vasil_9x Публикувано Март 12, 2011 Публикувано Март 12, 2011 Здравейте. За 2 седмици 2 пъти ми се скъса 5-та струна, а другите са си добре. Въпросът ми е може ли това да е от китарата или аз я напрягам прекалено. Цитирай
Lord Shredulous Отговорено Март 12, 2011 Отговорено Март 12, 2011 Трябва доста усилие да прилагаш за да успееш 5та да скъсаш.Ще помогне ако кажеш: Какъв ти е бриджа на китарата? Какво свириш та успяваш да скъсаш 5та струна? Какви струни използваш? Провери по нъта и бриджа дали има точки с по-голямо триене,които евентуално да закачат струната ти някъде? Цитирай
vasil_9x Отговорено Март 12, 2011 Автор Отговорено Март 12, 2011 (Редактирано) Бриджът ми е с тремоло (ако отва питаш), но аз съм го махнал. Струната е Stagg 032 със диаметър 0,81 Първия път свирих пауър акорд, а втория бенд мисля че няма точки по нъта и бриджа с голямо триене но това което се случва на струната не е точко късане http://www.mypicx.com/03122011/string/ Редактирано Март 12, 2011 от vasil_9x Цитирай
Lord Shredulous Отговорено Март 12, 2011 Отговорено Март 12, 2011 Скъсала се е самата сърцевина на струната, а навитото не й е позволило да се раздели. След като вината не е в някоя част на китарата ти,най-вероятно е от струните.Можеш да пробваш различна марка.Надявам се колегите да предложат и други решения,но това е от мен 2 Цитирай
H.R. Отговорено Март 12, 2011 Отговорено Март 12, 2011 (Редактирано) То Stagg си е една марка.... И аз съм попадал преди на кашкавалени струни - Fender и Yamaha - много бързо се късаха. Незнам какво точно свириш - ако се късаш по 8 часа на ден да дърпаш бендове ... . Истината е , че има и струни от кофти стомана - просто кофти сплав. Пробвай с най-масовата марка - Ernie Ball - 8-ца, 9-ка ....те са в различни по цвят пакетчета. Откак минах на тази марка и серия преди време - нямам проблеми със струните. Цената май навсякъде е 9 - 10 лв. Държали са ми здрави дори почти година, но вече се деформират, ръждясват и не звучат добре след такъв период и ги сменям. Редактирано Март 12, 2011 от H.R. Цитирай
The God Of War Отговорено Март 12, 2011 Отговорено Март 12, 2011 И според мен е от струната. И наистина пробвай с Ernie Ball Цитирай
hendrixxx Отговорено Март 12, 2011 Отговорено Март 12, 2011 аз пък хич не съм доволен от ърни боу много са твърди и за седмица стават грапави въпреки че ги чистя след свирене Цитирай
asen93 Отговорено Март 12, 2011 Отговорено Март 12, 2011 това са марките струни според мен D'Addario, Dunlop, Ernie Ball. Yamaha са най-големите боклуци които съм срещал някога Цитирай
Vasil Pavlov Отговорено Март 12, 2011 Отговорено Март 12, 2011 ^... защото не си пробвал Boston НЕ си ги купувай... Цитирай
MrDeath Отговорено Март 12, 2011 Отговорено Март 12, 2011 asen93, http://www.vbox7.com/play:dd44ffdd Цитирай
Johnny Boy Отговорено Март 12, 2011 Отговорено Март 12, 2011 Ако имаш малко повече пари си купи Elixir. Даже някой от форума продаваше, ако не ме лъже паметта. Освен здравината, си запазват звученето, така че след месеци звучат все едно сега си ги сменил. Цитирай
Георги Тотев Отговорено Март 12, 2011 Отговорено Март 12, 2011 (Редактирано) ^+1 Напълно съгласен, и на двете си китари съм с Elixir и не съм ги смянял от 6 месеца на едната и 4 на другата, и с изключение на една скъсана пъра . Доволен съм от тези струни и според мен си заслужават инвестицията. Но това е мое мнение, понеже съм роб на марката! Поздрави! Герги Редактирано Март 12, 2011 от Георги Тотев Цитирай
Recommended Posts