Jump to content
Българският форум за музиканти

Sonny

Members
 • Content Count

  56
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Sonny last won the day on November 27 2016

Sonny had the most liked content!

Community Reputation

30 Excellent

About Sonny

 • Rank
  Навъртащ се

Previous Fields

 • Инструмент
  Jackson San Dimas / Dinky

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Interests
  ...
 1. Sonny

  уроци

  Свържи се с Димитър Налбантов. http://nalbantov.com/ https://www.youtube.com/user/diminalbantov
 2. Офф топик: Не искам да създавам излишни спорове или да давам акъл в така или иначе леко замиращ форум. Вече са дадени достатъчно отговори на темата от които автора да реши кое му върши работа и кое не. В никакъв случай не искам да упреквам автора за избора му на инструмент, но какъв е замисъла зад тази покупка при положение, че не искате тремолото да функционира ? Дори и с това намаление дали некът е толкова хубав ? Или е просто импулсивна покупка ? Със смесени чувства съм за Floyd Rose Special вибрато системите. Притежавам китара с въпросната система и изобщо не съм доволен от качеството на изработка. Седлата са изработени от някаква много кекава цинкова сплав, която е адски мека и със времето се образуват канали в тях от струните и последиците бързо излизат наяве. И не, това не се дължи на пренатягане на заключващите болтове или лоша поддръжка... Китарата не е била в условия на висока влажност, или много високи температурни условия/промени. Просто тези корейски модели са адски недъгави. Така че, дори и да се блокира блока няма никаква гаранция, че седлата или нещо друго няма да даде фира след половин година и китарата ще се разстройва постоянно. Късмет да намерите и оригинални резервни части на Floyd Rose за Special сериите, които да не струват майка си и баща си защото са доставени от САЩ. По-удачно ще е да се смени цялата система с нещо по-качествено. А ако се обърнете към Schaller за седла например, бъдете сигурни, че няма да паснат без Shim-oве. Все пак не е важно какво мисля аз, а дали автора е доволен от избора си. Щом е преценил, че този модел му харесва и му доставя удоволствие да свири на него значи е постъпил правилно, но да има едно наум с това с което се е захванал.
 3. Tremol-no също е добро решение. Не съм сигурен дали големите муз. магазини го имат в наличност, но през Динакорд и Томан отнема около 1 месец да пристигне. А през това време може да го блокирате както споменахте с трупче или нещо подръка.
 4. Първият сингъл от новия му соло албум - Internal Waves of Love.
 5. Sonny

  Формула 1

  Не съм фен на Хамилтън, но всеки на негово място би постъпил също като него. Естествено не трябва да рискува победата на отбора с действията си, но поне няма да съжалява, че не е опитал да намери най-добрия изход от ситуацията. А това дали може да превъзмогне егото си и да приеме загубата мъжки е съвсем друга тема... Много се радвам за Розберг, титлата е напълно заслужена след това, което ни показа този сезон, въпреки че много хора се съмняваха в него, той показа хладнокръвие,спокойствие и психика!
 6. Sonny

  Guitar Rig

  USB или Firewire Audio Interface ви трябва. Тези жакове не са за музикални инструменти, предполагам се досещате.
 7. Sonny

  Проблем с Floyd Rose Special.

  Проблемът е при самото заключване на струната. Заради образуваните канали в седлото, блокчето, което трябва да притиска струната не може да я "заключи". При всеки бенд струната все повече и повече излиза от строй докато не излезе от бриджа(все едно се къса). Предполагам, че няма как да се поправи (?), но съм готов да чуя предложения. Да разбирам ли, че седлата на "Schaller" пасват и на официалните вибрато системи от Floyd Rose включително и корейския "Special" ? Има ли разлика м/у номерацията (височината на седлата) на снимките освен различната цифрова подредба или аз нещо пропускам(трябва да се получи следния радиус:short, medium, tall, tall, medium, short.) ? В Dynacord (MW), седлото за Сол струна на "Schaller" е 10мм т.е. няма различия м/у височината на седлата на двете марки ? Благодаря предварително!
 8. Sonny

  Проблем с Floyd Rose Special.

  Благодаря за съдействието!
 9. Здравейте! Имам проблем със едно от седлата на въпросната вибрато система (Сол струна). За пръв път забелязах за проблема миналото лято, когато при бенд на цял тон или половин тон на въпросната сол струна, тя много бързо излизаше от строй въпреки двуточковото заключване. Дори с натискането на вибрато ръчката, струната не се връщаше обратно в тон. Веднага се досетих какво е станало и силно се надявах да е от нът-а, но не беше от него... В седлото от цинкова сплав се бяха образували два канала от струната и тя просто изкачаше от него. Дължа да спомена, че никога не пренатягам болтовете за заключването на струните при тремолото и нът-а тъй като знаех, че може да се получи подобна беля още преди да закупя китара с такава система. Китарата стоеше в стая във лятната ми вила, НЕ на пряка светлина, но явно летните температури не са се отразили добре на нея... Въпросът ми е къде в гр. София мога да намеря качествени или оригинални седла на Floyd Rose ? До колкото разбирам от сайта им седлата от стомана не пасват на корейския "Special" !? Имам ли някакви възможности за ъпгрейд или да спестявам за по-висок клас бридж ? Нямам възможност да определя радиуса на седлата, но според Floyd Rose трябва да е: #0: E strings, #2: A & B Strings, #1: D & G Strings. Китарата е Jackson San Dimas SDX без recess. Струните, които ползвам са Elexir Superlight Nanoweb 9-42 и D'addario Super Light nickel wound 9-42 без wound "G" струни.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.