Lord Shredulous Отговорено Юли 15, 2011 Share Отговорено Юли 15, 2011 Е на мен пък комбинацията от розова глава със зелен кабинет ми напомня за диня прекалено много, но мисля, че материалите и цвета са си работа на колегата. Няма да си прави кабинета, за да се хареса на нас я! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
liquid_death Отговорено Юли 15, 2011 Автор Share Отговорено Юли 15, 2011 ^^Цената вече е 1600лв. и сега ще ти я обясня: 4xCelestion V30 = 800lv, Дъбов шперплат(който междувпрочем е по-скъп от брезовия и според мен, е и по-готин звуково) = 150лв за два листа работа на дърводелец, в дърводелско ателие с всички нужни условия и инструменти = 150лв малки части (ъгли, табелки, колелца, винтове, грилклот, изкуствена кожа, пайпинг, лепило) 100лв Теглим чертата и до тук цената идва 1200лв без моя труд, който е тапициране, сглобяване, поставяне на грил клота, на пайпинга, монтиране на говорителите, окабеляване и т.н. Крайната цена не е предвидена да е ниска - тя е 1600лв и не бих паднал по-долу. Материалите които са използвани хич не са евтини, а смея да твърдя са по-скъпи от тези които се ползват при маршалските кабинети.Ще дам примери - гърба на маршала е от ПДЧ, а не шперплат; колелцата, жака , окабеляването(!) и конструкцията(!) са по-евтини и нискокачествени. Идеята за да си направя кабинет бе не да мина "тънко", а като давам много пари, то да получа най-много за тях.Сега зная че има 2 кабинета, които са по-добри от оригинални маршалски(за мен визуално, а и звуково) и с тях мога спокойно да си записвам и свиря на всякакви сцени.Ако някой иска да му направя и за него - ето я цената.Като естествено цвета е по избор. Сега за зелената кожа - не е дебела и не се разпъва като ластик, а това че не ти харесва ми е все тая.На мен пък не ми харесват стандартните черни кабинети.Всеки има стандартен черен, но в бг имам само аз зелен.А и цвета издава къстъм произхода на кабинета - това което по света е по-скъпо и търсено. За в бъдеще моля когато се пише нещо да се попрочете малко информация в темата и да се сравнят малко параметри, хубаво е и да се чуе на живо и да се сравни, а чак тогава така, заядлийската... ^True, true. П.с. извинявам се ако тона ми е малко по-остър, но ми омръзна от "българско-музикантският" поглед и коментари.Чуждото е най-качествено, щом е правено в Бг трябва да е евтино и с некачествени компоненти, а труда трябва да е без пари, защото иначе значи майстора иска да ни "обере".А времето нужно за набавяне на информация, за само(или не само)обучение, за опити и материал за опити , нужни за натрупване на знания.Тук не се произвеждат качествени работи, а англичаните които произвеждат в китай, правят най-хубавата техника.Кажат ли на китарист маршал и му се отваря г**а.Който е доволен - мълчи, който пък не веднага отваря уста, знае или не, няма значение. Всичко това ме кара да правя следното - правя нещата които са ми нужни на мен, правя и техника на познати, които са сигурни във възможностите ми, а за всички останали цените не са "народни", а нормални, защото дали ще направя на година 10 усилвателя или 1 ми е все тая - аз се стремя те да са винаги най-качествените и не са насочени към ширпотребата.А и основния ми доход съвсем не е това. Пожелавам успех на всички и отново се извинявам за острия си тон. Моля и модераторите за разбиране, просто когато реших че е нужно да кажа две думи от кухнята 4 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sw1tched Отговорено Юли 15, 2011 Share Отговорено Юли 15, 2011 Абе важното е да плюем по всичко родно Да, хубаво е да бъде максимално критични, ако искаме да имаме каквито и да е амбиции, но изглежда най-гласовити са хората, които идея си нямат за какво става дума - хората, които "слушат" с очи и предразсъдъци и "чуват" цветове и марки. 3 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kostov Отговорено Юли 15, 2011 Share Отговорено Юли 15, 2011 Поздравления и от мен за интусиазма, но най много за професионалната оценка на Радо! 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rocker_vn Отговорено Юли 15, 2011 Share Отговорено Юли 15, 2011 поздравления ще ми се да го чуя на живо. според мен чак грозно въобще не е, но е леко странно - уж е метълски а е светло зелен цвят, и розов амп...една светлосиня китарkа...и си представям звук и картина от времето на рокенрола и кадилаците в щатите. това в кръга на шегата и си е лично мое мнение, да не се засегнеш нещо... за мен това изглежда наистина метълско - решетки, стомани, вериги....незнам дали е истинска метална де... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
