Jump to content
Българският форум за музиканти

Nikolov_76

Members
 • Content Count

  52
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Nikolov_76 last won the day on July 20

Nikolov_76 had the most liked content!

Community Reputation

10 Good

About Nikolov_76

 • Rank
  Навъртащ се

Previous Fields

 • Инструмент
  Китара

Recent Profile Visitors

234 profile views
 1. Stagg 10w нов не е добре. За същите пари в OLX има два пъти по големи и по добри кубета, с ревърб, да речем. Мисли и за ефекти, защото на тия кубета мръсния канал не става за нищо, независимо какво ще вземеш. За китарата според мен е същото. За 230лв. Със сигурност ще намериш нещо по-читаво, но втора употреба. Ако дължиш да е от магазина- коментарът ми е излишен. Успех!
 2. " освежаване" на усилвател?!?!? Това да не е фикус????
 3. Nikolov_76

  Животът на усилвателя....

  Жестоко! Всъщност, има стари записи и ленти, но не вярвах, че усилвател може да е жив след толкова години!
 4. Nikolov_76

  Животът на усилвателя....

  От 30-те!!! Това са близо 70 години!!
 5. Здравейте! Ясно е, че всеки усилвател рано или късно отива на ремонт. Интересно ми е обаче, можем ли да открием най- стария, работещ и използван и в момента китарен усилвател, независимо транзистор или лампа, кубе или глава.....?!?. Чувал съм за работещи 30 годишни кубета. Почти съм сигурен, че има и по- стари....
 6. Nikolov_76

  ESP EC-256 или Epiphone LP Standard Plus Pro

  Да.....И при мен главата е залепена. Едва се забелязва, но е така. Разгледах подобните модиели на Харлей в сайта и изглежда така е при всички LP на които се вижда шарката на дървото.
 7. Nikolov_76

  ESP EC-256 или Epiphone LP Standard Plus Pro

  Мисля, че грифа е от цяло парче дърво.
 8. Nikolov_76

  ESP EC-256 или Epiphone LP Standard Plus Pro

  Понеже скоро си взех Harley Benton, 450р plus LD (даже се похвалих в темата за нови придобивки) да кажа, че съм доволен. Изглежда много добре. Не съм обърнал внимание за хедстока, но довечера ще погледна. Не знам от какво дърво е, но тежи 4 кг. ( специално я претеглих и се надявам кантара да е верен). Финиша е много добре. Праговете се нуждаят от полиране. Струните са очевидно стари. Има нужда от сетъп. Но за тия пари според мен е супер. Не че съм имал по- добра, но съм пробвал хубави китари по магазините и мисля, че Харлито си заслужава парите. П.П. Да попитам, каква е разликата, ако хедстока е залепен за грифа?
 9. Harley Benton SC 450 plus LD. Доволен съм. Трябва да се полират праговете, но иначе е супер, за парите си. Тежи 4кг! ПП. Моля, ако има коментари, да са обективни и полезни. Аз също разбирам, че не е LP., но ми се искаше да се похваля.
 10. Nikolov_76

  Кабел за китара

  Да, такъв е кабелът. Благодаря за отговора.
 11. Nikolov_76

  Кабел за китара

  Извинявам се за глупавия въпрос. Купих си кабел за китарата на метър (Proel). У дома видях, че до надписите по кабела има стрелки, които сякаш указват посока. Та въпросът е какво указват тези стрелки, има ли значение как ще се включи инстументът и тн, защото за пръв път ги забелязвам на инструментален кабел. Става въпрос за най -обикновен кабел за 1.70 метъра.
 12. С грифа нищо не можеш да направиш. Ако се е изкривил напред ( или назад), можеш да опиташ с корекции във височината на нът-а или задния мост, за да премахнеш бръжденето по праговете.
 13. Nikolov_76

  Как да стана музикант?

  Междувременно, що не станеш звезда и не напълниш някой стадион, Маракана, например, така.....за разнообразие, докато се чудиш... Ега ти темата! Честно, това някакъв майтап ли е?!?
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.