aleksandurg Публикувано Март 12, 2011 Публикувано Март 12, 2011 Моля помогнете ми . Чудя се кое ще е по-добре да си купя , кубе до 80 - 100 лв с драив канал , или процесор Корт AX3G или зоом 707 II Това е звука до които искам да се доближа . Моля кажете кое ще е по-добре , ако имате идея за нещо друго в рамките на 100 лв предложете . Цитирай
H.R. Отговорено Март 12, 2011 Отговорено Март 12, 2011 (Редактирано) Звук с качество като този на клипа се постига с доста по-скъпа техника. С устройствата които си изброил можеш само да го доближиш. Ясно е, че си начинаещ и тепърва нявлизаш - няма нищо лощо. За да свириш на китара и да се чува що-годе нещо ти тярбва и кубе и ефект (процесор). Обикновенно драйв каналът на кубетата - особено на ценовия клас за който говориш (80-100лв.)а и следващия - не звучи достатъчно мощно и режещо и въобще е далече мощния метълски звук който търсиш. Но китара се чува най-добре в усиловател за китара - мислен и проектиран за такава - дори най-евтиния и мизерен такъв. Звукът (дисторшън)от изброените процесори пак ще е далеч от този който чуваш на клипа но ще те кефи много повече от драйв канала на евтиното кубенце. Аз се понаучих да свиря навремето с евтин процесор ZOOM 505 I забоден в дърт 20 годишен касетофон. Толкова и разбирах тогава , а и толкова възможности имах. Пък и го нямаше този форум от където да ги науча Колкото и мазня да беше звукът си режеше - Zoom - мовете с колкото и лоша репутация да са , поне режат - имат метълски звук. Та това ти е вариант - първо процесорчето да си вземеш - може и в компютъра забодено или в някаква уредба. После когато можеш и кубенцето - все пак да усетиш звука. В него процесора използваш през clean канала и така. Това е най-евтиния начин да навлезеш в материята. След време ако все още ти се свири вече ще разбереш много други неща и ще имаш по-големи изисквания. Редактирано Март 12, 2011 от H.R. Цитирай
Acei Отговорено Март 13, 2011 Отговорено Март 13, 2011 ако ще си взимаш комбо с драйф за тези пари си вземи PEAVEY RAGE 158 или BLAZER (разликата мезду единия и другия посочен модел, е че втория има и ривърб) или поне някой модел от трансатюб технологията. Драйва, който дават е повече от приличен всъщност си е супер и дори при малките комбота. Друг е проблема, че звука на китарата от клипа е достигнат и с използване на модулиращи ефекти. Та първо вземи комбо и после започвай да събираш и за някакъв процесор. поздрави 1 Цитирай
Lord Shredulous Отговорено Март 13, 2011 Отговорено Март 13, 2011 (Редактирано) Обмислял ли си "звукова карта" на Line6? UX1 върви 110 долара.С това ограничение до 100 лв не очаквай чудеса Редактирано Март 13, 2011 от Lord Shredulous Цитирай
aleksandurg Отговорено Март 13, 2011 Автор Отговорено Март 13, 2011 Благодаря на всички . Ориентирах се долу горе . Цитирай
Явор тъпото Отговорено Март 13, 2011 Отговорено Март 13, 2011 Ето ти линк, където може да видиш какво оборудване използва китаристчето на тази група http://www.uberproaudio.com/who-plays-what/378-escape-the-fate-bryan-monte-money-guitar-gear-rig-and-equipment Цитирай
Acei Отговорено Март 13, 2011 Отговорено Март 13, 2011 Ето ти линк, където може да видиш какво оборудване използва китаристчето на тази група http://www.uberproaudio.com/who-plays-what/378-escape-the-fate-bryan-monte-money-guitar-gear-rig-and-equipment да китариста има китари и техника за повече от 10000 долара и да точно това идва в подкрепа на моите думи нека човека си купи комбо и от тук да си гради звука споменатите от мене пийвита се намират за по 100-120лв от друга страна хвърлянето в процесор може само да му загуби времето или още по-лошо да го откаже от свиренето добре е да започне с усилвател не със звукови карти и т.н. айде със здраве 2 Цитирай
