Jump to content
Българският форум за музиканти

svet.k

Members
 • Content Count

  378
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by svet.k

 1. svet.k

  Избор на процесор

  От изброените, аз бих заложил на Диджитека, имат добри амп и каб симулации. Ефектите на всички са еднакви. Дижитека ми звучи по естествено, Лайн сикс не бих препоръчал по същата причина. Между другото е много важно как го настройваш самия проц, обикновенно фабричните настройки са доста зле. Аз примерно моя го пускам заедно с китара от няква песен, която ми харесва и се опитвам да постигна приблизителен тон. Не вярвай на демотата в ютюб! Наистина е най добре да се тества на място, но и това е нож с две остриета, защото за толкова кратко време не може да се прецени... Бос катана също е добър избор.
 2. Аз не казвам че не страхотен саунда, напротив, затова го пуснах в тоя топик. Просто казвам че не е аналогов.
 3. Браво тогава на Вокс, успяли са в няколко транзистора да поберат предусилвател, дисторшън, волюм, тон контрол, кабинет симулация, че и дилей. :) И Мп3 вход, щах да пропусна. :)
 4. Само последно да вметна - какво може да прави чипа друго? За мен разликата е все едно да слушаш музика от мини СД карта или от СД плеър.
 5. По тази логика и процесорите не са дигитални. Под аналогово разбирам - транзистори, лампи и т.н.
 6. Ако имаш мастър, за какво ти е атенюатор? Повечето малки лампови кубета нямат мастър, крайната лампа е на макс и си усилваш само преампа, това имам предвид за волюм педала, че все пак ще можеш да усилиш преампа, колкото си искаш, без да буташ стени и плочки. :)
 7. По добре си вземи волюм педал, ако имаш ефект лууп, сигурно ще върши по добра работа
 8. Те това е възможно най портативното Само че това дето пишат че било изцяло аналогово е търговски трик. Наскоро отворих моето - само чипове има вътре.
 9. Нойс супресора е винаги след драйв педала, или съответно след преампа на кубето. Другото няма смисъл, затова получаваш фейд ефект.
 10. Един неделно сутришен "Джъстис" за всички вас
 11. https://soundcloud.com/svett_k/voice-of-the-soul-ii
 12. Усилвателя е буустнат с въпросния дист. а Воксчето го ползвам само като кабинет симулация през линейния изход.
 13. Oт моя опит с процесори и големи глави съм заключил, че е най добра тази комбинация, когато проца е преди ампа на чистия му канал!
 14. Като цяло не е добра идея да слагаш процесор на лампово кубе - скапва се тона, най-вече защото има цифрова към аналогова конверсия и после обратно. Не че аналоговите ефекти не променят тона, но при тях е някакси по естествено. Реално ти трябват 3-4 камиончета - ревърб, дилей, хорус и нойс гейт.
 15. Здравейте, става дума за едно захранване Роланд за китарни ефекти. Трябва да е 9 волта, но дава 14 и ефектите бучат от него. 1 ампер е. Капсуловано е и не можах да го отворя. Правено е в Япония и не ми се хвърля. Въпроса е с какво мога да намаля напрежението? Мислех за резистор, но май няма да е постоянен резултата с него. Или някъв тример? Имаше интегрални схеми в комбинация с кондензатори, но не съм много в час с електрониката и моля за конкретни съвети. Благодаря предварително на тези които се отзоват на запитването.
 16. Няма брум, и при вързани 2-3 ефекта няма пад на напрежението. Само остана да реша проблема къде да ги поместя. Може да се отворят кутиите с макетен нож, но незнам дали ще си струва, може да няма място вътре.
 17. Станаха и двата. Първия се узорих малко че ми е голям поялника, но на Роланда направих директна спойка на крачетата. Благодаря за отговорите и за темата на Бейби Томас, върши добра работа.
 18. Черно фолио можеш да вземеш- самозалепващо, после няма проблеми при свалянето.
 19. Май не е импулсен, тежи като за трансформаторен. Няма да го отварям, тия дни ще ида за елементи и ще пробвам да го направя. Обаче майтапа е пълен с тия захранвания. Оня ден търся един кабел в едно магазинче с изостанали преоценени стоки и кво да видя, захранване с накрайник за ефекти. Гледам пише 9 волта, малко но и то трансформаторно и го взех. Разбира се като се прибрах не показа 9 а цели 16 волта. Мога и него да го пробвам. Мисля да ги сложа чарколяците в няква малка кутийка и да я лепна за голямата кутия.
 20. Roland ACI - 220 e модела. Трябва 9 волта да дава. Според мен е прегрян и има окъсяване на намотките.
 21. Благодаря за отговорите, първото няма да мога да го направя, няма радиатор. На Бейби Томас изглежда лесно. Отивам до Викиват и като го направя ще пиша. Може ли всички елементи да ги навържа за крачетата им и после с изолирбанд, с цел по малък обем. То ще стърчи отвън до кутията.
 22. svet.k

  Съвети за бързо свирене?

  Ако не си почнал да заучаваш гами и арпежи, това ще помогне за увеличаване на скоростта.
 23. И от мен нещо скромно :)
 24. svet.k

  Забавна простотия

  Вързал Домати звъннал на Тони МалкоКалпав и решили да се обадят на Майк Порното да кажат на Били Шината да вземат да посвирят :) п.п. Нищо лично, обикновен хумор, харесвам ги всичките.
 25. За кой град става въпрос?
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.