end Публикувано Март 23, 2011 Публикувано Март 23, 2011 Опитвам се да науча на 3 door down-here with out you ,но не мога да го докарам на звук.Смисал удрям верните прагчета но китарата не ми звучи нормално, а пък съм я настрил правилно с тунер.Като свиря други песни си звучат нормлно.Защо става така??? Цитирай
checho Отговорено Март 23, 2011 Отговорено Март 23, 2011 Кой ти каза кои са правилните прагчета? Кое не ти звучи нормално - някоя струна, цял акорд, който свириш(спрямо останалата част от хармонията)? Цитирай
Георги Тотев Отговорено Март 23, 2011 Отговорено Март 23, 2011 (Редактирано) Така се получава като се свири по таблатури, и не се мисли с тонове, а с прагчета (някой имаше нещо подобно в подписа си). Сигурен ли си че китарата ти е настроенa точно за тази песен, защото все си мисля, че оригинала не е в стандартен строй (EADGBе) .... Редактирано Март 23, 2011 от Георги Тотев Цитирай
end Отговорено Март 23, 2011 Автор Отговорено Март 23, 2011 Така се получава като се свири по таблатури, и не се мисли с тонове, а с прагчета (някой имаше нещо подобно в подписа си). Сигурен ли си че китарата ти е настроенa точно за тази песен, защото все си мисля, че оригинала не е в стандартен строй (EAGDBе) .... Сигурен съм че китарата ми е настроена идеално.Като свиря други песни ми звучат 1 към 1 с оригинала ,но само тая не ми става.Ако знаеш тая песен в какъв строй се свири ще ми кажеш ли? Цитирай
djoko Отговорено Март 23, 2011 Отговорено Март 23, 2011 Строят си е стандартен,но сигурен ли си ,че свириш във вярната тоналност?Тези табовe понякога подлъгват , повечето хора си ги правят удобни спрямо гласовете им и ги пускат в нет-а ,така както те биха изсвирили песента.Разгледах и по-голямата част от табовете са в Аm,но оригинала е в A#m.Виж дали не си се подлъгал Цитирай
Георги Тотев Отговорено Март 23, 2011 Отговорено Март 23, 2011 (Редактирано) Пробвай това! Не гарантирам за изчерпателност, все си мисля, че ползваш ultimate guitar, а там нещата са с един тон отдолу Послушай и Slav! Вземи си един каподастер! 10 парички е Редактирано Март 23, 2011 от Георги Тотев Цитирай
Slav Отговорено Март 23, 2011 Отговорено Март 23, 2011 Просто си купи един каподастер и го сложи на първа позиция, а после ще ме черпиш една бира. Другия вариант е да се научиш да си ги хващаш с баре акордите една позиция нагоре, ама мисля, че и самите те си го свирят с капо. Цитирай
end Отговорено Март 23, 2011 Автор Отговорено Март 23, 2011 Пробвай това! Не гарантирам за изчерпателност, все си мисля, че ползваш ultimate guitar, а там нещата са с един тон отдолу Послушай и Slav! Вземи си един каподастер! 10 парички е Аз ги гледах в сонгстерр с по едно прагче изместени напред, но това няма значение.Точно като извиря първите 4 прагчета на петото песента ми се разваля. Цитирай
checho Отговорено Март 23, 2011 Отговорено Март 23, 2011 Ами какво да ти кажа, под последното мнение в темата има един линк, който гласи: "Понастоящем показване на всички мнения. Промяна на прага?" Пробвай с това! Цитирай
Лими Отговорено Март 23, 2011 Отговорено Март 23, 2011 (Редактирано) Аз ти предлагам лично да ти я покажа как се свири тази песен. Ако идваш на уроци при мен, ще ти покажа още много такива песни, как да си ги свириш. Но, трябва да си от София. П.П. За подробности на Л.С. Редактирано Март 23, 2011 от Лими Цитирай
Recommended Posts