Jump to content
Българският форум за музиканти

svet.k

Members
 • Content Count

  356
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by svet.k

 1. И от мен нещо скромно :)
 2. svet.k

  Забавна простотия

  Вързал Домати звъннал на Тони МалкоКалпав и решили да се обадят на Майк Порното да кажат на Били Шината да вземат да посвирят :) п.п. Нищо лично, обикновен хумор, харесвам ги всичките.
 3. За кой град става въпрос?
 4. Аз имах mooer trescab. Е вече го нямам!
 5. https://soundcloud.com/svett_k/zero-tolerance-death-cover-instrumental
 6. Здавейте, става въпрос за Matshall mg 10. Свири с преъсвания и намаляване на сигнала постоянно, а на драйв канала няма почти никой. Когато обаче се натиснат копчетата за гейн и съответно левел, работи добре. Отворих го, има две малки платки, аз няма да мога да се справя със смяната на потенциометрите. от Пловдив съм, ако някой прояви желание да помогне ще се радвам и заплатя естествено.
 7. Да, от малките, квадратни са. Само единия работи добре, според мен са заминали, като се натисне за драйва, работи. На клийн канала винаги е усилен до край, само хърка като въртя. На много места са запоени, не ме бива в разпояването много. Единия е с различен цвят и има бая колофон на спойката, може да е сменян. Цялата платка може да се извади, с едни пинчета е хваната към жака и другата.
 8. Не знам дали е за този раздел, но метода върши чудна работа: взимате си четка за маслени бои с твърд косъм, размер - 10-15. С нея много лесно се отсранява прах например от главата на китарата, където са ключовете, между струните. Също между струните, при адаптрите. Става и за ефекти и ампове - между копчетата и разни улейчета и прочие. Клавиатурата на компа, радиатор на процесор и дъно... Въобще всички трудно достъпни места, където се събира прах и не влиза някакъв парцал.
 9. svet.k

  Marshall DSL5C

  https://soundcloud.com/svett_k/marshall-dsl5c-demo Успях накрая да го усиля до последно най-накрая усилвателя (или поне преампа). Стана като бучнах от сенд извода кабел в процесор, от който ползвам само каб. симулация и малко ревърб, симулацията е най-близка до реалния тон. И даже така ми харесва доста повече, ще се замислям за атенюатър. Ползван е и буустър на драйв канала.
 10. svet.k

  кубе Roland CUBE 20XL

  Ако искаш да ползваш моделинг звук, препоръчвам процесор, то на практика е същото, само с него имаш много повече възможности да модулираш звука и донагласяш тона, които желаеш. Това при положение че имаш стабилна звукова уредба в къщи. Другото което е че е много по лесен за разнасяне. Като цяло моделинг комботата са с кофти тон, ревютата ги обработват после.
 11. Търся група или хора, които им се занимава малко по - сериозно с музика. На 37 съм. Стилово ориентиран - от джаз до дет метъл, като наблягам на прогресив и влиянията му в другите стилове. Любима банда ми е: Beyond Twilight, само една посочвам за да не правя списък и да ви губя времето. Това което ми се свири е почти всякакъв метъл, без пауър, блек и кор разбира се. facebook: svetlin.kolev.37 tel.: 0889941007
 12. Здравейте, имам една Jamlab малка юсб карта, която върши няква работа но има едно постоянно пищене, което се чува и на запис. Ползвам я на лаптоп и имам чувството че е от вградения микрофон, пробвах да го дисейбълна но няма промяна. Има ли някакъв начин генерално да го спра? И всъщност дали от това е проблема?
 13. Тва мога да го пробвам, но после ще е малко тегаво с музиката и другите неща дето издават звук.
 14. Не сработи това с изолирането на заземяването, то дори и без да е включен адаптера пак пищи. Какъв е този филтър и откъде мога да го взема (направя) ?
 15. Забравих да допълня че проблема го е имало с всички карти, които съм ползвал до сега.
 16. Здравейте, дилемата ми е такава: Става въпрос за кубе, което се ползва в къщи, за сега ползвам процесор за ефекти в луупа, но той променя тона като цяло. Понеже не искам да инвестирам в скъпо струващи ефекти, питането ми е дали бюджетни такива също няма да скапват тона и дали си струва да ги заменям с проца. Общо взето ползвам само - дилей, ревърб и нойс гейт. Естествено мога да ползвам и само един от тях, и от тази гледна точка дали е най-удачно да са тру байпас? Съответно дали по-високите класове процесори са по-добре в това отношение (все пак те могат да се ползват и самостоятелно за най-различни цели)?
 17. Ще се опитам да конкретизирам малко: С процесора мога да изключа всички останали неща освен ефектите, които искам да ползвам, но остава конвертирането от аналогов звук към цифров и обратно, това се чува! Въпроса е дали камиончетата правят същото, незнам дали има аналогов ревърб, и дали навързани няколко няма да влошават звука. С процесора се губи главно от агресията, малко по замазан е и някои честоти липсват. То това до няк'ва степен става и като го сложа на режим 1 ват.
 18. ^^ Когато е изключена амп секцията, съответно и кабинет симулацията, бутона за амп/миксер не е активен, поне аз не чувам разлика. За ползване на ампа вкъщи, то аз за това го взех- 5/1 вата е. Ще видя за дилей, тия дни.
 19. Процесора е Диджитек рп255, могат всички останали блокове да се изключват. Не казвам че много се скапва тона, но е осезаемо, според мен е от цифровата конверкция.
 20. Благодаря, това е ценна информация.
 21. Aз имам Co9, върши добра работа.
 22. svet.k

  Scavenger of Human Sorrow - Death

  Благодаря за съвета и оценката. За съжаление нивата ми на писане на барабани не са особено високи, ползвал съм готов бекинг трак. Интересува ме как ви звучи китарата, освен че е по висока като ниво? Ползвал съм Marshall dsl5c, Ibanez rg 470 и микрофон - e-voice co9 Благодаря още веднъж.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.