tatkoogi Отговорено Март 13, 2011 Отговорено Март 13, 2011 добре е да започне с усилвател не със звукови карти и т.н. Подкрепям абсолютно!!! Това е правилното решение! Цитирай
Mairomaster Отговорено Март 13, 2011 Отговорено Март 13, 2011 (Редактирано) Според мен решение също е в началото да посвириш с различни компютърни симулации (не те знам как си свирил до сега), да посъбереш пари за някакво по прилично кубенце и тогава да купуваш. За около 300-350 лв. нови или около 200 втора ръка, доста свестни кубета се намират. От кубе за 100 лева вероятно няма да си доволен много дълго време и бързо ще искаш да го смениш. А за процесор, според мен, засега и в близкото бъдеще не трябва са мислиш озобщо. Научи се първо да свириш хубаво и чисто на чист канал и дисторшън, чак тогава мисли да прибавяш някакви ефекти. В началото различните ефекти (без дисторшъна, ама и той донякъде) само ще ти цапат звука и ще ти пречат да си чуваш грешките, а и по трудно се свири чисто с много ефекти. Та пробвай, ако не си го направил досега, да свириш през компютъра с някоя програмка като Guitar Rig или Amplitube, и виж дали ще те кефи резултата като за първо време. ПП. Недей гледа звука на една дадена група и да си мечтаеш да имаш същия звук. Звука който чуваш по песните, не само е създаден от далеч по-скъпа апаратура, но и е минал през солидно количество обработка при миксирането и мастерирането на песента. Такъв звук трудно се изкарва директно от кубе. По-скоро се ориентирай към даден стил и гледай за кубе, което да е що годе удачно за този стил. Редактирано Март 13, 2011 от Mairomaster 1 Цитирай
Явор тъпото Отговорено Март 13, 2011 Отговорено Март 13, 2011 (Редактирано) Значи аз си мисля,че като за начало идеално ще ти е да почнеш с кубенце Fender Mustang I,цената на ново такова в момента е 199 лв. в РФ,кубето има симулации на 8 вида усилватели с 24 фабрични пресета, също и 24 ефекта, освен това чрез компютър през USB връзка може да се редактират всички пресети на кубето,да се добавят нови пресети,свалени от нета, и вероятно ще може да се докараш звук почти идентичен на желания от теб Редактирано Март 13, 2011 от Velius Цитирай
aleksandurg Отговорено Март 14, 2011 Автор Отговорено Март 14, 2011 Значи имам оферта за Fender 15 R и мисля да го взема . Цитирай
Явор тъпото Отговорено Март 14, 2011 Отговорено Март 14, 2011 Значи имам оферта за Fender 15 R и мисля да го взема . Няма да ти върши работа,според мен Цитирай
urgent Отговорено Март 15, 2011 Отговорено Март 15, 2011 Аз на твое място бих си взел процесор (ще ти върши най-много полезна работа за най-дълго време, може да се записваш и още хиляда неща. Звука, който търсиш най-вероятно няма да го стигнеш каквото и да си купиш, защото първо ще ти струва адски скъпо и освен това свиренето не е само в апаратурата). А на първо време ако свириш с процесор и нямаш кубе може да си вземеш мониторна колона, която ще вади реалния звук от процесора ти Успех с решението! А ако избереш процесор моя съвет е наистина както те посъветваха по-горе да не прекаляваш с дистиршъна а да наблегнеш на свиренето с лек драйв като за начало Цитирай
Георги Тотев Отговорено Март 15, 2011 Отговорено Март 15, 2011 (Редактирано) и то голям, не ме много, ама тия теми ми идват в повече вече. Бах го, все едно да питам в автомобилен форум ... препоръчайте ми кола, ама такава дето да вдига 325 км/ч, ама да не харчи много и да ускорява от 0 до 100 за 2 секунди и да гори въздух! Към автора: Взми си кубенце с ефекти ... Со здраве! Герги Редактирано Март 15, 2011 от Георги Тотев 1 Цитирай
Recommended Posts