CorvusCorax Отговорено Април 11, 2006 Отговорено Април 11, 2006 Дискусията се развива интересно, ще я следя без да се намесвам, мисля, че ще ми е от полза. Сега се обаждам само за да благодаря на батко Владко за отзивчивото и бързо пускане на въпросния материал, след като го помолих! Цитирай
BlackCorsair Отговорено Април 11, 2006 Отговорено Април 11, 2006 корсарю, защо мислиш, че другите трябва да ти вършат работата и го правят лошо? А ти какво си направил, за да си защитиш правата? Най-малкото е да ги знаеш! Къде съм казал,че очаквам някой да ми защити Правата! Казвам,че Институциите не Работят, както Не Работят и Мюзик Аутор и Профон ! Дай ми пример за една Дискотека, Бар,Кафе или кръчма,които отчитат Плейлистите си и плащат Авторски(и сродните) Права за Музиката,която въртят. Аман от Доброжелатели! Отворете си Очите! В тази сфера нищо не Работи , както и в по-голямата част на ДЪРЖАВАТА БГ ! Научете законите! За да знаете как ви е**т ,без да можете да се защитите Пак ще питам "Колко Осъдени има за Нарушение ма Авторските Права" От колко сайтове може да изтеглите ,каквото си Пожелаете :read: Колко радиостанции и кабеларки пускат музика и филми и какво плащат и на кого за това? Почвам да се повтарям! Аз Говоря неща ,които съм сигурен,че се случват!А Не мечтая и не пожелавам за по-добри времена ай Вервайте си и когато се сблъскате с действителността елате в Форума да си Поплачем заедно Цитирай
Vlad Отговорено Април 12, 2006 Автор Отговорено Април 12, 2006 Така! Има ли смисъл да спорим дали се спазват отчисленията от дискотеки и барове? Както казах по-горе - закона определя и неща като разделяне на печалба от продажба на дискаве между продуценти, изпълнители и композитори , какво можем да издадем без да плащаме и какво не и т.н. Всички знаем за кафета и дискотеки, където мп3-ките привличат хора без производителите да получат и стотинка. Но авторското право не включва само това. Мислиш си, че можеш да пуснеш на пазара диска си с кавъри. Всичко е наред до момента, в който дойдат при теб и те питат: "А ти платил ли си правото да го запишеш това?" И глоба-а-а... Тези неща се случват. Добре е да сме запознати с правилата! И за да довърша: не съм пуснал тази тема за да споря спазват ли се законите в България /и аз пресичам на червено:blink:/. Целта ми е желаещите да се запознаят с правата и задълженията си да минат от тук и да ги прегледат! Влад п.с. Може Мюзикаутор да не работи перфектно, но... Това е начина! В. Цитирай
Vlad Отговорено Април 12, 2006 Автор Отговорено Април 12, 2006 (Редактирано) Къде съм казал,че очаквам някой да ми защити Правата!Казвам,че Институциите не Работят, както Не Работят и Мюзик Аутор и Профон ! Дай ми пример за една Дискотека, Бар,Кафе или кръчма,които отчитат Плейлистите си и плащат Авторски(и сродните) Права за Музиката,която въртят. Аман от Доброжелатели! Отворете си Очите! В тази сфера нищо не Работи , както и в по-голямата част на ДЪРЖАВАТА БГ ! Научете законите! За да знаете как ви е**т ,без да можете да се защитите Пак ще питам "Колко Осъдени има за Нарушение ма Авторските Права" От колко сайтове може да изтеглите ,каквото си Пожелаете :read: Колко радиостанции и кабеларки пускат музика и филми и какво плащат и на кого за това? Почвам да се повтарям! Аз Говоря неща ,които съм сигурен,че се случват!А Не мечтая и не пожелавам за по-добри времена ай Вервайте си и когато се сблъскате с действителността елате в Форума да си Поплачем заедно Пич, свиря по разни места над 15 години. Повярвай ми - Необходимо е да се знае закона - точно за да не те дупят всеки път, а само от време на време. А с плач няма да оправиш нищо! Едно е да свириш за удоволствие и да не ти пука за правата ти ако и без това нямаш такива . Но ако има какво да губиш - трябва да се защитаваш! СТИГА С ТОВА ОВЧО ПРИМИРЕНИЕ И ОПЛАКВАНИЯ! Влад п.с. И за да дам пример/както поиска/ - БНР и БНТ отчитат авторски права, както и НДК! А и не са само те. Е, това един ден ще стане нормалното положение навсякъде! Въпрос на контрол. Но не и без участието на заинтересованите! В. п.п.с. И за да съм пределно ясен: Авторското право не включва само отчисленията от дискотеки и радиа, за които говориш. Професионалният музикант се сблъсква и с други проблеми. в. Редактирано Април 12, 2006 от Vlad Цитирай
