Jump to content
Българският форум за музиканти

Danny47

Members
 • Content Count

  479
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Danny47

 1. Danny47

  In Ear Monitor

  Значи трябват ми слушалки тип тапи, за монитори, които да заглушават. За свирене на живо, за упражнения с кликове, синбеци и други такива действия ! Барабанист съм. В Dynacord имаше Зенхайзер и АКГ, но АКГто като си го сложих нещо хич не заглушаваше, то само се поставяше, а другите нямах възможност да ги пробвам, защото бяха в найлонче. В крайна сметка мисля, че това ще ми върши нужната работа тъй като си е казано "Sound Isolating In Ear Earphone". От серията Е са най-евтини, но изглеждат много добри... все пак вървят по 100$ . Някой ако може да хвърли малко светлина по въпроса за този тип монитори и дали този модел на Shure ще ми свърши работа. Благодаря предварително!
 2. Danny47

  Наши видео клипове

  Джем ала The Black Dahlia Murder
 3. Разбира се, че има значение какъв избор ще направи колегата... било то и за барабани до 1000лв. Ако си вземе Стаг, може да е сигурен, че ще направи грешка. Мапекс се правят във фабриката на Сонор (Китай) и мога да ти гарантирам, че няма да сгрешиш с нито една от тези две марки. За мен Сонор имат неразрушим хардуер и най-евтината им серия няма конкуренция в този ценови клас. Това е моята препоръка.
 4. За ниво "начинаещи" - ще овладеем постановка и техники при ръце и крака, работа за координация и още няколко необходими неща, които са ви нужни, за да започнете. Ще се радвам да се занимаваме с музика, която на ВАС ви харесва. Това значи, че ще свирим по-"специализирани" упражнения, които ще извличаме от музиката, която искате да свирите. За ниво "напреднали" - специализирал съм се в тежката музика. Мога да ви помогна да си изградите концепция на работа спрямо целите, които гоните в тези стилове. Детайлно разяснение на техники за ръце и крака, целенасочени за тези стилове упражнения за баланс, контрол, координация и бързина, постановка на тялото и разяснение относно "биомеханиката" при свиренето на барабани. Цената за един урок (един астрономически час) е 10лв. Телефон за връзка: 0898 56 54 54
 5. Вече имам и facebook група, която ще обновявам, когато качвам нов материал. http://www.facebook.com/pages/%D0%A3%D1%80%D0%BE%D1%86%D0%B8-%D0%BF%D0%BE-%D0%B1%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%B8-%D1%81-%D0%94%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B5%D0%BB-%D0%94%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2-Project-Arcadia-ex-Psycho-Might-Go/126699547412636 http://www.youtube.com/watch?v=y7eHW1f5Ngo
 6. Аз давам уроци и се намирам в Мусагеница. Ето ти линк към обявата ми направо. http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=68663
 7. Не знам как да го изчистиш, но като цяло чинелите не трябва да са подлагани на ниски температури, защото се чупят много бързо! Следователно и тва, че ще го изрежеш няма да ти реши проблемите. Ако е неизбежно това да свириш на студ, ползвай нисък клас чинели, за които да не ти пука мн мн ако са пукнати или мръсни.
 8. Малко повдигане на обявата, както и ще добавя, че уроците се намират в квартал Мусагеница. За тези, които нямат възможност да идват до тук, може да се разберем и за това да идвам при вас. Цената в този случай става на 15лв. и тази "услуга" ще е валидна само през уикендите.
 9. Danny47

  Drumset Competition 2010

  Според мен награждаването си беше адекватно, но важното е, че имаше талантливи участници. Поздравления за хубавото събитие на организаторите!
 10. Danny47

  Drumset Competition 2010

  Жалко, че съм дърт вече. Колко ще са билетите за слушатели??
 11. Ако е Intruder, 100% Sonor повече ще ти хареса.
 12. На Pearl всичките им серии са доста добри и доста бързи. Гледай за педали, които нямат много широка конструкция и много тежки степенки. Дебелината на оста при лагерите също е от значние според личните ми наблюдения... колкото по-тънка и с по-малки лагери, толкова повече бързина. Пробвай най-евтините Сонори (същото се отнася за Avengera)... елементарни педали, но доста по-добре ми идват от към контрол и скорост сравнени със скъпите серии на DW или TAMA.
 13. Съветвам те Gibraltar Avenger. Един модел под Intruder-a е, но е много по-лек и бърз. На чувство се доближава до Аксиса ми. Ако нещо се случи с моя педал (да чукам на дърво), ще си взема такъв.
 14. Danny47

