Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

• Отговори 45
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

Слушалки и микс, хеле пък и мастеринг в едно изречение трудно стоят :)

Слушалките помагат при слушане за грешки в изпълнението , кликове, пукания (които така или иначе при добри колони и стая се чуват, но при липса слушалките са перфектни). Но за микс ( за мастеринг да не говорим) най-добре колони.

Иначе АКГ271 са едни много добри слушалки с хубав и относително правилен (разбирай чист) звук, доколкото съм ги чувал няколко пъти в магазина, когато си избирах слушалки с наистина нарочно много неприятни миксове ;) и доколкото казва niki123bg, който ги притежава и може да даде по-конкретно мнение.

Отговорено

абе то ми е ясно че трябва да дам 1000$ за монитори, проблема е че първо трябва да ги дам за усилвател :)

Инъче съм си заплюл ей тия:

http://www.musiciansfriend.com/product/Rec...ones?sku=603279

За тях някво мнение? ;)

Отговорено (Редактирано)

Aми аз като си търсех колони преди няколко години, много се бях навил на Event, в БГ обаче няма къде да се чуят (разбирай - няма ги налични, а доколкото знам и вносител нямат).

А колони трябва да се чуят, за да разбереш дали чуваш на тях, това което би искал да чуваш и както искаш да го чуеш. Иначе на вид и характеристики добре изглеждат. Но да не забравяме, че музиката се слуша най-вече (освен по Планета, където се гледа най-вече - т.е. мют на музиката и яко еротика :) ).

Иначе, ако Phile още влиза във форума той имаше Event 20/20 bass, така че може да даде мнение за марката както се казва ;)

В БГ към момента "май" могат да се чуят единствено - Genelec, Alesis, Behringer, Yamaha, Tannoy (не съм много сигурен дали Bulcomp имат в наличност всъщност), Mackie, Tapco, вероятно M-Audio:)

Редактирано от synchu
Отговорено

Ами аз съм доволен от К271, но определено не е добра идея да се миксира с тях. Иначе за тракинг са много добри, особено ме кефи колко ясно и чисто се чува басът.

Ако нямаш проблем с вдигането на шум (т.е. не се занимаващ посред нощите с такива работи), по-добре си спести парите и направо си купи монитори.

Отговорено

Аз лично не ползвам слушалки за смесване и мастеринг

А за монитори имам ALESIS mk2 много добре си работят

в момента струват 400 лв /389/ в Динакард проблема при тях е

че искат хубаво стъпало

А от скоро ползвам още едни монитори TAPCO S5 които струват 163 евро

в Пловдив помисли не са нищо кой знай какво Тапкото де обаче,

са активни и звучът прилично

Отговорено

че искат хубаво стъпало

163 евро на парче, нъл тъй ? :) Ако не са на парче, а за двата - юруш народе на евтинията :)

Иначе наистина по-добре е евтини колони за начало, ако нямаш проблеми със силата на звука де ...(т.е. комшии, ала бала както спомена адаша) :)

Отговорено
Е ясно за бройка е

знаех си - тюх :) ... таман викам някой нерегламентиран ТИР с техника е изпаднал ...:/

п.п. Е давай за два де....кой си купува колони по една (освен ако не си правиш 5.1 бавно и мъчително :) ) ???

Отговорено (Редактирано)

Много пари са за някой който не се занимава професионално с това... както в моя случай

Много сме зле в нашатъ "държава", тия хора за онлайн каталози не са ли чували? Инъче разглеждайки сайтове от белите страни намерих и някой изгодни оферти като тия например

http://www.musiciansfriend.com/product/Rec...ones?sku=603678

само че казва лити някой колко ще струват тук

Проблема е че тия малките мониторчета не възпроизвеждат ниски честоти... тей като гледам има професионални монитори които почват от 100 Хз... другия вариант е да си взема едни Jamo и да прежала линейните характеристики.. така и така записвам само за спорта...

Редактирано от LOE
Отговорено

В Динакорда има разни подобни или при Алмар беше...

А цените в Щатите не ги гледай, вкл. и Европейските са по-високи (в повечето случаи). Но по-добре събери малко повече, а дотогава с компютърни колонки (защото тези точно са леко подобрени компютърни колонки) :)

Отговорено

че искат хубаво стъпало

ся остава да кажеш къде в Пловдив се намират :think:

Отговорено

Не, микс/мастер може и с хубави слушалки да се прави, обаче трябва човек да си е свикнал със слушалките. Малко бяга пространството на записа на слушалки, и ниските честоти, и е трудно да предцениш някои неща, но не е невъзможно да стане що-годе добър микс. Може би ще има момент на проба/грешка.

Отговорено

Не - микс може и на компютърни колонки и уокмен колонки да се прави - въпроса е какво ще се чува накрая.

А за мастеринг е абсурд... Ако имаме предвид "да-вдигнем-нивото-че-да-е- звучи-силно" - може и да може. То затова и слушалки не ти трябват, просто цъкаш съответния preset на и това е.

Отговорено
не е невъзможно да стане що-годе добър микс. Може би ще има момент на проба/грешка.

невъзможно е. Особено пък добър. Казва го човек патил от такива идеи преди 7 години. А метода се оказва, че не е "проба-грешка" ами "проба-грешка, проба-грешка,проба-грешка,проба-грешка,проба-грешка,проба-грешка,проба-грешка,проба-грешка,проба-грешка,проба-грешка,проба-грешка,проба-грешка,

проба-грешка,грешка,грешка,грешка,грешка,грешка,грешка,грешка,грешка"

Докато на компютърни колонки наистина има хора, които докарват приличен микс (познавам такива).