BlackCorsair Отговорено Април 12, 2006 Отговорено Април 12, 2006 (Редактирано) нека ,учете се, знайте! "БНР и БНТ отчитат авторски права, както и НДК! А и не са само те. Е, това един ден ще стане нормалното положение навсякъде! Въпрос на контрол. Но не и без участието на заинтересованите!" СВЕТЛОТО БЪДЕЩЕ го чакаме от Комунизма и все не идва Хубаво викаш 15 години свириш Поздравление за което. Издай Албум,завърти Сингъл по Радиата,снимай Видео и го пусни по ТВтата. След Като го направиш тегли една черта - сметни кое колко ти струва! Тогава ще видиш кви разходи ще имаш по албума и какви начисления,ще получиш за него Ще разбереш силата на Интернет как ще се отрази на Продажбите ти,след като на втория ден,албума ти цъвне в някой Торент сайт! Тогава ще видиш Колко ще дадеш на Радиостанциiте и ТВканалите за Ротация и колко ще получиш от Авторските и Продуцентските Права за излъчванията на песните:read: На Теория-теорията и практиката са едно и също, но на Практика-това съвсем не е това Затова Учете закона(може да станете Адвокати ), а ако решите да се занимате с Музика в БГ - примирете се,че ще ви крадат, а Защитниците на Правата ви само ще повдигат рамена и ще казват "Знам,ама кво да направя" Хайде! Аз Казах, каквото Мисля! Редактирано Април 12, 2006 от BlackCorsair Цитирай
Pinky Отговорено Април 13, 2006 Отговорено Април 13, 2006 Аз пък мисля, че никой, никъде няма да успее да ти защити авторското право - няма България, няма САЩ - ако не вземеш мерки. Тоест - регистрираш, правиш, струваш - за да може да се докаже, че нещо реално е твое. Ако няма начин - тогава наистина учрежденията смърдят. Но въпреки всичко бих желал да кажа, че закона е непълен, поне според моите виждания. Цитирай
alis Отговорено Юни 10, 2006 Отговорено Юни 10, 2006 Хора пазете си произведенията и гледайте ако излизат на" бял свят" т.е медии , да са съпроводени с вашето име поне или визия.....важно е д сте регистрирани в МЮЗИК АУТОР,но няма гаранции никакви ,че те ще ви опазят правата!!!Я ви ги опазят я не......от вас си зависи общо взето (ще се съдите ли,какво ще правите си е ваша работа.....) Не разбирам как може да не искат от авторите при самата регистрация аудио запис или партитури на музикалното произведение!!!!Как при това положение биха могли да докажат на кой е въпросното произведение ,при положение че няма нищо черно на бяло? Цитирай
BlackCorsair Отговорено Юни 11, 2006 Отговорено Юни 11, 2006 може може ! нали ти взимат лефчетата Цитирай
Vlad Отговорено Юли 16, 2006 Автор Отговорено Юли 16, 2006 С известно закъснение давам линк към извадените от мен части от закона, засягащи музикалния "бизнес": http://nightwisher.data.bg/ZAKONYT!/za...-%20izwadka.doc Благодаря за качването му в нет-а на Гарвана - рожденик! Да си много здрав - за много години! Влад п.п. Корсарю, очаквам да обясниш за пореден път как нищо в България не бачка...Аман от черногледци! В. Цитирай
BlackCorsair Отговорено Юли 17, 2006 Отговорено Юли 17, 2006 Бачкаме ве! Всички кат луди бачкаме! ...и Институциите бачкат,и авторските права се защитават ! ...и Радиата,и Телевизиите и Вестниците си Плащат Авторските Права за Музика,кадри и снимки ,които използват ... и по Сергиите няма Пиратски CDта и DVDRове... ...а Adidas,и Nike,и D&G,и Diesel и още стотина марки продават по пазарите за 2-5 евро дрехи ,обувки,очила и дранкулки! Аман от Работещи Закони и Институции Цитирай
Smokejack Отговорено Юли 17, 2006 Отговорено Юли 17, 2006 Бачкаме ве!Всички кат луди бачкаме! ...и Институциите бачкат,и авторските права се защитават ! ...и Радиата,и Телевизиите и Вестниците си Плащат Авторските Права за Музика,кадри и снимки ,които използват ... и по Сергиите няма Пиратски CDта и DVDRове... ...а Adidas,и Nike,и D&G,и Diesel и още стотина марки продават по пазарите за 2-5 евро дрехи ,обувки,очила и дранкулки! Аман от Работещи Закони и Институции хо хо хо Цитирай
Vlad Отговорено Юли 17, 2006 Автор Отговорено Юли 17, 2006 (Редактирано) Едно си баба знае, едно си баба бае... Е па как не ви писна да оспамвате всяка тема?!! Па като нищо в България не работи - дай да пляскаме с ръчички и да чЕкаме да ни наврат в кучи г.з! Имаше и още, но за остана в рамките на добрия тон го изтрих! Редактирано Юли 17, 2006 от Vlad Цитирай
BlackCorsair Отговорено Юли 17, 2006 Отговорено Юли 17, 2006 Сега по темата Добре има закон! Има Хора ,които са го написали и Хора ,които искат нещо в БГ да се ПРОМЕНИ КЪМ ПО-ДОБРО - дотук Мноого Добре! Има Хора и за които Закона Работи ...но Реалността,с която огромна част от нас се сблъскваме е, че ...ай да не пиша ,че пак ще ме изкарате най-черногледия Песимист Не Искам да СПАМЯ темата,но за какво са законите след като не се прилагат и не важат за всички ??? Цитирай
Vlad Отговорено Юли 18, 2006 Автор Отговорено Юли 18, 2006 (Редактирано) Oпитай да издадеш албум с кавъри легално и ще разбереш дали закона работи или не! Просто няма да получиш разрешение от Министерство на културата, докато не уредиш въпроса с правата на авторите. Пак казвам - тук не става въпрос само дали си получаваме мизерните отчисления от тук - от там, а и какво можем легално да правим и какво не. И отново - потретвам за неразбралите - ако трябва да сключиш договор с продуцент - добре е да си знаеш правата и задълженията. Тук закона също има отношение, а спазването и изискванията по него в този случай са изцяло в наши ръце. Освен за тези, които подписват без да четат! Влад Редактирано Юли 18, 2006 от Vlad Цитирай
Recommended Posts