Jump to content
Българският форум за музиканти

Мартин87

Members
  • Мнения

    247
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    кларинет, саксофон

Profile Information

  • Gender
    Male

Последни посетители

1772 профилни разглеждания

Мартин87's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

42

Обществена Репутация

  1. Поздравления за покупката! Някои колеги твърдят и че няма разлика между 900 и 600, но... има.
  2. Обади се на ‭087 9832912‬ Това е телефона на Невилиян от Гема мюзик (собственика). Имат добър майстор, който ще ти свърши работа.
  3. През 2012 г. се явихме на тяхно прослушване тук в София. Едно на ръка, че предлагат ниски заплати, ами се и чу, че собственикът карал музикантите да му работят на къщата (която тогава била в строеж), иначе няма да им дава участия. За да нямаш проблеми, не се занимавай с тях.
  4. Колега, от поста ти разбирам, че не си доволен от барабаните и начинът, по който си намерил решение. Но трябва да кажа, че различните клавири (най-вече различните марки) показват различни резултати на реверби при еднакви стойности. Дължината им е различна, както и вида на самия реверб. Посочените от теб модули и GW-8 са от различни генерации и ако да речем, стойност на реверба на барабаните от 80 (да речем за някоя балада) за старата генерация модули е ОК, то за GW-8 може да е твърде голяма и да става голямо мазало. Това разбира се важи за всички инструменти, барабаните просто ги дадох за пример.
  5. Мартин87

    KORG PA700

    Желязната логика сочи, че 700 е новият модел на 600. Пипал съм 600, а притежавам 900 - разлика в изпълнението има, а не случайно и в цената. Та логиката сочи, че 700 няма как да се приближи като качество до Про серията дори след 10 години, тъй като от компанията нямат интерес да го правят. Съвместимостта ще да е в плюс на новия модел.
  6. А не е ли вариант да вземеш един хубав мек калъф? По този начин се вместваш в 20-21 кг. и максимум 150 лева.
  7. И аз не схващам как става тая работа, при положение че Ра3х беше пуснат септември 2011, Ра4х през септември 2015. Та в тоя ред на мисли, не виждам как след 3 месеца ще излезе Ра5х.
  8. Montage 6 не е аранжор и няма място за коментар в тази тема.
  9. Платъците все ще ги уцелиш някак. Навярно мундщука е с някакъв стандартен отвор и предполагам, че Vandoren 2ри номер ще ти върши работа, най-много 2,5. Доста време трябва да мине, за да изчезнат киксовете. Кларинета ти най-вероятно е Си-бемол строй (Б-кларинет), тъй като този строй е най-разпространения по света. Много лесно ще разбереш какъв е строй е със сигурност. Свириш тон Сол - на кларинета това е грифът, при който пръстите ти не натискат нито една клапа и самият ти не запушваш нито една дупка, а само надуваш и с десния си палец го подпираш. Ако този тон отговаря на тон Фа на пианото, значи кларинетът е Б-строй. Това със залепващата лента не те съветвам да го правиш. Чувал съм че не е особено сполучливо и пуска ток понякога. Щом искаш директно да го озвучиш, по-добре пробий бурето. Но трябва да си наясно, че всичко трябва да е много добре уплътнено, без да минава въздух. Не съм в течение какво има на пазара като школа и към момента не мога да препоръчам никоя. Аз преди 15-16 г. се учих от школата на професор Сава Димитров. Твърде вероятно е и към момента тя да е най-разпространената, но наистина не знам.
  10. И аз съм си казвал същото нещо... Но тези неща се научават и се виждат вече на място. Преди това няма как да знаеш. А когато си там, вече е късно.
  11. Да, човърка ме, по този начин работя от точно 2 години. Преди това търсих уникалния саунд (максимално близък до оригинала) на всяко парче и мога да кажа, че повечето пъти парчетата ми звучаха доста близо до оригинала. Но аз до сега работя само в чужбина. Няколко месеца с една апаратура, после с друга - каквото дадат на работното място. Случвало ми се е в хотелски бар да работя без ниските боксове на Bose, само с високите (вадят само среда и високи) и звучиш като Vef. Питам: "Къде са бас-колоните, по принцип вървят в комплект?" Отговор: "Няма ги, така ги купихме, собственикът не обича да е силна музиката..." Навсякъде се чува различно и единствения шанс да няма проблеми е горе-посочения от мен. Демек - принудително е.
  12. Правилно. Точно поради тази причина работя точно с 2 дръм кита (1. Стандартен с акустично звучене, доста добре настроен, 2. Електронен за денс музика) и с 2 баса (Picked Bass и Синти бас за денс парчетата). Направил съм ги нивата да са им еднакви, а самите параметри почти винаги са еднакви. Само по този начин няма проблеми по време на работа.
  13. По същия начин ще я подредиш, по който си я разбъркал.
  14. Има и друго нещо: за да звучат с еднаква сила, не само волюма но и сета трябва да е еднакъв. Има и други подводни камъни - прегледай в траковете дали съответния контролер го няма още няколко пъти с различни стойности.
  15. Темпото не е контролер, а е Meta Event (размерът също е Meta Event). Номерът му е 81 и ще го намериш в Мастър трака на файла.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.