liquid_death Отговорено Юли 16, 2011 Автор Share Отговорено Юли 16, 2011 Енгъла е евро класика - метални работи, черен цвят, хубав брезов шперплат, В30-ки.Но има и някои нестандартни решения, които може и да не допаднат звуково на всеки - говорителите са монтирани отпред(което на мен с в30 по- не ми харесва звуково), няма грилклот, а решетка, която вярвате или не оказва влияние на звука(и на мен по- не ми харесва).Кабинета може и добре да се комбинира с глави на Енгъл, които нямат този високочестотен "пясък"(да го наречем)(липсата му иде от схематичните решения и трансформаторите) и така това се добавя от кабинета.Но този кабинет с глави с този пясък(дуал ректо с нетъмни лампи, 5150) може да дойде в повече. Всичко това е лично мое мнение Поздрави на всички и скоро снимки на новия кабинет 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rocker_vn Отговорено Юли 16, 2011 Share Отговорено Юли 16, 2011 вярявам ти щом казваш. експериментирал си и знаеш а аз не съм и говоря само за визията. п.п. като подхвана темата за тези неща свързани с енлг-а ми стана интересно защото тези дни започвам да правя gigmaster 30 e300 а все още не съм намерил никъде данни за оригиналния му изходен траф. сподели ако имаш идея откъде и как да намеря, а ако не - ще изчислявам някак си. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
liquid_death Отговорено Юли 16, 2011 Автор Share Отговорено Юли 16, 2011 (Редактирано) Енгъл ползват трафове на някаква немска фирма - Шмид ли беше, нещо такова...Имам снимки някъде на ремонтирани такива ампове и трафовете им, така че ако те интересува до 2-3 дни мога да пиша с точност.Другото което те съветвам е да се свържеш с енгъл и да им кажеш че имаш такова комбо, на което е изгорял трафа и искаш да купиш нов.Ако се навият го пазари, ако ли не понастоявай. Успех Редактирано Юли 16, 2011 от liquid_death Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
liquid_death Отговорено Ноември 29, 2011 Автор Share Отговорено Ноември 29, 2011 Няколко снимки за дофинализирането на втория ми 4по12. Класически избор на комбинация от Celestion V30 , Celestion G12T75 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
HRS Отговорено Ноември 30, 2011 Share Отговорено Ноември 30, 2011 Много-добра комбинация се получава между двата модела И аз ползвам същата, само че в 2x12 кабинет с възможност за стерео. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
liquid_death Отговорено Декември 6, 2011 Автор Share Отговорено Декември 6, 2011 ^Да, комбинацията е много готина Ето и семпъл от кабинета в тази тема отдолу http://forum.muzikant.org/topic/80117-zlo-5/page__st__30 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lyu_records Отговорено Декември 11, 2011 Share Отговорено Декември 11, 2011 Евалата колега, получил се е много добре. Обаче тия килограми са фрапантни. Аз в момента сглобявам 2x12, като гледам да е възможно портативен и лекичък за мъкнене по участия и да влиза в багажника на седана без затруднение. Но аз го правя от талашит 18мм. Много яко са ти станали табелките, в момента аз си драскам и моите в корела и тая седмица ще ги дам на лазер да ги нарежат. За плата от пред който си поръчвал от "чужденеция" в момента има такъв и в БГ, фирмата се казва "МЕГАВОЙС" аз си купих за моя кабинет от там но още не съм стигнал до тази част. Ето го: http://megavoice.bg/?pid=78&product=352 Ето я и моята кутия. http://forum.muzikant.org/topic/113914-eaaeiaao-2x12/ Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
EAmechaniX Отговорено Декември 11, 2011 Share Отговорено Декември 11, 2011 (Редактирано) Аз в момента сглобявам 2x12, като гледам да е възможно портативен и лекичък за мъкнене по участия То хубаво, ама като го правиш от ПДЧ пак ще стане тежичък...то затова хората ползват шперплат... инче съм забелязал, че от МДФ звука е убийствен, но става супер тежко. Редактирано Декември 11, 2011 от EAmechaniX Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lyu_records Отговорено Декември 11, 2011 Share Отговорено Декември 11, 2011 (Редактирано) Ми всичко без фронт дъската и говорителите е 12кг. в момента. Истинския купвшки тежи 26кг. Редактирано Декември 11, 2011 от lyu_records Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts