Jump to content
Българският форум за музиканти

djoko

Members
  • Мнения

    21
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от djoko

  1. djoko

    KRK rokit5 g3

    Здравейте!!! Чувствам се длъжен да споделя развитието на ситуацията - в крайна сметка занесох едната колона и интерфейса в магазина.След малко проба-грешка , се оказа , че tascam-а е дал фира и проблемът е в него.Благодаря на позовалите се!Ако модератор прецени , нека изтрие темата Поздрави!!!
  2. djoko

    KRK rokit5 g3

    С Windows 7 съм , но тук говорим просто за звука от компютъра,без програми , без нищо.Дали е възможно самият интерфейс да има нещо като праг , който може да се регулира по някакъв начин ?Това ми дойде на ум , търсих , но не намерих нищо такова из настройките.Относно това с изключването - точно режим за пестене си е
  3. djoko

    KRK rokit5 g3

    Здравейте!!! Наскоро закупих чифт аудио монитори KRK Rokit 5 g3 , проблемът е ,че звучат прекалено тихо или така да го кажем "нормално" , но в никакъв случай не и силно.Използвам audio interface Tascam US-366.Връзката между двете е с балансирани кабели - канон в мониторите и на другия край TRS в звуковата карта,която с USB 2 към компютъра.Проблемът е следният - звукът от уиндоуса е на максимум , звукът от мискера на Tascam-а е на максимум , потенциометрите също ,volume-а на мониторите е на +6db(максимум) и все пак получавам крайно слаб изходен сигнал,което не би трябвало да е нормално спрямо характеристиката на мониторите.Пробвах ги на лаптоп - ефекта беше същия.Усилих телевизора и той се звучи по-силно от тях ,дори при положение ,че мониторите са разположени точно пред мен.Поразтърсих се из чуждестранните форуми и намерих колега с абсолютно същия проблем(със същите монитори),като там имаше мнение ,че е заради аудио интерфейса му,който не беше споменат , но също e някакво USB.Смятате ли ,че може това да е проблемът? Музикант съм , но съм абсолютно на "Вие" с техниката и правя първи мъчителни стъпки в тази посока. Мога да отида в магазина от , който са закупени мониторите и да пробвам там как ще звучат ,но не вярвам проблемът да е в тях.По-скоро съм склонен да мисля ,че е в моя "телевизор" ... Отворен съм към всякакви предложения. Поздрави!!!
  4. Здравейте ! От доста време търся музикална програма , която да може да генерира някакви диктовки на произволен принцип , пък дори и да не е толкова произволен , просто да може да прави едногласни , двугласни или тригласни диктовки , за да мога да потренирам малко слуха си.Помъчих се с Earmaster pro/school ,ама нещо така и така не намерих начин да ги подкарам след изтичането на trial периода...тааа , ако имате някакви предложения ще съм благодарен .
  5. djoko

    Една песен

    Строят си е стандартен,но сигурен ли си ,че свириш във вярната тоналност?Тези табовe понякога подлъгват , повечето хора си ги правят удобни спрямо гласовете им и ги пускат в нет-а ,така както те биха изсвирили песента.Разгледах и по-голямата част от табовете са в Аm,но оригинала е в A#m.Виж дали не си се подлъгал
  6. ^ Hе знам , аз направих така преди 2 години,когато бях със стария компютър и нещата станаха , не изключвам варианта просто да съм случил на някой загрижен човечец , защото момчето доста време ми обеснява,може би съм бил късметлия.Предложенията ти са добри , аз самия се готвя за M-Audio Fast Track-а , мисля че е доста примамливо за цената си и скоро се надявам да го притежавам Успех на автора с решаването на проблема
  7. Щом не ти трябват екстри,а само искаш да си оправиш закъснението ,то всякаква най-обикновена НЕвградена към дъното звукова карта ще ти свърши работа.Дори не е нужно да ходиш до музикален магазин,спокойно можеш да отидеш в някой компютърен и да им обясниш за какво става дума,сто процента ще те разберат и ще ти предложат възможно най-евтиния вариант ,който да ти е удобен и полезен ,защото доколкото разбрах това търсиш.
  8. Човек,нямаш право да не си известен просто ... Страхотно е !
  9. djoko

    Помощ?

