по добри кубета, с ревърб, да речем. Мисли и за ефекти, защото на тия кубета мръсния канал не става за нищо, независимо какво ще вземеш. За китарата според мен е същото. За 230лв. Със сигурност ще намериш нещо по-читаво, но втора употреба. Ако дължиш да е от магазина- коментарът ми е излишен. Успех!
 13. " освежаване" на усилвател?!?!? Това да не е фикус????
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.