johniebgood Публикувано Март 9, 2011 Публикувано Март 9, 2011 Винаги съм се чудил кой е (link , link2) и днес си отговорих. Оригиналният бродуейски запис е направен през 1968 от Jimmy Lewis. Мен ме интересуваше, кой е записал филмовата версия, а това е Wilbur Bascomb (1978), един от заместниците на Jimmy Lewis за шоуто на Бродуей. За мен този пич е направо институция и никога не съм имал съмнения, че е черен , свирил е с Jeff Beck. Записа на "Коса" е направил с ’66 P-Bass, с добавен Bartolini J-Bass bridge pickup и Ampeg B-15. bassplayer.com 1 Цитирай
Nikifena Отговорено Март 9, 2011 Отговорено Март 9, 2011 Едно време бях чел по темата в talkbass. Определено в саундтрака на Коса има невероятен груув. Дори преди години си го бях свирил целия албум колкото да хвана груува на басиста. Цитирай
johniebgood Отговорено Март 9, 2011 Автор Отговорено Март 9, 2011 Въпросният Wilbur Bascomb си е направо учебник, горещо го препоръчвам на всички, които не са слушали саундтрака! Цитирай
temerut Отговорено Март 10, 2011 Отговорено Март 10, 2011 винаги съм си мислел че го е записвал Ленард Склар мерси за инфото Цитирай
patient Отговорено Март 12, 2011 Отговорено Март 12, 2011 (Редактирано) Черпя ви с тая мелодийка по случая. Парчето всъщност е на въпросният Wilbur Bascomb. Човекът си е име наистина и не знам защо у нас не е толкова популярен. Някъде бях гледал и клипче на Джеймс Ломенцо от Мегадет, който обясняваше конкретни техники на Bascomb. И май и на него му бяха труднички... http://www.youtube.com/watch?v=HHK210Cblwg Редактирано Март 12, 2011 от patient Цитирай
sa6tiat Отговорено Март 17, 2011 Отговорено Март 17, 2011 Сори, че ви налазвам дебелострунниците. Също съм впечатлен от човека, изсвирил баса в саундтрака на филма на Форман! Убийствен! Разберете точно кой е, да знам кого да следя. Ако въобще още свири активно де... Цитирай
johniebgood Отговорено Март 17, 2011 Автор Отговорено Март 17, 2011 Мони и herz07, четете, написал съм го още в първият пост Цитирай
разбойник Отговорено Март 17, 2011 Отговорено Март 17, 2011 Чуйте и "Come Dancing" от албума "Wired" на Jeff Beck. Това е най-популярния риф на Wiscomb, нещо като визитна картичка Цитирай
Recommended Posts