Jump to content
Българският форум за музиканти

Дисторшън


freeride8

Recommended Posts

Здравейте,искам да си купя дисторшън,но незнам какъв товно защото виждам най-различни.Например Ultra Distortion,Overdrive Distortion Digital Delay и много други.Вие имате повече опит и знаете кой е подходящ за начинаещ.БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виж сега, дисторшъна е ефект. Няма за начинаещи и за неначинаещи. Има искам да постигна такъв и такъв звук. Моят съвет е:

Виж тук има различни видове дисторшън педали:

http://www.zzounds.com/cat--Guitar-Distortion-Effects--2612

Започваш един по един да ги избираш, после влизаш в youtube и пишеш името на дисторшън педала и примерно demo и все някой ще е направил демо клипче на ефекта от тоя педал. Решаваш кой дисторшън най-много ти харесва като възможности и звучене и след това гледаш от къде можеш да го купиш най-изгодно. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Ъъъ, не!! За човек, който казва, че Digital Delay е дист надали ще му направи впечатление звука от ревюта в тубата!

 

Към автора, поразрови из Тази тема, може и да намериш някой отговори!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей , ще ти предложа нещо!

Защо не пробваш да си направиш нещо лесничко сам - в нета има толкова схеми...

Кефа е много по голям като си направиш нещо сам а пък и е много интересно да се занимаваш с ефектчета...

Ето аз напримерно преди една година и половина не си и представях , че ще мога да направя работещ ефект , но сега вече имам 4 работещи дист педала...

Просто ти давам идея...

Ако искаш пиши ми едно ЛС , да ти пратя една много лесна схемичка за дист...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Искаш дистър за какъв стил музика??? колко пари??? с каква китара свириш??? с какво кубе свириш???

мой съвет е да си вземеш кубе двуканално има ги за прилични пари от колкото искаш до колкото можеш да отделиш. Виж кой твой любим китарист с каква марка свири, следователно искаш да приличаш на него и купи от тази или подобна марка кубе според бюджета ти, но задължително с вградени драйвове :) ако ми отговориш на горните въпроси мога и да те ориентирам и по-точно с конкретни предложения за марки

Редактирано от Илин
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Тъпа и проста истина : просто трябва да пробваш много ефекти - в магазина или тези на твои познати .... в едим момент си става ясно какво ти допада най-много. А до тогава със сигурност ще си сменил 2-3 ефекта (stompbox, камионче или най-просто казано настъпи кутийка)или процесори.

Едно камионче среден клас е на цената на среден клас GSM (150- 250 лв.) - някои хора имат безумната мания да си сменят GSM-мите на 2-3 месеца.

Редактирано от H.R.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Още 2х25 стотинки:

От ревютата в тубата начинаещият слушател няма да разграничи кое идва от китарата, кое от дисторшъна и как после е украсено с тонкорекции и модулации от ефектите след него и озвучаването.

При слушане на записи на любими изпълнители мешавицата е още по-голяма - звукът е сериозно преработен преди да стигне до ухото ни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Имай предвид, че основното звукообразуващо нещо в апаратурата на един китарист(освен него и китарата) е усилвателят му.

С един дисторшун педал, ако нямаш някакъв китарен усилвател, не правиш нищо.

Компромисен вариант за някои ситуации е един хубав(и не много евтин) процесор.

Самото дисторшън педалче, без да е включено в подходящ усилвател, не звучи никак добре.

Трябва да се ограмотиш малко по това как по принцип свирят китаристите, какви класически педалчета и усилватели съществъват и в какви комбинации се ползват за постигането на какъв звук. Разбираш сам, че няма как с две думи да те насочим към перфектният звук(който е различен за различните хора). Ако не те мързи - чети и слушай. Ако те мързи, поне аз не мога да ти помогна.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

искам да си купя дисторшън,но незнам какъв товно защото виждам най-различни
Абе и аз съм опъвал различни на младини - руса ,черна,рижава,забавлявахме се :greenangel:

Всеки ефект звучи различно с дадена китара и усилвател,тоест нещата тръгват от китарата и усилвателя,другото е за цвят,а ако не знаеш какво търсиш се метай на русата,тоест нещо евтино.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще се възползвам от съществуващата тема за да ви попитам : - имам малко транзисторно кубенце ( 15 W) , има копче за включване на овърдраив канал но няма настройка на гейн ( просто няма такъв потенциометър ) , има настройка на високи средни ниски , които важат и за двата канала ( овърдрайв и чист ) та въпросът ми е искам да си взема някакъв дисторшън педал ( за по "тежко" звучене ), или може би някаъв процесор втора ръка ( около 100 - те лева ) , заслужава ли си да инвестирам в тези неща - като се има в предвид , че съм доста начинаещ ?! И ако си закупя дисторшън пеимерно и го включа към кубенцето ,ще може ли да се "наслагва" кривенето на дисторшъна върху това което е фабрично зададено на овърдрайв канала на кубенцето , или кубенцето трябва да е на чистия канал ?!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Няма да постигнеш кой знае колко голяма разлика спрямо това, което имаш. По-добре събери парички и си вземи едно двуканално с ревърб, може и други ефекти, и поне 30 ватово. В раздел "Продавам" доста често изпадат на хубави на сносна цена :)

Редактирано от Георги Тотев
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С известен респект към мнението на Георги но бих казал - защо не. Да - точно така - просто можеш да сложиш едно педалче дисторшън между китарата ти и кубето и си решаваш проблема с "рязането" и метълският звук. Да - в тази комбинация го използваш на clean канала. Ако включиш драйва за да ги насложиш - често звука е доста голяма мазня - така че на чистия. Драйв каналът на повечето евтини кубета - е далеч от нашия мерак за тежък звук.

Имаш предимството с това кубенце да отидеш до дадения магазин, да пробваш поне няколко педала и да си харесаш ,който най-много на теб ти допада, който най добре го усещаш да се наема и така. (или до дадения продавач втора употреба). После дори да смениш кубето - готиния педал си остава. Навремето някой ме посъветва когато се чудех - "вземи си поне един качествен дисторшън - другото после ще го разбереш" - отидох в магазин и си избрах от между няколко този който най-ми допада и се дере както аз си искам.

В момента и аз свиря така - двуканално 100-ватово кубе дето си има всчики корекции и ревърб, но не му харесвам драйва - Свиря си с педалчето през clean канала.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.