  Странно

  Обърни внимание, че има огромна разлика между това да си в добра форма, да си загрял няколко часа и между това да седнеш, когато не си свирил 10 дена и не си загрял. Само с годините и повишаването на издръжливостта (което си е техника) ще стане така, както искаш. Не забравяй, че касите са само част от свиренето на барабани... т.е. приоритет според мен трябва да ти е да изчистиш "обикновените" бийтове в това видео, преди да се тревожиш за "мускулната" част на нещата.
 15. Danny47

  Кардан

  Линкът, който си дал не се отваря!
 16. Аз давам уроци по барабани. Ако искаш ми пиши лично съобщение за повече информация.
 17. Това е едно от тези неща, за които може да четеш до утре и накрая ще го направиш, както тялото ти казва, че е най-лесно!
 18. Danny47

  БГ Барабанисти

  Цветан Георгиев - с кой ли не (Латино Партизани, Канопус, Лили Иванова...)
 19. Danny47

  Наши видео клипове

  Васко всеки път показва напредък. Браво!
 20. You can use band rehearsal rooms for this. The prize is between 8-15 leva per hour. You can try some of these phones 0898 553 566 , 0878 2222 41, 02 931 48. This rehearsal room is called "Sub Zero", it has 2 kits, one of them is nice 7 piece DW kit (you must ask for it) with Pearl Eliminator double pedal, but I don't think they offer cymbals, or there where some cracked ones I don't know. Also, I think there was a rehearsal room that had offers just for drummers (cheaper than band rehearsal time) - it's site is www.repeticionnata.com/ and the telephone is 0885 55 22 46. Good luck!
 21. ^ Да, готини са, но май отиват към 400лв. до колкото си спомням.
 22. Това е кардан, който не само си заслужава парите, но и го предпочитам пред доста от по-скъпите педали. Има го в xxxx, но ако го нямат в наличност, изчакай, няма да съжаляваш!
 23. Верният отговор е - "колкото искаш". Зависи какво свириш де. Има неща дет е излишно да им отделяш повече от 10мин., има и други, които можеш да упражняваш по 30мин. Нуждите на всеки са различни, но за начинаещ 1-2 часа е напълно достатъчно. Като напреднеш ще искаш да упражняваш по-разнообразни неща и ще отделяш повече време. В крайна сметка, не е до количество, а до качетво. Ако имаш възможност да свириш само по 30мин. на ден, изтискай максималното от това, но не забравяй и да се забавляваш като "джемваш" с музика. Ако свириш в банда, там ще откриеш и какво ти трябва да упражняваш.
 24. Danny47

  Тригери

  Аз мога да добавя нещо. Много по-ползотворно е да се упражняваш с тригери за двойни каси, защото всяко малко римтическо отклонение и лизване по кожата на касата се чува много ясно и отчетливо. Говорим за неща, които няма как да чуеш дори и с микрофон в касата. Тригерите ще те принудият да свириш чисто и го намирам за препоръчително, дори и само за упражнения.
 25. Danny47

  Тригери

  Дам, но самоделки не е оферта, защото рано или късно жичката при спойката ще се скъса. Аз сега си купих един на Yamaha дет се залепва и за домашни условия е ок, но за живо свирене ако си с една каса, един тригер ще ти създава много проблеми (вибрации от бас китарата и от другите барабани). Най-безопасният вариант за живо свирене, а и тогава не се налага да си тъпчиш касата (и да миксираш звук от тригер с микрофон) и да разбираш мн мн от модули е на две чукчета, да залепиш по един тригер Yamaha. Това са ти 2х60лв. за тригери + 2х7 за чукчета (Мапекс например) + още едно чукче с тригер за резерва. Крайната сума не е малка, но този "механичен" вариант за тригериране е МНОГО по-добър от акустичните тригери. Тва разбира се ако си падате по бързите каси, в противен случай най-обикновен акустичен тригер ще ви свърши работа.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.