Jump to content
Българският форум за музиканти

разбойник

VIP listed
 • Content Count

  2,069
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  32

разбойник last won the day on June 10

разбойник had the most liked content!

Community Reputation

856 Excellent

About разбойник

 • Rank
  отзвучител
 • Birthday 05/09/1974

Previous Fields

 • Инструмент
  бас китара

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  София
 • Interests
  басист :-)

Recent Profile Visitors

2,209 profile views
 1. Както повечето български музиканти и аз съм се сблъсквал с кофти ток в различни помещения - огромен проблем и за добрия звук, и за сигурността ни, и за техниката, която използваме. Опитите ми да намеря ефективно решение до момента не са се увенчали с успех. Преди време бяхме тествали 2 серво джадже с приятел, но се отразяваха зле на звука на ламповите усилватели в помещението - не знам каква би могла да е причината, но потъваха средите и звукът ставаше гаден като цяло. Иначе устройствата успяваха да поддържат 230 в. без отклонения. @Mefistofel82, направи тест с бързо превключване с и без стабилизатора и чуй как е при теб. Доколкото съм чел мнения на музиканти от Furman има смисъл, само ако е от скъпите им устройства - AR серия и то от тези, които са по-масивни и с траф вътре. Попадал съм на откъслечни добри отзиви за устройствата на Airlink - използват ги в разни студия, но мненията са били доста кратки и не достатъчно на брой за да се заинтересувам достатъчно: https://airlinktransformers.com/category/conditioning-balanced-power-supply
 2. разбойник

  Нашо Бас Видео (айде да ви видим)

  Добре, бре! Изяде го това парче!
 3. разбойник

  Финиш за тяло на бас

  Не мога да видя снимките, но при всяко положение подготовката на дървесината ще е най-важна за добрия краен резултат. Шлайфай с различни по размер шкурки и постигни максимална гладкост. След това можеш да изпозваш и масла - тунгово, Tru oil, някое на Osmo и др. По-меки са като покритие в сравнение с лак, но са лесни за нанасяне и търпят корекции.
 4. разбойник

  Лютиери - представяне

  Впечатляващо! Бих се радвал да видя снимки на Ваши инструменти.
 5. Няма нужда да си правят сами хардуер - има достатъчно компании, които предлагат различни нива на качество и опции и които могат да ти произведат желания от теб хардуер. В зависимост от това колко дълга серия поръчваш и от цената, която си склонен да платиш, можеш да получиш дори и абсолютно уникално изделие. Това е едно възможно обяснение - хардуер, произведен по техни изисквания.
 6. разбойник

  1x12 DIY озвучително тяло за бас

  Екстра! Харесвам натурални "голи" бас колони С какво е минат шпертплата? Има доста интересни опции ако ти се занимава - цветни масла за дърво Osmo, примерно, ще ти дадат готин вид и опции за различни цветове и нюанси. Имам негативен опит с подобен плат - въпреки описанието и че бил специално правен за колони променяше доста неприятно звука на китарното озвучително тяло, на което го монтирахме с приятел. Пробвай и чуй.
 7. разбойник

  ESP LTD RB-1004...5...6

  Нахвърлям малко размисли с уговорката, че не съм виждал въпросните модели на живо. Инструментът е вариация на Пресижън, това е ясно. В твой плюс е по-ниското тегло, по-тънкия гриф, както и по-лесния достъп до високите позиции. Комбинацията от използвани дървесини е класическа, което е добре. Като частичен недостатък за моя вкус бих определил позицията на задния адаптер ( конкретно версията от видеоклиповете, в която е сложен под наклон; виждам в нета, че има и някакви по-стандартни варианти като позиция на адаптерите) - прекалено назад е изтеглен и вероятно е мислен по-скоро като допълнение към звука на предния, отколкото за самостоятелно употреба. Т.е. звук тип Джако Пасториъс или типичен звук на заден Джаз бас адаптер от този бас ще изкараш доста по-трудно. Имам впечатления от този сет адаптери на Aguilar, даже съм купил петструнния комплект за инструмент, който ми правят в момента. Звучат добре, балансирани са, но са доста ярки във високи. Просто го имай предвид. Струнникът е от евтините на Гото. Не ми харесва. За финал - както и сам знаеш, най-веселата част е в това, че цялото това изреждане не значи почти нищо - инструментът може да е добър, може и да не е, може да ти допадне, а може и да не се разберете. Ако аз избирам 4 струнен P или PJ бас бих избрал пасивен и вероятно бих избрал Фендер. Типичен, класически звук и усещане. Особено пък ако ще се използва за записи. Не че активната електроника е нещо лошо, но ако е класика - да е класика. Ако взимам активен бас бих избрал някой с два хъмбъкера, възможности за сплитване на адаптерите, трилентова честотна корекция и т.н. Въпросното ESP е стъпило с по един крак и в двете територии, което може и да е плюс за теб, но мен не ме влече
 8. разбойник

  Austrian Audio

  Ето едно интересно видео:
 9. Доста полезно: https://mpe.berklee.edu/documents/studio/manuals/microphone/
 10. разбойник

  Austrian Audio

  Както вероятно част от вас знаят, в последните години процесите при AKG не са особено положителни, като причината е в политиката на собствениците. Austrian Audio e нова компания, създадена от бивши членове на екипа на AKG, която вече пусна първите си модели микрофони и слушалки на пазара. Аз лично ще следя с интерес какви ще са отзивите за продуктите и развитието на компанията като цяло. https://austrian.audio
 11. разбойник

  Маркъс Милър с нов signature бас

  Не се изненадвам. Виж, ако някой добър музикант ти каже, че китайският бас е по-добър това вече би било повод за хвалба. Оставям без коментар размагнетизираната струна и "по-впечатляващо" изглеждащите адаптери.
 12. разбойник

  Маркъс Милър с нов signature бас

  Единствената причина да продължавам участието си в този разговор е защото не искам в и без това замрелия форум да остават подобни най-меко казано неразумни мнения без никакъв коментар. Качеството на струнника не се определя от сложността на конструкцията му. Когато целта е звук тип Джаз бас е нормално да се използва автентичния струнник на Лео Фендер. Китайския бас има струнник, който изглежда масивен и "модерен", но приликата с оригиналните дизайни, които наподобява е само външна. Като материал и начин на изработка няма нищо общо със сериозен струнник и това е видно дори само по снимки. В продължение на няколко години съм правил поръчки на цели контейнери с китари и бас китари към две от най-големите китайски фабрики. Имам достатъчно наблюдения, знам къде се пести и какво качество могат да предложат в различните ценови класове такива производители.
 13. разбойник

  Маркъс Милър с нов signature бас

  За всеки влак си има пътници, супер, че ти харесва. Струнникът е откровено менте, а за "дръжка"-та на грифа не те разбирам за да коментирам.
 14. разбойник

  Маркъс Милър с нов signature бас

  Козметично - да, като усещане при свирене също има какво да се иска, но като звук са уцелили десятката - модерен джаз бас с всичките му характерни черти. Дебел и конкретен при акомпанимент, ясен и характерен при слап (без да се налага да се променят корекции - само от промяна на тегниката на свирене), ако прибереш леко тона и пуснеш само задния адаптер също получаваш много приличен класически звук. В този ценови клас нито Скуайър, нито разни Корт-ове и китайски басове предлагат подобно качество като звук, поне от това, което съм чувал.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.