    Влизаш в чичко google и пишеш "metronome",избираш си един и си нагласяш някакво темпо,като се стремиш да не изоставаш или да не избързваш.Отначало свири акордите бавно , на четвъртинки(надявам се познаваш нотните стойности),тоест на всяко цъкане на метронома изсвирвай акорда и само с удари надолу - най-лесно е , докато лявата ти ръка не стане по-сигурна в хватките и не започнеш да можеш да мислиш и за някакъв "по-разчупен" ритъм.И що за човек е този , който за година и половина не ти е обяснил как да свириш акорди ...
  10. ^ http://bad_link.eu/product/3896/fender-mustang-i-guitar-amplifier.html Ето ти линкче.Доколкото разбрах има софтуер за самия мустанг.Тоест вместо да си въртиш копчетата и да си сменяш пресетите ръчно , можеш да си бачкаш само с мишката. Авторе,по-добре отиди в някое магазинче,седни и посвири и с 2-те кубета и сам ще си решиш .Не разбирам как сте готови да си вземете нещо или да се откажете от него ,само защото някой ви е казал,че струва или не струва ... Edit:Нямам идея защо линка не работи ... - влез в google , пишеш "house of the xxxx" и ти излиза сайта.( Като копна линка излиза "bad_link" , не знам защо , ако някой има идея - да ме светне ) , даваш на guitar amps и там ще го намериш на 1-вата страница.
  11. djoko

    Shredding

    Погрешно си ме разбрал,но в интерес на истината ,като си препрочетох няколко пъти темата и аз останах със същото впечатление Принципно имам ясен тон и свиря отчетливо , повярвай ми - не гоня маратони.Става въпрос за това ,че в момента съм достигнал един момент , в който от доста време не съм ,как да се изразя, "покачвал" техниката на дясната ръка и наскоро видях ,че при тези "по-бързи" пасажи , леко правя въпросното завъртане , та си помислих ,че може би това ми пречи по някакъв начин.Иначе в момента свиря бавничко и си гледам дясната ръка, докато свиря ,леко да я огранича и малко по малко май се получава.Би трябвало с малко повечко тренировка да се изглади проблема,макар че забелязах, че явно от доста време си свиря така ,защото веднага като се отвея нанякъде и почвам да си "шаря" около струната . Мерси за вниманието !
  12. djoko

    Shredding

    Здравейте ! Въпросчето ми е просто: При така наречения "shredding" имам лек проблем с дясната ръка , не движа перото само нагоре и надолу ,ами правя и леко въртеливо движение ,нещо като кръгче около струната , не идва от пръстите , движението ми е само от китката ,но все пак когато тръгна да правя по-бързи пасажи и имам чувството ,че това време ,което ми отнема завъртането ме забавя ... Та въпроса ми е ,дали някой от вас е имал/има подобен проблем и евентуално това дори може ли да се нарече "проблем"?
  13. djoko

    Въпрос

    Здравейте!Поразтърсих се из форума ,за да не стават недоразумения и да се окаже ,че такъв въпрос вече е задаван, но не успях да намеря.Та мисълта ми е следната:Принципно се занимавам с китара,но от около година започнах и да си попявам малко, докато свиря( казаха ми ,че било неизбежно ).На 17 години съм и доколкото разбрах гласът ми не е мутирал изцяло в горния регистър.Повечето песни,които се опитвам да пея ми идват високи ,някой дори доста , а не мисля ,че трябва да е така,транспонирам ги понякога с 2-2 и половина тона или пък ги пея октава отдолу , което не ми се струва приемливо Та въпросът ми е дали след края на мутацията, гласа ми ще стане по-сигурен във височните или точно обратното, ще улегне долу и как евентуално мога да увелича височините които достига.Другото ,което бих искал да ви попитам е дали знаете някаква програма за разпяване , която например да имитира пияно или пък как да се разпявам с китарата по подобен начин?Мерси предварително
  14. явно повдигането не е точно иначе кавъра е добър,браво!
  15. djoko

    Starcraft Broodwar

    Интересно звучи,браво!
  16. djoko

    Rainbow - Maybe Next Time

    Приятно е,харесва ми.Браво!
  17. djoko

    Gary Moore - The Loner

    Малко странно ефектче си избрал И ми се струва,че си попрекалил с ръчката-лично мнение иначе е доста добре изсвирено .. с някой друг ефект би станало чудесно
  18. djoko

    Bon Jovi - Runaway

    Евала!!Солото е много добро,според мен кавърът ти е много успешен
  19. Мммм ... за доста сола се сещам,но сякаш в главата ми начело застава Guns N' Roses - Sweet Child O'mine и редом до него Gary Moore-Still Got The Blues.
  20. Лично според мен,за музиката няма възраст Аз също съм на 15,свиря от 2-ри клас,8 годишна възраст някъде,даже "свиря" е силно казано .. меракът ми се отприщи 7-ми клас и от година и нещо вече се занимавам сериозно и свиря всеки ден ... За късно не може и да става дума,самият Слаш е получил първата си китара на 15години,а виж какво е постигнал няма късно .. давай напред с все сила!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.