Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

@MaPuHcKu - Благодаря, адаш.Материята за колони бе за първите прототипи...човек се учи :)

 

@Parni_Valjak - поначало си прав.Но в случая не е така.Първоидеята бе кабинета да е с предно монтиране на говорителите+ метални решетки отпред.Но после реших да го направя стандартен за да мога да екпериментирам с предно-задно монтиране.Първоначално го сглобих и монтирах говорителите отпред.Свирих и слушах.Монтирах ги отзад, пак свирих и слушах.Раших да са отзад - по ми допада звука.Даже имам снимки когато беше с говорителите отпред и ще ги постна после :)

Следваше тестове с предпазните решетки.Първоначално метални, после 3 материи грил клот.Най-доброто в звуково отношение се оказа грил клота поръчан от германия... за финансова жалост.

Задната греда е малко по-дълга и при затварянето на задния капак, той създава напрежение между предния и задния панел.(Никифена позна :) )

Явно конкретните говорители са създадени за конкретната конфигурация, обем, монтиране и филтриране от грил клот-а.Вече съм убеден в това, защото съм изпробвал и останалите конфигурации.

 

@Nikifena - Напълно прав.Както и за буксите.За сега съм махнал двете стерео букси, защото се замислих че никога не ползвам стерео и са напълно излишни, но моно буксата (а ако слагам и стере буксите пак) ще ги сменя с някои готини нойтрик(при следващата поръчка за нещо от чужбинско), че наистина си заслужава кабинетчето :)

Просто не се бях сетил до сега :greenball:

 

@christov64 - И меса и маршал ги правят от брезов шперплат.Стандарт на индустрията.Тук единствено би имало разлика от оригинала.Бука обаче го дават звуково между брезата и клена.Т.е. повече ниски от брезата и по-малко от клена.Единствения минус на бука пред брезата е, че изложен на влага(солидна) буковата нишка експандира и се разширява , докато брезовата - не.Но това се отнася до дърветата, а в случая е шперплат - лепен и обработван предварително.Все пак ако свирех по кораби не бих използвал бук.Иначе за ниските съм склонен да вярвам защото много добре обажда в до настройка :greenangel:

Иначе, както казах, звука с метални решетки не е гот.(поне за мен)

 

@Belgarad - различните кабинети звучат различно.За жалост си прав, че е сериозен финансовия аспект. :cheers2:

 

@sw1tched - :thumbup: Дори си направих теста с еднакви говорители в различни обеми(кутии), като си избрах един говорител, маркирах го и записах, като при запис позицията на микрофона бе една и съща... ако има интерес и тези семпли мога да кача :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

но моно буксата (а ако слагам и стере буксите пак) ще ги сменя с някои готини нойтрик(при следващата поръчка за нещо от чужбинско), че наистина си заслужава кабинетчето :)

Предполагам, че и от Динакорд могат да се вземат, но не знам дали са в наличност.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поздравления и от мен :) Страхотен е, обаче ако го сбориш с Меса кабинет, той ще играе нечестно - сигурно знаеш, но те ползват моднати по задание Селешчъни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тен кю. За селешчън винтидж говорителите на меса - доста четох и някъде някой беше писал че е говорил с вътрешен говек, който му е казал, че са еднакви с нормалните винтидж, но ги правят в англия и е маркетингов трик на меса.Просто сменят етикетите.

Колко е вярно?Но от опит, не намирам особена разлика.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз съм чел противоречива информация за разликата между тези на Меса и стандартните. На места пише, че само label-а е различен. На други пише, че метала на шасито е по-качествен, а на трети се твърди, че voicing-а е различен. Според някои разликата в маршалските и тези на меса спрямо стандартните била, че Celestion слагат по-нисък power rating, защото в различни озв. тела различно се напрягат, докато според тестовете на Маршал например, в техните си кабинети V30-ката издържа спокойно на повече.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей Марине!

Поздравления за старанието и за желанието най-вече :thumbs_up:

Аз сега завършвам един кабинет 2x12 и искам да те питам за някои материали, които си използвал за твоя. Казваш че си поръчвал грил клота от Германия. Да не си ползвал стандартния маршалски грил клот, който предлагат в Томан? Аз мисля имено от него да поръчам, но може и да има други варианти. Също така ме интересуват болтчетата и шайбите, с които си монтирал задния панел на кабинета. От снимките не мога да ги видя хубаво, но изглеждат добре.

 

Поздрави :headbang:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

Марински, здравей :)

Миналата седмица бях при Краси, за да му чуя гласеца на това чудо и направих ето така :surprise:

Кабинетът звучи убийствено жестоко, както и главата....Поздрави! :cheers2::headbang:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

^Радвам се, че са ти харесали :)

 

Малко снимки от последния и надявам се финален тунинг:

1.Табелка за омажа

2.Метален готин жак

3.Инокс подложки на логата

 

ayo6lf.jpg

 

1zn94pw.jpg

 

25pmjbd.jpg

 

rr3vkg.jpg

 

2j0jsi9.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Не ми е много ясно как цената стига на 1100 лв при тия явно евтини материали които ползваш. Купи оригинална маршалска кожа за облицовка на кабинета малко по скъпо е но няма да изглежда така грозно с тая зелено електрикова кожа с която си ги облицовал, при това тя не е особено подходяща, дебела е и се разпъва като ластик. В нета има чертежите на Маршал 4х12 , що трябва да откриваш америка не знам, на тая цена бих предпочел оригинален кабинет а не правен, та даже и да си се старал в израбоката.

Иначе поздравления за ентусиазма!eusa_clap.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.