iliev.p Отговорено Февруари 25, 2011 Отговорено Февруари 25, 2011 А ЗА БИРАТА СПЕЦИАЛНО СИ Е ВЪПРОС НА ВКУС.Пробвал съм я във всички държави на място,славещи се с хубава бира. Цитирай
crionic Отговорено Февруари 25, 2011 Отговорено Февруари 25, 2011 Кхм.. А за копията независимо от цената си остават КОПИЯ. Къде по-точно в темата някой говори за копия?Аз виждам,че се обсъждат 2 китари на един и същи производител.Едната не е копие на другата,понеже няма как да е. Цитирай
iliev.p Отговорено Февруари 26, 2011 Отговорено Февруари 26, 2011 ?Аз виждам,че се обсъждат 2 китари на един и същи производител usa ,japan Цитирай
crionic Отговорено Февруари 26, 2011 Отговорено Февруари 26, 2011 (Редактирано) В темата се обсъждат два модела на Jackson.Единия е kv-5,а другия kv-2.Едната не е копие на другата,понеже са си отделни разновидности на KV серията и това,че едната се произвежда в Япония,а другата в САЩ не е от значение точно по този въпрос,който е . Сори за ______________________^ Редактирано Февруари 26, 2011 от crionic Цитирай
bgmttt Отговорено Февруари 26, 2011 Отговорено Февруари 26, 2011 Ако А3 се прави в Япония, а А8 в щатите, А8 ще е по-хубава и три пъти по-скъпа. Ако А8 се прави в Япония, а А3 в Щатите, А8-цата пак ще е похубава и три пъти по-скъпа. И моля, не бъркайте Япония с Китай. И още - мога да си представя си някой потен мексиканец в Калифорния да претупа някоя китарка в петък следобед, ама подобна картинка в Япония нещо не ми връзва..... Цитирай
The_tormentor Отговорено Февруари 26, 2011 Отговорено Февруари 26, 2011 (Редактирано) Поне за мен истината е следната - сичко американско е с неоправдана изкуствено надута цена така са и в музикалните инструменти,така са и в колите,така са и в техниката. Редактирано Февруари 26, 2011 от The_tormentor Цитирай
abductor Отговорено Февруари 26, 2011 Отговорено Февруари 26, 2011 По принцип за 1000 евро си взимаш стандартен клас инструмент който може да звучи прекрасно но е по-вероятно да звучи като талпа Ама 1000 евро са си 2 хилки както и да го гледаш, не са малко пари това за китара, дори и от "скъпите марки" можеш да си вземеш някоя съвсем прилична, имам предвид - хубава. Че ще има и по-хубави (и по-скъпи) е ясно, ама чак пък талпа... Цитирай
Mairomaster Отговорено Февруари 26, 2011 Отговорено Февруари 26, 2011 Поне за мен истината е следната - сичко американско е с неоправдана изкуствено надута цена така са и в музикалните инструменти,така са и в колите,така са и в техниката. Само допълвам, повечето неща и не достатъчно оправдана цена. Цитирай
Hillbilly Отговорено Февруари 26, 2011 Отговорено Февруари 26, 2011 Ако А3 се прави в Япония, а А8 в щатите, А8 ще е по-хубава и три пъти по-скъпа. Ако А8 се прави в Япония, а А3 в Щатите, А8-цата пак ще е похубава и три пъти по-скъпа. И моля, не бъркайте Япония с Китай. И още - мога да си представя си някой потен мексиканец в Калифорния да претупа някоя китарка в петък следобед, ама подобна картинка в Япония нещо не ми връзва..... Качеството не само в изработката,никой не казва,че японците не бачкат по добре от латинос-мангалите (даже мисля обратното) - но,ако материалите от местния им чам са повисяли в оризов склад и изкуствено изсушени китарката ще звучи скопено.. Скъпите китари са от скъпи/селектирани материали,моя евтин Гибсън е с гръб от едно парче махагон и с мейпъл топ и звучи,изработката е сравнително добра.От друга страна азиаците навлизат с добре пипнати на външен вид инструменти,но повечето "камуфлажни" ,тоест - не звучат. Цитирай
Gregg Отговорено Февруари 26, 2011 Отговорено Февруари 26, 2011 Преди да си купя сегашния съм имал възможността да пробвам всякакви производства неамерикански Джаксъни, включително почти всичките американски модели и разликата дори за мен, който не може да се каже, че съм музикант, е ясно видна и чуваема. Достатъчно е да се вземе китарата в ръце и нещата веднага стават ясни, а който не може да намери разликата по-добре да не дава излишни пари за инструменти. На всички е ясно, че освен материалите в тази е цена е включен и скъп американски труд, както и името на фирмата. А дали си струва разликата в цената между американското производство и другите да кажат музикантите. Доколкото си спомням обаче преди 10г. цената му (чисто нов, с кейс) беше с хиляда долара по-ниска, отколкото е сега. Цитирай
Slav Отговорено Февруари 26, 2011 Отговорено Февруари 26, 2011 Със сигурност има разлика, но лично аз не бих сложил "Япония" и "лошо качество" в едно изречение. В някои случаи дори е по-добро(Ibanez). Цитирай
iliev.p Отговорено Февруари 27, 2011 Отговорено Февруари 27, 2011 Може да се каже и така,щом големите си поръчват в Америка,а не от Япония,значи има разлика. Цитирай
jororock Отговорено Февруари 27, 2011 Отговорено Февруари 27, 2011 Като офтопик ще кажа, че поне за моето ухо разликите са минимални. Ако не виждах китарите никога нямаше да кажа "еее, личи си, че едното е Гибсън, а другото не е". Като онтопик : все пак това не е една и съща фирма. Повече от ясно е, че Токаи е копие. Ние говорим за една и съща фирма и близки като класове модели...дори с аналогични екстри и конструкция. Абсолютно съм съгласен с колегата, дори съм сигурен че на някои хора ще им хареса повече саунда на Токая, а като види разликите в цените направо ще е убеден в предимствата на японския инструмент! Цитирай
Lord Shredulous Отговорено Февруари 28, 2011 Автор Отговорено Февруари 28, 2011 Ем от американската серия съм пробвал единствено един Rhoads, почти перфектен според моите изисквания, с фиксиран бридж,сатенен бял финиш...по-скоро се усеща разликата в бриджовете,отколкото във фингърборда..и истина ли е ,че в американските слагат 2 дънкан jb?Защото пише че 5цата е с jb/jazz,което ми изглежда по-примамливо...само мразя флойдовете а за custom shop ме е страх и да попитам колко ще ми струва един KV с фиксиран бридж, с абаносово грифче,MOP инлеи и байндинг тежко е, колеги.. Цитирай
Recommended Posts